Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kedves Ünnepre Készülő Barátaim!
  2013-03-26 20:10:32, kedd
 
   
 
Itt a tavasz, és a Krisztusban hívő emberek, - lélekben - újra végigjárják a keresztút állomásait, hogy újra felelevenítsék szívükben a szeretet jeleit, amellyel Urunk, Jézus Krisztus, a mi üdvösségünkért, megváltást hozott számunkra.
Újonnan megválasztott Szentatyánk, Ferenc pápa, éppen ebben az áldott időszakban vette át az Egyház vezetését. Nincsenek véletlenek. Üzenete, amelyet megfogalmazott a világ minden embere számára, arról a megbocsátásról szól, amelynek oly nagy szerepe van emberi boldogságunk munkálásában.
Azt mondja a Szentatya: Isten megbocsátó szeretete arra két dologra kell, hogy indítson minket:
1. Hogy tanuljuk meg beismerni hibáinkat, fogyatékosságainkat, mert ezzel döbbenünk rá, hogy fogyatékosságaink mennyire igazolják, hogy rászorulunk Isten irgalmára. Így a bocsánatkérés, nem megaláztatást jelent, hanem a bizalom növekedését bennünk. Így nem esik nehezünkre a bocsánatkérés, Isten színe előtt, mert Ő ezt bizalmunk jelének fogja fel. Elismerjük gyengeségeinket, és ezzel Istenre bízzuk, azoknak a nehézségeknek a leküzdését, ahol csak Ő képes segíteni.
2. A másik, amit a szívünkbe sugall a húsvéti előkészület: hogy embertársainkkal kapcsolatban, ne a negatívumokra legyünk érzékenyek. Vegyünk tudomásul, hogy családtagjaink, szeretteink, barátaink, és mindazok, akik a környezetünkben élnek, éppúgy hibázhatnak mindennapi életünkben, mint mi. Nem ez határozza meg a velük való kapcsolatunkat. Azért szeretjük őket, és bocsátjuk meg készséggel hibáikat, mert szükségünk van rájuk. A megbocsátással, amellyel mindig készek vagyunk rendezni kapcsolatainkat, biztatást adunk nekik. Meg vagyunk győződve arról, hogy nem a hibáik határozzák meg az értékeiket, hanem az, hogy számunkra mennyire fontosak. Amikor szeretjük őket, ezzel azokat az értékeket akarjuk előhozni belőlük, amiről tudjuk, hogy képesek azok megmutatására.
Jézus Krisztus, a keresztút, a kereszthalál vállalásával, Isten nagylelkűségét hozta a világba. A legjobb felkészülés a feltámadás megünneplésére, ha bízunk benne, hogy Isten képessé tud tenni bennünket az önmagunkból való kilépésre és mások szolgálatára.
A Szentatya - a húsvéti előkészület napjaira is - kihangsúlyozza: Az a dolgunk a világban, hogy optimista, derűs lelkülettel rámutassunk a világban, embertársainkban - tapasztalható jóra. Mindent el kell követnünk, hogy rámutassunk: Isten ezt a jót, szépséget, értéke akarja kihozni mindannyiunkból. Neki ez olyan fontos volt, hogy életét áldozta fel, hogy erre nekünk lehetőségünk nyíljon.
Amikor tehát, minden Testvérem számára boldog húsvét8i ünnepet kívánok, azt kérem imáimban, hogy ismerjük saját életünknek - és embertársaink életének - értékeire, és engedjük ezeket kivirágozni, gyümölcsöt hozni. A Feltámadt krisztus üzenetének meghamisítói lennénk, ha szívünkben - bárki iránt - érzett gyűlölettel, haraggal nehezteléssel érkeznénk a húsvét ünnepére. Legyünk - Gazdánkhoz hasonlóan - nagylelkűek: bocsássunk meg, és akkor bízhatunk krisztus ígéretének beteljesülésben :BOCSÁSD MEG A MI VÉTKEINKET, MIKÉPPEN MI IS MEGBOCSÁTUNK AZ ELLENÜNK VÉTKEZŐKNEK!
A Feltámadt Krisztus békéjét kívánom cursillós közösségünk minden családjának, minden egyes testvéremnek, közösségünk minden tagjának. Sugározza ünneplésünk az ősi keresztény meggyőződést: FELTÁMADT KRISZTUS! VALÓBAN FELTÁMADT!
Áldásomat, imáimat küldöm mindenkinek, Isten áldását kérve mindannyiunkra:
Juhász János, Boxi atya
DE COLORES!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Címkék: embertársainkban, embertársainkkal, gyengeségeinket, kapcsolatainkat, mindannyiunkból, beteljesülésben, környezetünkben, nagylelkűségét, üdvösségünkért, mindannyiunkra, családtagjaink, megbocsátásról, kapcsolatunkat, megfogalmazott, megbocsátással, kihangsúlyozza, megünneplésére, felelevenítsék, nehézségeknek, bocsánatkérés, megválasztott, tapasztalható, embertársaink, nehezteléssel, megaláztatást, negatívumokra, megmutatására, meggyőződést, kapcsolatban, kereszthalál, vállalásával, munkálásában, lehetőségünk, testvéremnek, meghamisítói, szolgálatára, keresztút állomásait, szeretet jeleit, áldott időszakban, világ minden, megbocsátásról szól, bizalom növekedését, szívünkbe sugall, húsvéti előkészület, negatívumokra legyünk, környezetünkben élnek, velük való, hibáik határozzák, értékeket akarjuk, kereszthalál vállalásával, legjobb felkészülés, feltámadás megünneplésére, Kedves Ünnepre Készülő Barátaim, Jézus Krisztus, BOCSÁSD MEG MI VÉTKEINKET, MIKÉPPEN MI IS MEGBOCSÁTUNK AZ ELLENÜNK VÉTKEZŐKNEK, Feltámadt Krisztus, FELTÁMADT KRISZTUS, VALÓBAN FELTÁMADT, Juhász János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kövesd a cowboyt!  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Mindig jusson idő nevetni  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Nem méltó hozzád  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hiányzik  Alázat  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Makszim Gorkij gondolata  Png fotel  Őrizkednünk kell...  Png csokor  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Nagyi telefonál  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png kutya  Erdőn  Kaffka_Margit  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Esti kép  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Png ház  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png nő  Akarat  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Próbálj meg ...  Elköszönt  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Idő  A jó emberek mindig szépek mar...  Mindig jusson idő nevetni  Kellemes délutánt kívánok  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Alázat 
Bejegyzés Címkék
keresztút állomásait, szeretet jeleit, áldott időszakban, világ minden, megbocsátásról szól, bizalom növekedését, szívünkbe sugall, húsvéti előkészület, negatívumokra legyünk, környezetünkben élnek, velük való, hibáik határozzák, értékeket akarjuk, kereszthalál vállalásával, legjobb felkészülés, feltámadás megünneplésére, önmagunkból való, húsvét ünnepére, embertársainkban, embertársainkkal, gyengeségeinket, kapcsolatainkat, mindannyiunkból, beteljesülésben, környezetünkben, nagylelkűségét, üdvösségünkért, mindannyiunkra, családtagjaink, megbocsátásról, kapcsolatunkat, megfogalmazott, megbocsátással, kihangsúlyozza, megünneplésére, felelevenítsék, nehézségeknek, bocsánatkérés, megválasztott, tapasztalható, embertársaink, nehezteléssel, megaláztatást, negatívumokra, megmutatására, meggyőződést, kapcsolatban, kereszthalál, vállalásával, munkálásában, lehetőségünk, testvéremnek, meghamisítói, szolgálatára, boldogságunk, megbocsátunk, rászorulunk, szeretteink, ünneplésünk, krisztusban, családjának, növekedését, közösségünk, hibázhatnak, előkészület, vétkezőknek, nagylelkűek, gyűlölettel, önmagunkból, felkészülés, szentatyánk, lelkülettel, mindenkinek, végigjárják, rámutassunk, kivirágozni, üzenetének, elismerjük, keresztény, gyümölcsöt, életünknek, nehezünkre, feltámadás, szükségünk, bocsássunk, készséggel, ígéretének, mindennapi, határozzák, érzékenyek, leküzdését, vétkeinket, értékeiket, gazdánkhoz, szívünkben, életünkben, időszakban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2547
  • e Hét: 8237
  • e Hónap: 14609
  • e Év: 65400
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.