Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Emlékezés Rátonyi Róbertre
  2018-07-01 14:11:32, vasárnap
 
  Rátonyi Róbert (1923-1992) magyar színművész, konferanszié, színházi rendező, író, publicista
...... ........... ........... .............


- Jaj cica eszem azt a .... / Csárdáskirálynő Videó Link
A dal Szövege:
Hányszor mondtam már magamnak,
nézd ezt nem szabad!
Hagyd a nőket abba már,
mért vagy oly szamár?!

Mit törődsz te azzal,
hogy száz lány szív megszakad?
Megvigasztalódnak ők,
nem hallnak bele!

Hogy mit szólnak majd a nők,
hát mit törődsz vele?
S újra jött egy csak egy még,
és a szívem újfent ég, mert...

Jaj, cica eszem azt a csöpp kis szád.
Nélküled még a mennyország is fád.
Nem megyek egyedül oda,
nem hagylak el, nem én soha!

Jaj, cica eszem azt a csöpp kis szád.
Nélküled még a mennyország is fád.
Ha ülök is a mennybe,
te cica csak üzenj be,
érted kiugrom cicám!

Hányszor mondtam már magamnak,
most megházasodsz!
Ezzel minden rendbe jő,
majd vigyáz a nő!

Hogyha látsz egy szoknyát,
attól meg ne zavarodj!
Mind a mellett ez se ment,
jaj de bús rege!

Egész asszony, regement
jár a szívembe be.
Erről már le nem szokom,
nők fülébe csak súgom, hogy...

Jaj, cica eszem azt a csöpp kis szád.
Nélküled még a mennyország is fád.
Nem megyek egyedül oda,
nem hagylak el, nem én soha!

Jaj, cica eszem azt a csöpp kis szád.
Nélküled még a mennyország is fád.
Ha ülök is a mennybe,
te cica csak üzenj be,
érted kiugrom cicám!

Jaj, cica eszem azt a csöpp kis szád.
Nélküled még a mennyország is vár.
Ha ülök is a mennybe,
te cica csak üzenj be,
érted kiugrom cicám!

- Hétre ma várom a Nemzetinél videó Link

- Rátonyi Róbert és Rátonyi Hajnal 1966 Videó Link

- Rátonyi Róbert - Künn a dorozsmai határban Videó Link

2018. július 1. vasárnap 13:04
,,Az első hatvan évem..." - énekelte a korszak egyik legnépszerűbb színésze, táncos komikusa 1983-ban, a hatvanadik születésnapján a Fészek Klubban. Sokan voltunk, zsúfolásig megtelt a művészklub színházterme, ahová aznap este csak meghívottakat vártak.
Ugye eljössz, mindenképpen gyere el!" - hívott Rátonyi, amikor bent járt nálunk, az akkori munkahelyemen, a Gyulai Pál utcai Ludas Matyi szerkesztőségében. Két tiszteletjegyet kaptam tőle, hogy egy ismerősömet is elvihessem az estjére. Minden elfogultság nélkül mondhatom, Robi fergeteges sikert aratott. Felvonultatta szinte a teljes repertoárját, minden műfajból játszott valamit, amelyben otthonosan érezte magát.
Bővebben Link

Rátonyi Róbert síremléke a Farkasréti temetőben
...... ........... ..............



Munkássága és kitüntetései itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Évközi 13. Vasárnap. 2018.07.01 Csíksomlyó
  2018-07-01 13:01:01, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Évközi 13. vasárnap Déváról - 2018.07.01
  2018-07-01 12:59:34, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Évközi 13. vasárnap 07.01
  2018-07-01 12:55:45, vasárnap
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
A halált nem Isten alkotta, ő nem leli örömét az élők pusztulásában. Hisz mindent azért teremtett, hogy legyen, és a világon minden teremtmény az életet szolgálja. Nincs bennük pusztító méreg, és a földön nem az alvilág uralkodik. Az igazság ugyanis halhatatlan. Isten halhatatlanságra teremtette az embert, a saját örökkévalóságának képmásává tette. A sátán irigysége révén azonban a világba jött a halál, és akik vele tartanak, azok megtapasztalják.
Ez az Isten igéje. Bölcs 1,13-15;2,23-24

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Testvéreim!
Ti mindenben kitűntök: a hitben, a szóban, a tudásban, minden buzgólkodásban, és az irántunk táplált szeretetben: tűnjetek ki tehát a jótékonykodásban is. Hiszen ismeritek Urunk, Jézus Krisztus jótékonyságát. Noha gazdag volt, értetek szegénnyé lett, hogy szegénysége által meggazdagodjatok. Nem azért kell gyűjteni, hogy mások megszabaduljanak a szükségtől, ti meg bajba jussatok, hanem az egyenlőségért. Most az ő szükségüket a ti bőségetek enyhíti, hogy majd az ő bőségük nektek szolgáljon szükségetekben segítségül, s így (a javak) kiegyenlítődjenek. Az Írásban is ez áll: ,,Aki sokat gyűjtött, nem bővelkedett, aki meg keveset, nem szűkölködött."
Ez az Isten igéje. 2Kor 8,7.9.13-15

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Abban az időben amikor Jézus a bárkával ismét átkelt a túlsó partra, a tó partján nagy tömeg sereglett köréje. Ekkor odajött egy Jairus nevű férfi, a zsinagóga elöljárója, s mihelyt meglátta őt, a lába elé borult, és nagyon kérte: ,,Halálán van a lányom. Jöjj, tedd rá a kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen!" Erre ő elment vele. Nagy tömeg kísérte, és tolongott körülötte.
Volt ott egy asszony, aki már tizenkét éve vérfolyásban szenvedett. Sok orvos sokféle kellemetlen kezelésnek vetette alá: Mindenét rájuk költötte, de hasztalan, egyre rosszabbul lett. Hallott Jézusról, ezért átfurakodott a tömegen, és hátulról megérintette a ruháját. Így gondolkodott magában: ,,Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok." És azonmód megszűnt a vérfolyása. Érezte testében, hogy meggyógyult bajából.
Jézus nyomban észrevette, hogy erő ment ki belőle. Megfordult a tömegben, és megkérdezte: ,,Ki érintette meg a ruhámat?" Tanítványai ezt válaszolták: ,,Látod, hogy szorongat a tömeg, mégis azt kérdezed: Ki érintett meg?" De ő mégis körülnézett, hogy lássa, ki volt az. Az asszony félve, remegve előlépett - mert hisz tudta, hogy mi történt vele -, odaborult eléje, és őszintén bevallotta neki az igazságot.
Ő így szólt hozzá: ,,Leányom, hited meggyógyított téged. Menj békével, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!"
Még beszélt, amikor
jöttek a zsinagóga elöljárójának házából és közölték: Meghalt a lányod. Miért fárasztanád a Mestert? A hír hallatára Jézus így bátorította a zsinagóga elöljáróját: ,,Ne félj, csak higgy?" Péteren, Jakabon és Jánoson, Jakab testvérén kívül senkinek sem engedte meg, hogy vele menjen.
Amikor odaértek az elöljáró házához, nagy riadalmat, sok siratót és jajgatót látott. Bement és így szólt hozzájuk: ,,Mit lármáztok itt, miért sírtok? A gyermek nem halt meg, csak alszik." Azok kinevették. Ő azonban mindenkit kiparancsolt, maga mellé vette a gyermek apját, anyját, s kísérőivel együtt bement (a helyiségbe), ahol a gyermek volt. Megfogta a kislány kezét, és azt mondta neki: Talita kúm, ami annyit jelent: Kislány, mondom neked, kelj föl! A kislány azonnal fölkelt, és járni kezdett. Tizenkét éves volt. Azok pedig magukon kívül voltak a csodálkozástól. De ő szigorúan meghagyta, hogy ezt a dolgot senki meg ne tudja. Azután szólt nekik, hogy adjanak enni a kislánynak.
Ezek az evangélium igéi.
...... .......



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus. Értetlenül és tehetetlenül állunk, amikor találkozunk a szenvedéssel vagy a halállal. Segíts minket, hogy bajainkban, nehéz élethelyzeteinkben is mindig érezzük, hogy te nem hagysz magunkra minket és képes vagy segíteni rajtunk. Segíts, hogy ne veszítsük el isteni erődbe és szeretetedbe vetett hitünket! Segíts, hogy a legkilátástalanabb helyzetben is gondoljunk a te gondviselő szeretetedre! Bizalommal és hittel fordulunk hozzád: Mutasd meg, Urunk, hogy velük vagy!

Válaszd Jézust!
A mai vasárnap evangéliuma két csodát kapcsol össze. A történet azzal kezdődik, hogy a zsinagóga elöljárója, egy Jairus nevű ember Jézus segítségét kéri haldokló kislánya miatt. Jézus elindul, de útközben egy vérfolyásban szenvedő, őt megérintő asszony meggyógyul betegségéből. Mire az elöljáró házába érnek, a kislány már meghalt, de Jézus feltámasztja, visszahívja őt az életbe. A két elbeszélést több elem is összekapcsolja. Mindkettőnél nő szerepel, egy fiatal lány és egy idősebb asszony. Jelentősége van Jézus érintésének is. Jairus ugyanis azt kéri, hogy Jézus tegye kezét kislányára, érintse meg őt, s ez majd gyógyulást fog hozni. Az asszony pedig maga érinti meg az Urat és szintén gyógyulásában reménykedik. Közös elem továbbá, hogy az egyik történetben egy tizenkét esztendős lányról van szó, a másikban pedig ugyanennyi ideje szenved betegségében az asszony. Mindkét esetben valamilyen leküzdhetetlen akadály szerepel, azaz olyan élethelyzetek ezek, ahol az ember már tehetetlen. Jairus a halálán lévő kislányához hívja Jézust, tehát olyan állapotban van gyermeke, amikor ember már aligha segíthet rajta, majd pedig ez a határhelyzet tovább fokozódik, még jobban nyilvánvalóvá válik, amikor meghozzák a kislány haláláról a hírt a szolgák. Az asszony esetében szintén emberileg kilátástalan helyzetről van szó, hiszen Márk evangélista hangsúlyozza, hogy a kellemetlen orvosi kezelések egyáltalán nem hoztak eredményt a beteg asszony számára, hiába költötte rájuk egész vagyonát.
Mindezek mellett a legfontosabb közös elem, hogy Jézus a hitre adott válaszként gyógyít. Jairus így fejezi ki hitét: ,,Halálán van a lányom. Jöjj, tedd rá a kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen!" Ha nem hinne Jézus gyógyító erejében, aligha kérne ilyet. Aztán pedig, amikor kislánya halálhírét hozzák, ő nem tartja feleslegesnek, hogy az Úr házába fáradjon, azaz továbbra is hisz abban, hogy Jézus képes segíteni. Ezért bátorítja őt Jézus: ,,Ne félj, csak higgy!" Az asszony abban a hitben, abban a reményben érinti meg Jézus ruháját, hogy ez az érintés gyógyulást fog hozni számára. Ha nem hitt volna erősen ebben, aligha tett volna ilyet.
Érdemes észrevennünk a történetekben a szereplőkre, Jairusra és az asszonyra ható kétféle erőt. Jairus egyrészt a szolgák elkeseredett szavát hallja, ami alapján nincs oka reményre, semmi értelme nincs annak, hogy Jézus eljöjjön házába. Másrészt pedig Jézus bátorítását hallja, aki szerint a hit csodákra képes. Az asszony esetében is észrevehető ez a kettős hatás, de itt nem kimondott szavak, hanem az ő gondolatai formájában jelentkeznek. Egyrészt azt gondolja, hogy egyetlen orvos sem tudott rajta segíteni korábban, tehát nincs esélye arra, hogy meggyógyuljon, másrészt pedig nem adja fel a reményt, bízik abban, hogy Jézus képes vele csodát tenni, s ehhez elég lesz az is, ha meg tudja őt érinteni. Mindketten engedik azt, hogy a jó hatás győzzön bennük és éppen ennek köszönhetően teljesül vágyuk. A zsinagógai elöljárót nem tudják lebeszélni a szolgák arról, hogy Jézust házába hívja gyermekéhez, és az asszonyt sem bizonytalanítják el a korábbi sikertelenségek és kellemetlen élmények, bátran, bizalommal, hittel megteszi, amit elhatározott, amit jónak tart, megérinti Jézus ruháját.
Életünk bizonyos helyzeteiben a hit és a kételkedés, a bizalom és a tehetetlenség, a bátorság és a félelem között őrlődünk. Érdemes mindig Jézust választanunk!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mága Zoltán: Franz Schubert - Serenade
  2018-07-01 12:33:08, vasárnap
 
  2018 újévi koncertből.
David Guetta - Dangerous

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép és híres előadók videó kl  
Pogba szívszorító üzenettel búcsúzik Messitől
  2018-07-01 09:29:44, vasárnap
 
  Foci V.B. 2018
Az argentin válogatott, igencsak fordulatos mérkőzésen, de alulmaradt a végső esélyes franciákkal szemben. Lionel Messit annyira megviselte a kiesés, hogy egyes információk szerint nem is jelent meg az újságíróknál a mérkőzést követően, így az ő véleményéről, meglátásairól egyelőre semmit nem tudunk.
Paul Pogba viszont nyilatkozott, ráadásul az argentin csillagról. A Manchester United francia középpályása csodálatos szavakkal búcsúzott, illetve tisztelgett Messi előtt:
A világ legjobb játékosa ellen léptünk pályára. Tíz éve figyelem őt, hogy minél többet tanulhassak tőle. Miatta szeretem a focit. Mindig is bálványozni fogom."
Az argentinok egykori kiváló csatára, Hernán Crespo is rendkívül csalódott a kiesés miatt, igazi irodalmi példát hozott fel a válogatott teljesítményére:
Olyan volt ez, mint Gabriel García Márquez könyve, az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája. A csalódottság természetes ebben a szituációban, de őszintén megvallva már az is csodaszámba ment, hogy egyáltalán a legjobb 16 csapat közé bekerültünk. Ráadásul, a világbajnokságra is csak Messi miatt tudtunk kijutni. Túl sok változtatás volt a csapaton belül"
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Messi után kiesett Cristiano Ronaldo is foci V.B. 2018
  2018-07-01 09:27:32, vasárnap
 
  Uruguay nagy lelkesedéssel kezdte a nyolcaddöntőt Portugália ellen, aminek hamar meg is lett az eredménye. A hetedik percben Luis Suárez beívelésére Edínson Cavani érkezett nagyszerűen és nehéz helyzetben a bal felső sarokba bólintott. Ezután hamar visszaálltak a dél-amerikaiak, a portugál csapat pedig meddő labdabirtoklási fölényen kívül mást nem tudott felmutatni.
Fordulás után még nagyobb erőket mozgósított Portugália, amelynek köszönhetően összejött az egyenlítés. Raphael Guerrero egy kis szöglet után adta be a labdát az ötösre és minden uruguayi Cristiano Ronaldóra figyelt, aki fölött azonban átszállt a labda, így lett tökéletes Pepének.
Nem sokkal rá jött is a válasz, egy kirúgás eljutott Rodrigo Bentancurhoz, aki a tizenhatosig gyalogolt, balra kitette a labdát, az érkező Cavani pedig becsavarta a kapuba.
Óriási rohamot indítottak a portugálok, de az önfeláldozó dél-amerikai védők rendre blokkoltak, így a végeredmény nem változott, Uruguay 2-1-re verte Portugáliát. 94. perc

- Ronaldo besárgult. Helyzetek itt is ott is, legutóbb Quaresma csapta volna be Stuanit, de az uruguayi keményen beállt a portugálnak. A bíró nem fújt a sípjába, Ronaldo pedig keresztbe lenyelte volna szíve szerint.

- Uruguay-Portugália 2-1 (1-0)
gólszerzők: Cavani 7., 62. ill. Pepe 55.:

- Francia ország - Argentína 4:3
Videó Link
gólszerzők:: Griezmann (büntető) (13'), Di María (41'), Mercado (47'), Pavard (57'), Mbappé (64', 68'), Agüero (90+3)

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Cristiano Ronaldo újra megmutatta emberi nagyságát
  2018-07-01 09:16:53, vasárnap
 
  Edínson Cavani nevéhez két remek gól fűződik a Portugália ellen 2-1-re megnyert nyolcaddöntőben, azonban a 71. percben megsérült. Az uruguayi támadó magától elindult lefelé és mivel a játékvezető jelezte, megvárja, míg elhagyja a pályát Cristiano Ronaldo a segítségére sietett.
...


Sokak szerint eleinte talán fel akarta gyorsítani a Cavani távozását, de ha így is történt, vélhetően felmérte, hogy ellenfele tényleg nincs jól és felvette a tempóját. Nagyon emberi pillanat volt, egy rendkívül kiélezett helyzetben
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6859
  • e Hét: 29919
  • e Hónap: 63073
  • e Év: 296820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.