Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan száműzzük a kristálycukrot az étrendünkből?
  2013-11-28 14:39:51, csütörtök
 
   
  Egészségünk egyik első számú közellensége a cukor. Nem elég, hogy elhízáshoz vezet, de lelassítja a gondolkodást és korunk népbetegségeinek nagy százalékáért is felelőssé tehető.

Elnyomja ugyanis az immunrendszert, gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosít és őszülünk miatta, elősegíti a fogszuvasodást, belső gyulladásokat okozhat, károsítja a DNS-t, hosszútávon rákot okozhat, felborítja a test ásványanyag egyensúlyát és még sorolhatnánk.

A répacukor modern társadalmunkban átvette a szerepet az édesítésben, pedig az emberiség ősidők óta használt ennél sokkal egészségesebb alternatívákat ízlelőbimbói kényeztetésére, káros egészségügyi következmények nélkül.

Igazából egyes kutatók szerint a finomított répacukor méltán kiérdemli a ,,mérgező" jelzőt is. Mai étkezési kultúránk nagyban épül a cukorra, csak nézzünk végig a szupermarketek kígyózó üdítős és édességes polcain. Ez nem véletlen, hiszen a cukor megfelelő mennyiségben az ételbe adagolva függőséget okoz és ezt az élelmiszeripart is nagyon jól tudja.

De az igazság az, hogy rengeteg féle egészségesebbnél egészségesebb alternatíva létezik az édesítésre. Van olyan cukorfajta, ami megelőzi fogszuvasodást és van olyan édesítő, ami szabályozza a test vércukor szintjét és támogatja az immunrendszert. Hihetetlen? Pedig igaz és egyáltalán nem nehéz beszerezni. Azt már ne is kérdezzük, miért nem ezeket használja az élelmiszeripar. Erre a választ már mindenki tudja... Most nézzük inkább, hogyan leszünk mi okosabbak náluk.

ŐSEINK EZT HASZNÁLTÁK ÉDESÍTÉSRE: MÉZ

Tudtad, hogy a méhészek között fordul elő a legkevesebb rákos és ízületi gyulladásos beteg? Szerencsések vagyunk, mert Magyarországon kultúrája és történelme van a méhészetnek és csodálatos termelői mézeket vásárolhatunk.

A méz a természet kincse, igazi ajándék, már ősidők óta használják. Az egyiptomi piramisokban is találtak mézet. Egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy természetes antibiotikum, nem szaporodnak benne a mikroorganizmusok. Ezért van, hogy a méz évekig is eláll. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egyéb mikrotápanyagokkal.

A nyers méz rendszeres fogyasztása nagyban erősíti az immunrendszerünket és a csontritkulás megelőzésére is kiváló, idős korban mindenkinek hasznos lenne rendszeresen mézet fogyasztania.

A méz magas szénhidrát tartalmának köszönhetően egy egyik leghatékonyabb természetes energiaforrás, miközben nem terheli a hasnyálmirigyet, mint a répacukor.

Hol lehet beszerezni? Nem ajánlom, hogy boltban, közértben vegyél mézet, mert azok ki tudja milyen kezelési folyamatokon mentek át, mielőtt a polcra kerülnek. Termelői mézet vegyél, szinte minden piacon van mézárus, mint például a Lehel piacon Géza bácsi.

Tippek a használatához: Gyermekek fejlődésére nézve különösen jótékony hatású a méz. Bátran adjál nekik mézzel készült finomságokat. Egyik ilyen, ha mandulára és mogyoróra mézet csurgatsz. Isteni és tápláló csemege.

Ne vegyél ízesített gyümölcsjoghurtokat. Azok nem sok gyümölcsöt láttak, de annál több mesterséges adalékanyagot. Egy kis bio/házi joghurtba pár kanál méz viszont teljesen megbízható és isteni csemege.

Válj ínyenccé! Többszáz fajta méz létezik, a legkülönbözőbb ízvilágban, próbálj ki több félét is!

És ne feledd, forró teába nem szabad mézet tenni, mert hő hatására a méz elveszíti jótékony hatását.

ÚJ TERMÉSZETES CUKORFAJTA HÓDÍT: NYÍRFACUKOR VAGY MÁS NÉVEN XILIT

Egy cukor, ami VÉDI a fogakat. Miért is esszük azt a szörnyű répacukrot, amikor a nyírfacukor egy sokkal egészségesebb alternatíva?

A xilit vagy nyírfacukor ugyanis nem savasítja a szervezetet, ugyancsak antibakteriális hatású és ez az a cukor, ami nemhogy nem rontja a fogakat, de éppen ellenkezőleg, a fogszuvasodás megelőzésre használható.

Tippek a használatához: Ennek a cukorfajtának az előnye, hogy semmi szokatlan mellékíze sincs és pontosan úgy használható, mint a cukor, kivéve, hogy nem karamellizálódik. Ajánlatos ezzel eltenni a befőtteket, lekvárokat, valamint sütésre is kiválóan alkalmas. Kávénkba is nyugodtan tehetjük.

Hol lehet beszerezni? Már szinte minden közönséges közértben, szupermarketben árulják.

SZTÍVIA AZ INDIÁNOK HAGYATÉKA

Itthon még nem annyira elterjedt édesítő. Teljes nevén Jázminpakóca, ami igazából egy rendkívül édes dél-amerikai növény. Egyes kivonatai 300x édesebbek a cukornál.

A sztívia növényt az indiánok évszázadok óta használják gyógyításra és édesítésre, ugyanis gyulladásgátló, baktérium- és gombaölő hatású, illetve a cukorral ellentétben jótékonyan hat a hasnyálmirigyre. Kimutatták, hogy hosszútávú fogyasztása képes a vércukorszintet is szabályozni.

Három fajta kiszerelésben használható: por, folyadék vagy maga a növény szárított levelei.

Tippek a használatához: mellékíze van, ami szokatlan számunkra, de meg lehet vele barátkozni.

Tapasztalatom szerint gyümölcsös dolgok, mint például kompótok vagy paradicsomszószos ételek ízvilágába teljesen jól belesimul.

Kávéba, teába, tejes dolgokba nem ajánlom, mert itt már előjön a mellékíze, bár ez csak egyéni ízlés kérdése.

Teát főzhetünk a sztívia szárított leveléből, majd ezzel a főzettel édesíthetünk.

Kísérletezni kell vele. Igazából annyira kicsi kell belőle, mert egy késhegynyi sztívia egy evőkanál cukor édességének felel meg, ezért összességében sokkal olcsóbb, mint a cukor.

Hol lehet beszerezni? Egyenlőre csak bioboltok, reformüzletek polcain láttam.

MIRE FIGYELJÜNK MÉG?

Ne feledjük, hogy a cukor iránti vágyakozás a C-vitamin hiányának egyik jele. A C-vitamin pótlásával a cukor iránti sóvárgásunk kisvártatva megszűnik.

Az éhség sokszor nem igazából éhséget jelent, hanem szomjúságot. Ez testünk egy általunk rosszul értelmezett jele.

Próbáljuk ki a következőt: amikor az éhség érzete jelentkezik, igyunk meg 2 nagy pohár vizet. Az fogjuk tapasztalni, hogy az éhség elmúlik és csak órák múlva jelentkezik újra, mert igazából nem is táplálékra éhezett a szervezet, hanem szomjazott.

Ha csak a kristálycukrot száműzzük életünkből, már rengeteget tettünk egészségünkért.
Forrás: Naturahirek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: karamellizálódik, népbetegségeinek, egészségesebbnél, vércukorszintet, hasnyálmirigyre, szupermarketben, antibakteriális, élelmiszeripart, társadalmunkban, hasnyálmirigyet, magyarországon, fogszuvasodást, gyulladásgátló, alternatívákat, élelmiszeripar, szupermarketek, immunrendszert, leghatékonyabb, legnagyszerűbb, legkülönbözőbb, kényeztetésére, következmények, kristálycukrot, egészségünkért, kiszerelésben, cukorfajtának, használatához, vásárolhatunk, egészségesebb, csontritkulás, adalékanyagot, reformüzletek, gyulladásokat, fogszuvasodás, energiaforrás, összességében, öregedési folyamatokat, test ásványanyag, répacukor modern, emberiség ősidők, finomított répacukor, szupermarketek kígyózó, cukor megfelelő, ételbe adagolva, test vércukor, méhészek között, legkevesebb rákos, természet kincse, egyiptomi piramisokban, csontritkulás megelőzésére, egyik leghatékonyabb, polcra kerülnek, ŐSEINK EZT HASZNÁLTÁK ÉDESÍTÉSRE, TERMÉSZETES CUKORFAJTA HÓDÍT, NYÍRFACUKOR VAGY MÁS NÉVEN XILIT, SZTÍVIA AZ INDIÁNOK HAGYATÉKA, MIRE FIGYELJÜNK MÉG,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Naplemente  Ébredj  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Naplemente  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Esti kép  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  A lelki élet nem arról szól, ....  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ébredj  Mosolyogtál már ma?  Bizonyos kulturális szint nélk...  Környezetvédelem  Egyszerűen  Paul David Tripp Április 24  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gondolatok az életről és szere...  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Krisztinától  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Gizike bar...  Paul David Tripp Április 25  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Egyszerűen  A Föld napja  Bella István: Zsoltár  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Emberként automatikusan értéke...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Volt egy...  Beney Zsuzsa - Sirató  A fák lelke  A boldogság ült a világvégén  Április 22. a Föld napja,  William Shakespeare idézet 
Bejegyzés Címkék
öregedési folyamatokat, test ásványanyag, répacukor modern, emberiség ősidők, finomított répacukor, szupermarketek kígyózó, cukor megfelelő, ételbe adagolva, test vércukor, méhészek között, legkevesebb rákos, természet kincse, egyiptomi piramisokban, csontritkulás megelőzésére, egyik leghatékonyabb, polcra kerülnek, legkülönbözőbb ízvilágban, szörnyű répacukrot, sokkal egészségesebb, xilit vagy, fogszuvasodás megelőzésre, rendkívül édes, sztívia növényt, indiánok évszázadok, cukorral ellentétben, növény szárított, sztívia szárított, főzettel édesíthetünk, késhegynyi sztívia, evőkanál cukor, cukor iránti, éhség sokszor, általunk rosszul, éhség érzete, fogjuk tapasztalni, éhség elmúlik, kristálycukrot száműzzük, karamellizálódik, népbetegségeinek, egészségesebbnél, vércukorszintet, hasnyálmirigyre, szupermarketben, antibakteriális, élelmiszeripart, társadalmunkban, hasnyálmirigyet, magyarországon, fogszuvasodást, gyulladásgátló, alternatívákat, élelmiszeripar, szupermarketek, immunrendszert, leghatékonyabb, legnagyszerűbb, legkülönbözőbb, kényeztetésére, következmények, kristálycukrot, egészségünkért, kiszerelésben, cukorfajtának, használatához, vásárolhatunk, egészségesebb, csontritkulás, adalékanyagot, reformüzletek, gyulladásokat, fogszuvasodás, energiaforrás, összességében, tapasztalatom, kísérletezni, százalékáért, közellensége, egészségügyi, gondolkodást, megelőzésére, köszönhetően, mennyiségben, tulajdonsága, folyamatokon, fogyasztania, vitaminokkal, piramisokban, rendszeresen, finomságokat, ízlelőbimbói, sorolhatnánk, szerencsések, édesíthetünk, antibiotikum, ellenkezőleg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2621
  • e Hét: 11266
  • e Hónap: 17638
  • e Év: 68429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.