Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pio atya élete
  2014-03-18 15:16:07, kedd
 
   
 

Pio atya 1887. május 25-én született Itáliában Pietrelcine faluban Ferenc néven. Szülei szerény jövedelmű kisparasztok.
Gyermekkorában már a rózsafüzért imádkozta, ötéves kora óta voltak látomásai, beszélgetett az őrangyalával. Vágyott arra, hogy Jézusért szenvedjen. Sanyargatta magát, földön aludt, párnája egy kő volt. Szülei támogatták abban, hogy tanuljon, szerzetes legyen. Édesapja ezért Amerikában vállalt munkát. 1903. január 22-én vonult be a kapucinus rendbe Morcone-ban 15 éves korában.

Pio atya szentséges élete és csodatételei számunkra azért is fontosak, hogy az ő életét megismerve közelebb jussunk a mi régi szentünkhöz Boldog Özsébhez, mivel Pio atya áldozatos küldetése és csodatételei jobban vannak dokumentálva.
Szenvedéseit és önmagát az emberiségért ajánlotta fel. Mivel vezeklései miatt egészsége megrendült, egy időre hazaküldték a szerzetből. 1910-ben szentelték pappá.

Az ördög ez időben látható alakban gyötörte, a stigmákat is ekkor kapta meg, de még láthatatlan formában. 1912-ben tapasztalhatta meg Jézus Szívének fájdalmát. Az őrangyala csodás módon tanította idegen nyelvekre, pl. görögre és franciára. Súlyos betegsége miatt a pápa megengedte számára 1915-ben, hogy tartósan a kolostoron kívül éljen szülőfalujában. Odahaza gyóntatott, a hitoktatást végezte, ájtatosságot vezetett. 1915-ben katonának hívták be, de mivel tüdőbajosnak bizonyult, nem küldték a csatatérre. 1916-ben került San Giovanni Rotondoba, ahol élete végéig lakott ezután.

Rotondo az olasz csizma sarkantyújában található 600 méterrel a tengerszint felett. Valamikor ismeretlen kis fészek volt, mint Lourdes vagy Fatima, de jelenleg 20 ezernél is több lakosa van és rengeteg zarándoknak lett a célpontja.
Láthatatlan sebekkel Isten előkészítette Pio atyát Krisztus látható sebeinek fogadására. Istennek Pio atyával különös szándéka volt: egész világra kiterjedő küldetést akart rábízni. Erre a rendkívüli misszióra isteni hitelesítésre volt szüksége. Ezek hasonlóvá tették őt a megfeszített Krisztushoz és egyben hitelesítették életét, amely hatásos prédikáció volt a megfeszített Jézusról.

1918-tól váltak láthatóvá a stigmái, a folyton vérző 5 nyílt seb. Jézus lándzsával átütött szívének fájdalmát is átélhette. 1918. szept. 20-án nem jelent meg az ebéden Paolino atya a kolostor házfőnöke az imakarban földön fekve eszméletlenül találta. Kezéből, lábától és oldalából erősen szivárgott a vér. Mikor fejét felemelték, tekintete a megdöbbentő látvány fölött függő feszületre esett, ebből megértették, hogy mi történt.

A Pio atyával történt csodákat az egyház vizsgálni kezdte, de először nem tekintették mindet természetfelettinek, sőt ördögtől megszállottnak kiáltották ki. Emiatt 1924-ben eltiltották a misézéstől és nem fogadhatta a hozzá érkező zarándokokat. A tiltó rendelkezést 1933-ban XI. Pius pápa visszavonta. Dr. Festa igazolta, hogy a sebeket nem okozta sem külső forrásból eredő lelki megrázkódtatás, sem erősen izgató kémiai hatás. Nem hasonlítottak semmiféle zúzódáshoz, mert hiányzott a sebek sajátos tulajdonsága, a vörössé, duzzadás és gyulladás.

Az oldalsebektől folyt a legtöbb vér. Naponta egy csészényi. A sebre vászondarabot illesztettek, amit keresztkötéssel erősítettek meg. Az elhasznált kötést a helyettes házfőnök gondosan elzárta. Tőle tudjuk, hogy Pio atya naponta kétszer, háromszor váltotta a kötést. Dr. Festa két műtétet végzett Pio atyán, 1925-ben sérv, 1927-ben tályogműtétet. Mindkét esetben sebe szépen és gyorsan gyógyult, de az öt seb a kezén, lábán és oldalán 50 év alatt sem gyógyult be, csak halála után.

Akik őt a ravatalán látták, meggyőződhettek róla, hogy az eddig vérző nyílt sebeket vékony hártya vonta be. A sebek Pio atyának állandó szenvedést jelentettek, erről tanúskodott nehéz járása és állandó mosolyát beárnyékoló fájdalmas arcvonása. A sebet sem éjjel, sem nappal nem hagyták nyugodni. Az elöljárói lehetőleg felmentették őt a szerzeti élet közös gyakorlatai alól. Később római utasításra nyilvánosan nem misézhetett, levelet nem írhatott senkinek és látogatókat sem fogadhatott.

Kivizsgálások befejeztével 1933-ban ismét folytatathatta rendkívüli lelkipásztori szolgálatát.

Amikor az oltár lépcsőjénél keresztet vetett, arca megváltozott. Egész lényén Jézus szenvedése tükröződött, arcán az úr fájdalma. Teste megroppant a szenvedés súlya alatt. A térdelésből csak rendkívüli fáradtsággal tudott felegyenesedni. Véres kezével az oltárra támaszkodott, mintha vállán a nehéz keresztet cipelné. Pio atya szentmiséjének hatására sokan megtértek. Papok is így nyilatkoztak: ilyen szentmise után többé nem tudunk felületesen, elkapkodva misézni.

Pio atyának számos lelki gyermeke volt. Nemcsak Olaszországból mentek hozzá testi-lelki bajaikkal orvoslást keresni, hanem más országokból és világrészekből is. Sokan, akik nem jutottak el hozzá, írásban fordultak hozzá, naponta több száz levél érkezett címére. A zarándokok pedig több ezer levelet is adtak át neki. Ezeket a leveleket az atya nem olvasta el, ha akarta sem bírta volna. Volt, mikor kedélyesen csak ennyit szólt a sok levél láttán:" Nem vagyok én a Jóisten tudakozó irodája!"

De nem is volt rá szüksége, mert olvasatlanul is ismerte a levelek tartalmát, hiszen majdnem mindig kegyelmi megvilágosodásban volt. Még kevésbé lett volna ideje személyesen válaszolni rájuk. Titkárai tették ezt az ő utasítására. Isten különös kegyelmével egyszerre látta az összes hozzáforduló kérését és bensőségesen imádkozott és vezekelt értük. Azokon is segített, akik gondolatban terjesztették elé kéréseiket. Minden hozzá fordulót atyai oltalmába fogadott.

Pio atya igen szerette lelki gyermekeit, azokat is, aki a nagy távolság miatt sohasem láthatták, de hozzá fordultak. Megható az erre vonatkozó kijelentése: ,,távol levő lelki gyermekeimet még jobban szeretem, mint azokat, akik a közelemben vannak, mint vendégek, mert azoknak nagyobb szükségük van az oltalmamra." Egyik lelki gyermekének azt a megható kijelentést tette: ,,nem szeretnék addig a mennyországba jutni, amíg összes gyermekem számára nem biztosítottam az üdvösséget."

Valaki megkérdezte, hogyan lehetséges az, hogy minden lelki gyermekét külön lássa és mindegyikért imádkozzék, holott az atya kijelentése szerint lelki gyermekeinek száma meghaladta a 12 milliót. Az atya szerényen ezt válaszolta: ,,a jóisten megengedte, hogy részesedjem minden tudásából."

Pár évvel ezelőtt egy fekete-fehér dokumentumfilmet láttam Pio atyáról az egyik adón és valahogy megmaradt emlékezetemben a Pio atya csodás eseteit felidéző páter elmondása és remek megfogalmazása. A gyónásra érkezetteknél Pio atya rögtön figyelmeztette az illetőt, ha az eltitkolt valamit, mindenki a saját lelkével leplezetlenül állt előtte és, ahogy a páter mondta: ,,Rendelkezett a lélekbelátás ajándékával!"

1925-ben kórházat nyitott, melyet idővel adakozásból bővítettek. A pénzt Kisvárday Károly magyar patikus kezelte. 1959-ben a Fatimai Szűzanya vándorszobra Rotondoba érkezett.
Ekkor a nagybeteg Pio atya meggyógyult. Pio atyánál szabadkőművesek, kommunisták, hitetlenek és egyéb nagy bűnösök nyerték vissza hitüket és nem egyszer egészségüket is. 1968-ban halt meg.
Ekkor sebei eltűntek, temetésén 100.000 hívő vett részt. Több csodás gyógyulás következett be közbenjárására, így 2002-ben szentté avatták.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Címkék: dokumentumfilmet, szabadkőművesek, keresztkötéssel, meggyőződhettek, hitelesítették, megfogalmazása, közbenjárására, szülőfalujában, megrázkódtatás, tapasztalhatta, szentmiséjének, világrészekből, gyermekkorában, folytatathatta, felegyenesedni, sarkantyújában, emlékezetemben, figyelmeztette, olaszországból, megszállottnak, vászondarabot, terjesztették, mennyországba, biztosítottam, előkészítette, eszméletlenül, tályogműtétet, leplezetlenül, hitelesítésre, érkezetteknél, kivizsgálások, oldalsebektől, lelkipásztori, hasonlítottak, vándorszobra, csodatételei, rózsafüzért imádkozta, kapucinus rendbe, emberiségért ajánlotta, időre hazaküldték, őrangyala csodás, pápa megengedte, kolostoron kívül, hitoktatást végezte, olasz csizma, tengerszint felett, rendkívüli misszióra, megfeszített Krisztushoz, megfeszített Jézusról, folyton vérző, ebéden Paolino, kolostor házfőnöke, Itáliában Pietrelcine, Boldog Özsébhez, Jézus Szívének, Giovanni Rotondoba, Istennek Pio, Nemcsak Olaszországból, Kisvárday Károly, Fatimai Szűzanya,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Tanuld meg ezt a versemet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyon különös  s immár én is felragyogva, ért...  Png férfi  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einsteinről  Esti kép  Elköszönt  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Neked tudnod kell  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Soha ne kedvezz...  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy maradéktalanul uralt világ  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Bertolt Brecht -től idézet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Paul David Tripp Április 20  Png férfi  A Megváltó szolgálatában  Kellemes délutánt kívánok  Png rózsa csokor  Kellemes délutánt kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Varga János Veniam - Fontos sz...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Éretlen vers  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png cica  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Hiányzik  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Hogy lehet megtartani  Albert Einstein gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kislány  Akarat  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png csokor  Julian Brass gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hiányzik  210 éve született a SZÓZAT meg...  A kételkedés kezelése  A sors  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod  Segítsük barátainkat, hogy meg...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Adakozás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rózsafüzért imádkozta, kapucinus rendbe, emberiségért ajánlotta, időre hazaküldték, őrangyala csodás, pápa megengedte, kolostoron kívül, hitoktatást végezte, olasz csizma, tengerszint felett, rendkívüli misszióra, megfeszített Krisztushoz, megfeszített Jézusról, folyton vérző, ebéden Paolino, kolostor házfőnöke, imakarban földön, megdöbbentő látvány, egyház vizsgálni, hozzá érkező, tiltó rendelkezést, sebek sajátos, oldalsebektől folyt, sebre vászondarabot, elhasznált kötést, helyettes házfőnök, ravatalán látták, eddig vérző, elöljárói lehetőleg, szerzeti élet, oltár lépcsőjénél, szenvedés súlya, térdelésből csak, oltárra támaszkodott, nehéz keresztet, zarándokok pedig, levelek tartalmát, összes hozzáforduló, nagy távolság, erre vonatkozó, közelemben vannak, megható kijelentést, mennyországba jutni, atya kijelentése, atya szerényen, jóisten megengedte, fekete-fehér dokumentumfilmet, egyik adón, gyónásra érkezetteknél, eltitkolt valamit, saját lelkével, páter mondta, lélekbelátás ajándékával, pénzt Kisvárday, dokumentumfilmet, szabadkőművesek, keresztkötéssel, meggyőződhettek, hitelesítették, megfogalmazása, közbenjárására, szülőfalujában, megrázkódtatás, tapasztalhatta, szentmiséjének, világrészekből, gyermekkorában, folytatathatta, felegyenesedni, sarkantyújában, emlékezetemben, figyelmeztette, olaszországból, megszállottnak, vászondarabot, terjesztették, mennyországba, biztosítottam, előkészítette, eszméletlenül, tályogműtétet, leplezetlenül, hitelesítésre, érkezetteknél, kivizsgálások, oldalsebektől, lelkipásztori, hasonlítottak, vándorszobra, csodatételei, zarándokokat, megváltozott, nyilatkoztak, kisparasztok, gyermekeimet, befejeztével, tüdőbajosnak, rendelkezett, bensőségesen, szenvedéseit, dokumentálva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8645
  • e Hónap: 15017
  • e Év: 65808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.