Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Neked miért vérzik a fogínyed?
  2014-09-30 13:36:35, kedd
 
   
  Az ínyvérzés 10 leggyakoribb oka és természetes gyógymódjai


Gyakorta tapasztalható egy erőteljesebb fogmosás, egy száraz étel vagy kemény gyümölcs fogyasztása során vérezni kezd a fogíny. A fogínyvérzés egy gyakran előforduló tünet, amely mögött több olyan folyamat húzódhat meg, amelyek komoly odafigyelést igényelnek.


Sokak számára aggodalomra ad okot ezért mai bejegyzésünkben összefoglaljuk az ínyvérzések leggyakoribb okait és egy pár természetes gyógymódot, amelyek segítségedre lehetnek.

A fogínyvérzés 10 leggyakoribb oka:

1. Íny gyulladásos folyamatai

Az ínybetegségek képezik a vérzéses tünetek leggyakoribb okait. A betegség kezdetén az íny gyulladásos folyamata indul be. A gyulladt íny vörös, duzzadt, érzékeny. Fogmosás és étkezés során könnyebben sérül és vérzik. Ha a folyamat tovább halad, akkor parodontitisz alakul ki, amely kezelés nélkül a fogíny sorvadásához, a fogak lazulásához, elvesztéséhez vezet.

2. A nem megfelelő fogmosási technikák

A helytelen, durva, erőteljes fogmosás, illetve a durva szemcsés fogkrémek használata mechanikai úton sérti fel az íny épségét és vérzéshez valamint az íny visszahúzódásához vezet.

3. A fogkövek

Azon fogkövek, amelyek az íny közelében helyezkednek el folyamatos irritációnak teszik ki az íny felületét, amely gyulladáshoz és vérzéshez vezet.

4. A nem megfelelően elhelyezett tömések, fogszabályzók

A nem megfelelő felülettel rendelkező tömések, a sérült letört fogak, vagy a fogszabályzó eszközök kiugró éles felületei a mechanikai sérülések által tartják fenn az ínyvérzést hosszú időn keresztül.

5. Cigaretta

A cigaretta füstje egyrészt a hőhatás másrészt a káros vegyi hatás (gudron) által járul hozzá a vérzéses folyamatokhoz.

6. Hormonális változások

A terhesség során fellépő hormonális változások illetve a pubertáskor hormonális zavara szintén hozzájárul az íny gyulladásához és ezáltal a vérzéshez. A terhes nők esetén 3-6 havonta ajánlott fogorvosi ellenőrzés, míg a serdülőkorban lévő gyerekeknél 6 havonta.

7. Vitaminhiányok

A vitaminhiány az egész szervezetre kihat így az íny egészségi állapotát is befolyásolja. A K vitamin és a C-vitamin hiánya vérzéses tüneteket adhat.

8. Autoimmun betegségek

Az ínyvérzés mellet a szervezet többi része is érintett és komoly szakorvosi odafigyelést igényel.

9. Krónikusan használt gyógyszerek

Egyes gyógyszerek, mint a fogamzásgátlók, vérhígítók, vérnyomáscsökkentők és antidepresszánsok kémiai úton fejtik ki hatásukat és mellékhatásként vérzéses tünetek jelentkezhetnek.

10. Nem megfelelő bélflóra

A bél mikro flórájának a változása kihat a száj egészségére. Az egyensúlyvesztett bélflóra elősegíti a szájpenész kialakulását és a lepedékképződést, amely aztán kiváltja és fenntartja a vérzéses folyamatot.

Általános tennivalók

Megfelelő szájhigiénia
Rendszeres fogmosás, fogápolás. Fogselyem és természetes szájvíz használata napi rendszerességgel. A dohányzás kerülése. Rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálat.

Szájöblögetés
Készíts otthon természetes olcsó szájvizet:

Egy kiskanál szárított kamilla, zsálya, áfonyalevél és medvehagyma keveréket tegyél a fövő vízbe és hagyd 5 percig, hogy elkészüljön az infúzió. Miután lehűtötted adj hozzá grapefruit mag kivonat cseppet. Ezzel öblögesd a beteg ínyt napi 3 alkalommal egy hónapig.

Akinek az anyagi lehetőségei megengedik, azok választhatják a NONI, ALOE VERA, vagy lucerna kivonatot is szájöblögetésre, azonban ezek ára lényegesen magasabb, mint az előző készítményé.

Belsőleg a következő termékek fogyasztása ajánlott:
Természetes C-vitamin kivonat napi 1ooo-2ooo mg. E vitamin 1oo mg napi 3 alkalommal. Szőlőmag kivonat napi 1-2 kiskanál vagy 1-2 kapszula napi 3 alkalommal.

Gyulladásos folyamat esetén jó eredmények érhetők el a gyulladáscsökkentő és antibiotikum hatású olajfalevél kivonattal.

A bélflóra egyensúlyának helyreállítása érdekében probiotikum termékek fogyasztása ajánlott.

Amennyiben a tünetek nem szűnnek meg pár hét alatt akkor, azt tanácsoljuk, hogy bármilyen gyógyszeres kezelés, speciális gyógyszertárban kapható szájvíz vagy fogkrém beszerzése előtt keressük fel fogorvosunkat, aki segít megtalálni a fogínyvérzés igazi okát és amennyiben szükséges szakszerű fogorvosi ellátásban részesít.

filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Címkék: rendszerességgel, lepedékképződést, jelentkezhetnek, szájöblögetésre, bejegyzésünkben, mellékhatásként, gyógyszertárban, összefoglaljuk, fogamzásgátlók, helyreállítása, vitaminhiányok, ínybetegségek, tapasztalható, választhatják, fogszabályzók, serdülőkorban, gyulladásához, elvesztéséhez, szájöblögetés, egyensúlyának, parodontitisz, fogorvosunkat, folyamatokhoz, filantropikum, leggyakoribb, odafigyelést, segítségedre, fogínyvérzés, befolyásolja, vitaminhiány, sorvadásához, szájhigiénia, antibiotikum, irritációnak, gyulladáshoz, fogszabályzó, erőteljesebb fogmosás, száraz étel, gyakran előforduló, ínyvérzések leggyakoribb, ínybetegségek képezik, vérzéses tünetek, betegség kezdetén, folyamat tovább, fogíny sorvadásához, fogak lazulásához, durva szemcsés, sérült letört, fogszabályzó eszközök, mechanikai sérülések, ínyvérzést hosszú, cigaretta füstje, ALOE VERA, Természetes C-vitamin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reggel van  Irgalom és ítélet  Png csokor  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Mai harmónia kártyám  s immár én is felragyogva, ért...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szívem  Png ház  Nem tudhatod  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Akarat  Egy bizonyos határt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Akarat  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Mai harmónia kártyám  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png fotel  Fekete-erdő desszert  Irgalom és ítélet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Soha ne kedvezz...  Hogy lehet megtartani  Nagyon különös  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Neked tudnod kell  Egy hatékony szolga  210 éve született a SZÓZAT meg...  Németh László tollából  Adakozás  A Megváltó szolgálatában  Ne kapaszkodj magasabbra,  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Png lepke  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Jó éjszakát  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png férfi  Facebookon kaptam  Akarat  Egy bizonyos határt  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  képre írva  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Alázat  Kaffka_Margit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Még csak most kezdődik a nap 
Bejegyzés Címkék
erőteljesebb fogmosás, száraz étel, gyakran előforduló, ínyvérzések leggyakoribb, ínybetegségek képezik, vérzéses tünetek, betegség kezdetén, folyamat tovább, fogíny sorvadásához, fogak lazulásához, durva szemcsés, sérült letört, fogszabályzó eszközök, mechanikai sérülések, ínyvérzést hosszú, cigaretta füstje, hőhatás másrészt, káros vegyi, vérzéses folyamatokhoz, terhesség során, pubertáskor hormonális, serdülőkorban lévő, egész szervezetre, ínyvérzés mellet, szervezet többi, változása kihat, száj egészségére, egyensúlyvesztett bélflóra, szájpenész kialakulását, vérzéses folyamatot, dohányzás kerülése, kiskanál szárított, fövő vízbe, beteg ínyt, anyagi lehetőségei, előző készítményé, következő termékek, bélflóra egyensúlyának, fogínyvérzés igazi, rendszerességgel, lepedékképződést, jelentkezhetnek, szájöblögetésre, bejegyzésünkben, mellékhatásként, gyógyszertárban, összefoglaljuk, fogamzásgátlók, helyreállítása, vitaminhiányok, ínybetegségek, tapasztalható, választhatják, fogszabályzók, serdülőkorban, gyulladásához, elvesztéséhez, szájöblögetés, egyensúlyának, parodontitisz, fogorvosunkat, folyamatokhoz, filantropikum, leggyakoribb, odafigyelést, segítségedre, fogínyvérzés, befolyásolja, vitaminhiány, sorvadásához, szájhigiénia, antibiotikum, irritációnak, gyulladáshoz, fogszabályzó, kialakulását, erőteljesebb, helyezkednek, gyógyszeres, gyulladásos, olajfalevél, lazulásához, megfelelően, pubertáskor, probiotikum, fogyasztása, tanácsoljuk, elhelyezett, gyerekeknél, szervezetre, készítményé, aggodalomra, áfonyalevél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 860
  • e Hét: 9505
  • e Hónap: 15877
  • e Év: 66668
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.