Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az újszülött-gyilkosságokat Európának el kell ítélnie
  2015-06-22 21:48:29, hétfő
 
 


Június 23. az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése tárgyal az újszülött-gyilkosságok gyakorlatáról Link



 
 
0 komment , kategória:  Magzatvédelem  
Kövesd Jézus példáját !
  2015-06-22 16:57:42, hétfő
 
  A hit embereinek ez a nagy serege körülvesz bennünket! Az ő életük mutatja meg igazán, mit jelent a hit. Ezért mi is dobjunk le magunkról minden terhet, amely akadályoz bennünket a futásban, s még azokat a bűnöket is, amelyek olyan szívósan tapadnak ránk és elgáncsolnak!

Kitartással fussuk végig az előttünk lévő versenypályát!

Közben le ne vegyük a szemünket Jézusról, aki hitünk elkezdője és befejezője! Ő azért az örömért, amely várt rá, elszenvedte még a kereszten való kivégzést is, és nem törődött a szégyennel, amelyet ez jelentett. Most pedig elfoglalta a helyét Isten trónjának jobb oldalán.

Gondoljatok Jézusra, aki türelmesen elviselte, amikor a bűnösök gonoszul bántak és makacsul ellenkeztek vele! Ha erre gondoltok, nem fogtok belefáradni a küzdelembe, sem a kedveteket nem vesztitek el.

Isten úgy bánik velünk, mint a fiaival

A bűn elleni harcotokban még nem kellett szembenéznetek a halállal. Elfelejtettétek a figyelmeztetést, amely nektek, mint fiaknak szól:

,,Fiam, ne vedd félvállról,amikor az Örökkévaló helyreigazít,
és ne veszítsd el a kedved,amikor megfegyelmez téged!
Mert az Örökkévaló felneveli azokat,akiket szeret,
és megfenyít mindenkit, akit a fiává fogad."

Fogadjátok el, és vessétek alá magatokat az ilyen nevelésnek! Tekintsétek ezt a mennyei Édesapátoktól jövő megfegyelmezésnek, mert ebből látszik, hogy Isten úgy bánik veletek,
mint a fiaival!

Hiszen minden fiút megfegyelmez az apja. Mindenkinek szüksége van erre! Ha viszont sohasem kaptok fegyelmezést, akkor nem is vagytok igazán Isten fiai, csak törvénytelen gyerekek.

A zsidókhoz írt levél 12.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Ha változni akarsz, változtass a gondolkodásodon
  2015-06-22 11:48:51, hétfő
 
 


"Engedjétek, hogy a Szellem megújítsa a gondolataitokat és hozzáállásotokat." (Efézus 4:23, NLT fordítás)

A változáshoz újfajta gondolkodásra van szükség. Ahhoz, hogy változzunk, meg kell ismernünk az igazságot és el kell kezdenünk jó döntéseket hozni, de azt is meg kell változtatnunk, ahogyan gondolkozunk.

A gondolkozásod meghatározza azt, ahogyan érzel, és ahogy érzel meghatározza azt, ahogyan cselekszel. Ha változtatni akarsz azon, ahogy cselekszel, azzal kell kezdened, hogy változtatsz azon, ahogy gondolkozol. Emellett, ha változtatni akarsz azon, ahogyan érzel, a gondolkodásmódoddal kell kezdened.

Például, mondhatod azt: "Jobban kell szeretnem a férjemet.", de ez így nem fog működni. Az érzést nem lehet magunkra erőszakolni. Azon kell változtatnod, ahogyan a férjedről, gyerekeidről, feleségedről gondolkodsz. Ez majd változtat azon, ahogyan érzel, ami pedig majd változást hoz a cselekedeteidben. "Engedjétek, hogy a Szellem megújítsa a gondolataitokat és hozzáállásotokat" (Efézus 4:23, NLT fordítás).

A bűn elleni harc, a harc, hogy megbirkózz azokkal a hibákkal az életedben, amiket nem szeretsz, az elmédben kezdődik. Ha bármit is meg akarsz változtatni a viselkedésedben vagy az érzéseidben, a gondolataiddal és a hozzáállásoddal kell kezdened.

Az elméd megújítása rokonságban áll a "megbánás" szóval. Tudom, hogy a megbánás egy csúnya szó sok ember számára. Azt hiszik, hogy valami rosszat jelent, valamit, amit nem igazán akarnak tenni, valami fájdalmasat. Egy olyan srácra gondolnak, aki az utcasarkon áll egy táblával, ami azt mondja: "Tanúsítsatok megbánást! A világ vége közeledik!"

A megbánásnak nincs köze a viselkedésedhez. Ez az elméd megváltozásáról szól, és arról, hogy megtanulsz másként gondolkodni. "Megbánni" egyszerűen csak azt jelenti, hogy egy elmebeli megfordulást teszel.

A bűntudattól a megbocsátás felé. A frusztrációtól a szabadság felé, a sötétségből a világosság felé, az utálatból és keserűségből a szeretet felé.

Lehet, hogy abban is változnod kell, ahogyan Istenre gondolsz. Ő nem mérges rád; miattad mérges! Mélyen vétkes vagy, de mélyen szeretett is.

Kezd az elméddel, és változtass azon, ahogyan gondolkozol a kapcsolataidról, a gazdaságról, a világról, a múltadról, a jelenedről, és a jövődről. Ha változtatsz azon, ahogy gondolkozol, az hatással lesz az érzéseidre és a viselkedésedre.

Beszéljetek róla

Honnan veheted az erőt, hogy változtass olyan dolgokon, amiken változtatni egyedül nem vagy képes?
Szerinted miért kell megbánás az elméd megújulásához?
Hogyan kell változtatnod azon, ahogyan a legfontosabb kapcsolataidról gondolkozol?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.15.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 675
  • e Hét: 14360
  • e Hónap: 25413
  • e Év: 86714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.