2020-09-04 14:22:21, péntek
|
|
|
<
A csirkemell, mivel száraz hús, nagyon jól illik hozzá a tojásos, karfiolos keverék.
Nagyon szépen összeáll sütés közben, és gyönyörűen lehet szeletelni.
Ja és nagyon-nagyon finom!!!
1 kis fej karfiol,4 ek tejföl,2 db tojás,3 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint,bors ízlés szerint,1 teáskanál petrezselyem
15 dkg sajt,60 dkg csirkemell filé,20 dkg bacon
0.5 ek vaj (forma kikenéshez)
1 teáskanál zsemlemorzsa (forma kikenéshez)
A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.)
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont. Hűlés után szépen szeletelhető. Petrezselymes burgonyával, esetleg savanyúsággal kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|