Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A haj ápolása
  2014-04-13 17:03:26, vasárnap
 
   
  Ricinusolaj-a legjobb hajnövesztő szer: hogyan használjuk?
Már annyi, de annyi alkalommal kaptam ezt a kérdést, mikor a ricinus olajos pakolásról beszéltem, hogy úgy gondoltam, egyszerűbb, ha összeszedem egy postban a választ, és válaszként csak ezt linkelgetem. Szóval, mint azt már bizonyára rengetegen hallottátok, a ricinusolaj a hosszabb hajra vágyók első számú fegyvere.

Ez nem csak városi legenda, a hoxa.hu-n számtalan sikeres hajhosszabbodás van dokumentálva, hajnövesztési naplókként keressétek, amiben kizárólag a ricinus olaj játszott szerepet. Volt, akinek heti 2 cm-es hosszabbodás következett be! Ami a legjobb az egészben, hogy az olaj nem drága, bármely patikában beszerezhető, és a pakolás elkészítése sem bonyolult.

Hol tudom megvenni és mennyibe kerül?
300 Ft/dl a patikákban. Érdemes a vásárlásnál hozzátenni, hogy hajra szeretnéd használni, hogy ne nézzenek furán, ha nagyobb kiszerelést kérsz, ugyanis általában kis üvegben adják, mert hashajtóként szokták vinni a legtöbben, de ha hajra használjuk, érdemes egyszerre akár 3-4 decit is megvenni belőle.

Hogyan készítsek belőle pakolást?

A pakolásnak számtalan elkészítési formája ismert:
(mindig száraz hajra vigyük fel!)
Kb fél deci (hajhossztól függ) ricinusolajat tegyünk mikroba, hogy felmelegedjen, majd keverjük össze 1-2 tojás sárgájával, hogy sűrű masszát kapjunk.
Ehhez tehetünk pár csepp citromlevet (szőke haj esetében)
Vagy vitamin kapszulákat (por formájában), pl E-vitamin
Tojás helyett elkészíthetjük olíva vagy napraforgó olajjal is a keveréket (megkönnyíti a kimosást)
Vagy a szokásos hajpakolásunkhoz is adhatjuk

Ezek után egy hajfestő ecset segítségével vigyük fel a teljes hajra, főleg a tövekre, mintha csak hajat festenénk, majd masszírozzuk a fejbőrbe. A maradékot oszlassuk el a hajvégeken is. Hajszárítóval fújjunk rá meleg levegőt, majd folpakkal csavarjuk be a teljes hajunkat a fejünk tetején. Erre jöhet még egy zuhanysapka, vagy normál sapka, hogy melegen tartsa, így jobban hat.

Akár törülközőt is használhatunk, de ha éjszakára is a fejünkön akarjuk hagyni, a sapka a legjobb megoldás. Ha éjszakára is hagyjuk, akkor még egy törülközőt is tegyünk a párnára, nehogy olajos legyen. (én ilyet még sose csináltam, félek, reggelre szétjönne a turbán, és minden tiszta olaj lenne..) Általában minél tovább a fejünkön marad a pakolás, annál jobban fog hatni.

Hétvégén, mikor semmi dolgunk, és egész nap otthon tevékenykedünk, észre se vesszük azt a 3-4 órát, vagy akár többet is, szóval az időhiány nem lehet kifogás. Ha letelt a hatóidő, babasamponnal jól mossuk át az egészet, akár két-három alkalommal is mossuk meg, hogy biztos ne maradjon olajos a haj. Hideg vízzel öblítsünk legvégül, így elkerülhetjük a haj gyors újrazsírosodását is. Ezek után hagyjuk a levegőn megszáradni a hajunkat, ne használjunk hajszárítót!

Milyen gyakran alkalmazzam?
Ez egyéni, akár hetente 2-3 alkalommal is megcsinálhatjuk, ha minél gyorsabb és látványosabb eredményt szeretnénk elérni! Ha kúraszerűen csináljuk, a heti 1 alkalom azért legyen meg.

Mire használhatom még a ricinus olajat?

Ugyanúgy, ahogy a hajunk nő tőle, a szempilla és a szemöldök is nőni fog. Egy régi, megtisztított spirál kefével vigyünk fel a szempillánkra és a szemöldökünkre is egy keveset belőle. Éjszakára a legjobb, mert ilyenkor csukva van a szemünk, és zavartalanul dolgozhat az olaj. Reggel mossuk le kézmeleg vízzel. Használjuk akár minden nap, néhány héten belül látványos lesz a változás.

Most magam is ezen dolgozom, hetente fogom fotózni a szempillám növekedését, és néhány hét múlva kaptok egy postot előtte-utána képekkel!
 Hashajtóként is működik, egy evőkanállal kell meginni belőle
 A striákat is halványítja állítólag

Egy vélemény a fórumról:
A szempilla hosszabbító hatásáról én is hallottam, de olvastam róla, hogy a ricinusolaj hosszú távon vakságot is okozhat. Bár nem jártam utána komolyabban a témának, azért csak óvatosan, hátha van valóságalapja:/

Mandulaolaj
A különböző olajos magvak fogyasztása által nemcsak az idegszövetet és az agyat tápláljuk, hanem a belőlük kipréselt olaj, fejbőrbetegségek és hajhullás esetén külsőleg is hatásosak.
Ilyen többek között a mandulaolaj is, amit a ,,legelőkelőbb" növényi olajok egyikeként tartanak számon. Nem véletlen, hogy a legkülönfélébb bőrápoló-, hajápoló kozmetikumok közkedvelt alapanyagául szolgál.

Sokan nem feltétlenül hajkoronájuk rendbetétele végett járnak fodrászhoz, hanem azért is, hogy egy kiadós fejmasszázsban részesüljenek. A fejmasszázs nemcsak serkentő vagy éppen lazító hatással bír, hanem - a fejbőr problémájának függvényében - hatásos kezelési módként is szolgálhat. Számos kísérlet igazolja, hogy a mandulaolajos fejbőrmasszázs által megállítható a hajhullás.

Szakértők szerint a legenyhébb hajhullástól a kopaszodásig hathatós eredmény érhető el. Annak érdekében, hogy a kúra valóban eredményes legyen, a mandulaolajos fejbőrmasszázst ajánlott napi három alkalommal alkalmazni, ezért a munkanapok helyett erre leginkább a hétvége alkalmas.

A hétköznapok alkalmával pedig a fejbőrt ápoljuk mandulaolaj és céklalé keverékével: 30 percig hagyjuk hatni, majd alaposan masszírozzuk át a fejbőrt és öblítsük le. A mandulaolajos fejbőrápolás kúráját évente négy-öt alkalommal ajánlott véghezvinni, néhány kezelés után észlelhető, hogy a hajzat dúsabbá válik.

A vitamin olaj
A hajnak bonyolult a szerkezete, felépítésében a legfontosabb szerepet az A-vitamin játssza. Érdemes kúraszerűen alkalmazni a patikákban kapható A-vitamin olajat, amelyet gyengéden, de mégis határozottan masszírozzunk a fejbőrbe, és a hajszálakba.

Uborka, tojás és méz
Keverjünk össze 3 evőkanál uborkalét 1 kávéskanál mézzel és 2 tojássárgájával. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat. Vigyük fel a hajunkra, tegyünk rá fóliát, és fedjük le törülközővel. Fél óra múlva alaposan öblítsük le.

Bőr- és hajápolás almaecettel
Az almaecet szépségünk megőrzésében is nagy segítségünkre lehet. Az ecetvizes fürdő feszessé varázsolja a bőrt, hámlasztó hatású, valamint tisztítja és illatosítja a bőrt. Egy kád vízhez 200 ml ecetet adjunk, valamint egy pohár tejszínt is, hogy bőrünk igazán bársonyos legyen. Nagy hasznát vehetjük a hajápolásban is. Az ecetes öblítés selymessé, lazává és fényessé varázsolja a hajat. 4-5 evőkanál almaecetet kenjünk szét a hajunkon, majd öblítsük le.

Forrás: http://www.crystalmakeupstudio.com/2011/12/ricinusolaj-legjobb-hajnoveszto-szer.h tml
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Címkék: fejbőrbetegségek, újrazsírosodását, hajpakolásunkhoz, fejbőrmasszázst, tojássárgájával, megcsinálhatjuk, hajhosszabbodás, fejbőrmasszázs, fejmasszázsban, elkészíthetjük, legkülönfélébb, tevékenykedünk, szemöldökünkre, ricinusolajat, elkerülhetjük, masszírozzunk, részesüljenek, problémájának, hajnövesztési, babasamponnal, mandulaolajos, hajszárítóval, használhatunk, felépítésében, valóságalapja, segítségünkre, felmelegedjen, szempillánkra, megtisztított, masszírozzuk, hajápolásban, segítségével, kozmetikumok, függvényében, zavartalanul, alapanyagául, ricinus olajos, hosszabb hajra, ricinus olaj, pakolás elkészítése, vásárlásnál hozzátenni, pakolásnak számtalan, szokásos hajpakolásunkhoz, hajfestő ecset, teljes hajra, maradékot oszlassuk, teljes hajunkat, fejünk tetején, fejünkön akarjuk, legjobb megoldás, fejünkön marad, levegőn megszáradni,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog születésnapot a ma ünne...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fekete István - Akác  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Erdőn  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Adakozás  Akarat  Png virág  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 20  Mai harmónia kártyám  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Sose bánj semmit  Nem számIt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png telefon  Jó éjszakát  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy bizonyos határt  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Annuska bar...  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  Radikális szeretet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mi lenne ha  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png csokor  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Idő  Png lepke  Az engedelmesség miért nem vál...  Png csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Png cica  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ricinus olajos, hosszabb hajra, ricinus olaj, pakolás elkészítése, vásárlásnál hozzátenni, pakolásnak számtalan, szokásos hajpakolásunkhoz, hajfestő ecset, teljes hajra, maradékot oszlassuk, teljes hajunkat, fejünk tetején, fejünkön akarjuk, legjobb megoldás, fejünkön marad, levegőn megszáradni, ricinus olajat, keveset belőle, szempillám növekedését, postot előtte-utána, evőkanállal kell, szempilla hosszabbító, ricinusolaj hosszú, különböző olajos, agyat tápláljuk, belőlük kipréselt, legkülönfélébb bőrápoló-, kiadós fejmasszázsban, fejmasszázs nemcsak, fejbőr problémájának, mandulaolajos fejbőrmasszázs, legenyhébb hajhullástól, kopaszodásig hathatós, kúra valóban, mandulaolajos fejbőrmasszázst, munkanapok helyett, hétvége alkalmas, hétköznapok alkalmával, fejbőrt ápoljuk, mandulaolajos fejbőrápolás, hajzat dúsabbá, vitamin olaj, hajnak bonyolult, legfontosabb szerepet, patikákban kapható, almaecet szépségünk, ecetvizes fürdő, pohár tejszínt, ecetes öblítés, fejbőrbetegségek, újrazsírosodását, hajpakolásunkhoz, fejbőrmasszázst, tojássárgájával, megcsinálhatjuk, hajhosszabbodás, fejbőrmasszázs, fejmasszázsban, elkészíthetjük, legkülönfélébb, tevékenykedünk, szemöldökünkre, ricinusolajat, elkerülhetjük, masszírozzunk, részesüljenek, problémájának, hajnövesztési, babasamponnal, mandulaolajos, hajszárítóval, használhatunk, felépítésében, valóságalapja, segítségünkre, felmelegedjen, szempillánkra, megtisztított, masszírozzuk, hajápolásban, segítségével, kozmetikumok, függvényében, zavartalanul, alapanyagául, dokumentálva, megállítható, hosszabbodás, kopaszodásig, legfontosabb, határozottan, hajkoronájuk, idegszövetet, rendbetétele, beszerezhető, hajhullástól, megőrzésében, hashajtóként, törülközővel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2132
  • e Hét: 7822
  • e Hónap: 14194
  • e Év: 64985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.