Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A bőség áramlásának akadálya: a szegénységtudat
  2015-08-11 16:26:34, kedd
 
   
  A szenvedéllyel élő emberek anyagi vágyakat kergetnek azzal az ábránddal, hogy azok beteljesülése esetén boldogok lehetnek. Az ilyen az álmoknak a beteljesülése olykor elmarad, máskor csak hatalmas erőfeszítések, és lemondások árán teljesül. Sokan közülük valamilyen külső körülményt tesznek felelőssé a kialakult helyzetért.

Az anyagi gondokkal küzdő emberek felelősnek tartják a kormányokat, mert úgy érzik, egyre lehetetlenebbé teszik az érvényesülésüket, hibáztatják a munkahelyük vezetőit, mert nem veszik észre bennük az értéket, amiért több fizetés járna. Sok másban is okot keresnek, de ritkán látják meg az igazságot, hogy az egyetlen oka az ő anyagi gondjaiknak saját szegénységtudata.

A szegénységtudatú ember minden egyes anyagi döntésében benne van a szegénység ismerete. Az olcsóbb termékeket keresi a boltokban és az árat előnyben részesíti a minőséggel szemben. A gyengébb minőségű árú aztán később okoz neki kettőséget, amikor nem ízlik az élelmiszer, vagy hamarabb tönkre megy a ruházat, vagy a műszaki cikk. Képes 5-6 boltot is végigjárni annak reményében, hogy mindenhol az olcsóbb áruhoz jusson, miközben rengeteg időt veszteget el a válogatásra, s nem érti, hogy az az idő neki sokkal nagyobb érték, mint az a megspórolt párszáz forint. Ha ugyanezt az időt produktív tevékenységbe (pl.: az életére keresné a helyes megoldást) fektette volna, idővel bátran megvehetné a drágább dolgokat is. Többször voltam tanúja annak, hogy bevásárló központban, a pénztárnál derült ki, hogy egy több ezer forintos árú 1-2 száz forinttal többe került, mint, ami a polcon jelezve volt. A vevő a pénztárnál óriási hangzavar közepette rakatta vissza az árút, mert 1-2 száz forinttal drágábban már nem kellett neki. Tipikus szegénységtudat.

A szegénységtudatú ember általában nem mer vállalkozni, nem mer változtatni, főleg nem, ha a változás pénzbe kerül. Ez nem csak a külső változásokra igaz (pl.: munkahelyváltás), hanem általában megtalálja azt a szférát, ahol a szegénységet továbbra is fenntarthatja. Nem egyszer találkoztam olyan emberrel, aki a verseny szférában jól fizető állás helyett, az államigazgatásban vállalt ugyanolyan munkát töredék fizetésért, mert azt biztosabb állásnak gondolta. Ritkán kockáztat, így gyakorlatilag szokásjog alapján éli életét.

A szegénységtudatú emberek gyakran nem tisztességes módszerekkel akarnak bevetél növekedést elérni. Nem feltétlenül a törvénytelen dolgokra (lopás, csalás, stb.) gondolok itt elsősorban, hanem arra, ahogy a környezetüket manipulálják egy kis haszon reményében. Sok szegénységtudattal élő pályázik örökségre, és áltevékenységet folytat annak érdekében, hogy kedvezményezett lehessen. Gyakran gazdagabbnak mutatják magukat, anyagi növekedésükkel dicsekszenek, miközben életük tele van anyagi gonddal. A szegénységtudatú emberek folyton az akciókat nézik, erőszeretettel jelennek meg ott, ahol alkalmi ingyenes szolgáltatásokat kínálnak, vagy nagy árengedményeket. Előfordul, hogy barátaik, vagy családjaik jóindulatát használják ki, hogy némi költséget megtakaríthassanak. Ugyanakkor, saját nehéz helyzetükre hivatkozva, ritkán tudnak, vagy akarnak anyagi segítséget nyújtani a rászorulóknak.

A szegénységtudatú ember általában a költségek csökkentésére irányítja minden figyelmét, ahelyett, hogy a bevételek növekedésében bízna, illetve azért cselekedne többet. A háztartásokban ezt spórolásnak hívják, de nem egy vállalatot is láttam, akinek vezetőinek figyelme mindig a költségek csökkentésén járt. A vállalat olyan gyümölcsöket is hozott. A szegénységtudat nem engedi, hogy az ember nyíltan lássa a lehetőségeit, olyan mélyen beszűkíti az emberi gondolkodást, hogy abból kilépni igen nehéz.

Amikor egy vállalkozásnak adok tanácsot ehhez hasonló beszélgetések zajlottak le. ,,Be kellene fektetnem egy akkreditációba, de nem tehetem meg" - mondja a cégvezető. ,,De meg teheti"- mondom én. Aztán jönnek a kifogások, hogy akkor nem tudja, hogy ki tudja-e fizetni ezt, meg azt. Ilyenkor elmosolyodok és mélyen a szemébe nézek: ,,Ki tudja, csak hinnie kell benne". Aztán jön a meglepő eredmény, tényleg ki tudta fizetni és a vállalkozás sem kerül veszélybe, a bevétel növekedett.

A szegénységtudatú ember nem hisz a jövőben, pontosabban abban hisz, hogy a jövő ugyanilyen anyagi gondokat hoz majd, cselekedeteiben nincs benne a jövőbe vetett őszinte bizalom. Mivel mindenkinek hite szerint adatik, ez nem is lehet másként. Nagyon sok önmagát hívőnek gondoló ember él szegénységtudattal. Azt mondják, hisznek Istenben, de ez nem igaz. Amikor az anyagi dolgaikról beszélek velük, megoldások helyett kifogásokat hallok. Most válság van, most tél van, most nyár van, ebben az évben sokat esett az eső, vagy épp nem esett. Hegyeket lehetne építeni kifogásból. Aki Istenben hisz, az nem a kifogásban hisz, hanem abban, hogy Istenben minden lehetséges, az is, ami test szerint az embernek nem. Kitűzöm hát a helyes célt, és megkeresem azt a hitet, amely a célba röpíthet.

A szegénységtudat gyakran szülői örökség, mivel a tudatba mélyen berögzült legtöbbször igen nehéz a megváltoztatása. Ha az ember el kezdi szórni a pénzét, akkor hamar kettőségbe kerülhet, így az visszataszítja a szegénységtudatba. Mi hát a megoldás? A megoldás csak a hitszerzés. A hit majd minden megváltoztat, és mindent elrendez. A hit megszerzése azonban szenvedéllyel élő ember számára egyetlen lehetőség, ha olyan emberekből álló közösségbe jár, ahol a szegénységtudatot legyőzték.

Az ember hitét, gyümölcseiről lehet megismerni. Akinek élete virágzik, a béke és szeretet megtartása mellett tud érvényesülni, annak van hite. Akinek az életét a kétely, az aggódás, a félelem és a konfliktusok jellemzik, annak nincs, még akkor sem, ha Istenre vágyását, vagy Istentől való félelmét gyakran hitnek nevezi. A szegénységtudat ,,ápolása" helyett válaszd a hit megszerzésének az útját, ha megszerezted, a dolgaid könnyedén rendeződnek. Amíg nem szerezted meg, addig az utad szenvedésekkel és verejtékkel teli.

Forrás: http://ayurvedika.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szolgáltatásokat, érvényesülésüket, szegénységtudatú, szegénységtudata, szegénységtudat, cselekedeteiben, munkahelyváltás, áltevékenységet, megváltoztatása, árengedményeket, kedvezményezett, növekedésükkel, akkreditációba, vállalkozásnak, lehetetlenebbé, erőszeretettel, háztartásokban, szenvedésekkel, megszerzésének, visszataszítja, fenntarthatja, rászorulóknak, gyakorlatilag, szenvedéllyel, gyümölcseiről, környezetüket, tevékenységbe, beteljesülése, növekedésében, csökkentésére, beszélgetések, erőfeszítések, elmosolyodok, gazdagabbnak, változásokra, megváltoztat, beteljesülése olykor, kialakult helyzetért, anyagi gondokkal, munkahelyük vezetőit, szegénységtudatú ember, szegénység ismerete, olcsóbb termékeket, árat előnyben, minőséggel szemben, gyengébb minőségű, műszaki cikk, olcsóbb áruhoz, időt produktív, életére keresné, helyes megoldást, drágább dolgokat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Neked tudnod kell  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alvó cicák  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szívem  Soha ne kedvezz...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A sors  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Nevem  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png rózsa csokor  Szép napot kívánok  Esti kép  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hazára minden embernek szükség...  Png telefon  Facebookon kaptam  Hiányzik  Tavaszi kép  s immár én is felragyogva, ért...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Éretlen vers  Ami embereknek lehetetlen, az...  A kételkedés kezelése  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes délutánt kívánok  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Erdőn  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Nagyi telefonál  Fehér virág  Albert Einstein gondolata  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Adakozás  Ne kapaszkodj magasabbra,  Éretlen vers  Nem méltó hozzád  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Alázat  Mai harmónia kártyám  Mai harmónia kártyám  Garai Gábor - Takarítás  Reggel van  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Az igazi szeretetért rendszeri...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Lóhere  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Alázat 
Bejegyzés Címkék
beteljesülése olykor, kialakult helyzetért, anyagi gondokkal, munkahelyük vezetőit, szegénységtudatú ember, szegénység ismerete, olcsóbb termékeket, árat előnyben, minőséggel szemben, gyengébb minőségű, műszaki cikk, olcsóbb áruhoz, időt produktív, életére keresné, helyes megoldást, drágább dolgokat, pénztárnál derült, több ezer, polcon jelezve, pénztárnál óriási, változás pénzbe, külső változásokra, szegénységet továbbra, verseny szférában, államigazgatásban vállalt, szegénységtudatú emberek, törvénytelen dolgokra, környezetüket manipulálják, akciókat nézik, költségek csökkentésére, bevételek növekedésében, költségek csökkentésén, vállalat olyan, ember nyíltan, emberi gondolkodást, vállalkozásnak adok, szemébe nézek, meglepő eredmény, bevétel növekedett, jövő ugyanilyen, jövőbe vetett, anyagi dolgaikról, évben sokat, kifogásban hisz, helyes célt, célba röpíthet, szegénységtudat gyakran, tudatba mélyen, megoldás csak, szegénységtudatot legyőzték, ember hitét, konfliktusok jellemzik, szegénységtudat &#8222, dolgaid könnyedén, utad szenvedésekkel, szolgáltatásokat, érvényesülésüket, szegénységtudatú, szegénységtudata, szegénységtudat, cselekedeteiben, munkahelyváltás, áltevékenységet, megváltoztatása, árengedményeket, kedvezményezett, növekedésükkel, akkreditációba, vállalkozásnak, lehetetlenebbé, erőszeretettel, háztartásokban, szenvedésekkel, megszerzésének, visszataszítja, fenntarthatja, rászorulóknak, gyakorlatilag, szenvedéllyel, gyümölcseiről, környezetüket, tevékenységbe, beteljesülése, növekedésében, csökkentésére, beszélgetések, erőfeszítések, elmosolyodok, gazdagabbnak, változásokra, megváltoztat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 9354
  • e Hónap: 15726
  • e Év: 66517
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.