|
2015-12-16 14:47:42, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A kovászhoz:
2,5 dkg élesztő
1/ 2 csésze liszt
1 csésze langyos víz
1 kk. cukor
A tésztához:
20-25 dkg krumpli
1+3/4 csésze liszt
2 ek. cukor
1 egész tojás+ 1 sárgája
1 citrom lereszelt héja
csipet só
3 ek. olaj
(+ 1/2 csésze liszt a dagasztáshoz)
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
barack vagy szilvalekvár
Forgatni:
1/4 csésze porcukor
1/4 kk. őrölt fahéj
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, majd egy tálban félretesszük, hogy kihűljön. Közben felfuttatjuk az élesztőt. 1 pohár langyos vízbe beleöntünk 1/2 pohár lisztet, egy kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük, majd jó 10 percre félretesszük, amíg felfut.
Egy keverőtálba mérjük az 1 és ¾ negyed csésze lisztet és a kihűlt burgonyával kissé összedolgozzuk. A felfuttatott élesztőbe öntjük az egész tojást és az egy sárgáját, az olajjal együtt elkeverjük, majd a burgonyás masszához adjuk és összedolgozzuk. Ez egy viszonylag lágy tészta lesz.
Egy nyújtódeszkát alaposan meglisztezünk, erre borítjuk a tésztát és alaposan átgyúrjuk. Ekkor még fog lisztet felvenni a tészta, akár még fél csészényit is. A végén egy rugalmas, közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt 3 részre osztjuk. Az egyik darabot lisztezett nyújtódeszkán vékonyra, nagyjából négyzet alakúra nyújtjuk. Kicsit ragadhat a tészta, ezért jól lisztezzünk alá. Ezután késsel négyfelé, majd minden negyedet 3 cikkre vágunk. A cikkek hosszabb oldalára teszünk körülbelül 1 teáskanál lekvárt és feltekerjük. Így járunk el a másik két darab tésztával is.
Egy lábosban jó 3 ujjnyi olajat öntünk és felhevítjük. Amikor már jó meleg, akkor közepes lángon kisütjük a kifliket. Ne tegyünk túl sok tésztát egyszerre a lábosba, mert sütés közben még egy kicsit megduzzadnak majd. Nagyon hamar körülbelül 1-1 ½ perc alatt megsülnek a kiflik. Ha túl forró az olaj, akkor könnyen megéghet, erre mindenképpen ügyeljünk. Egy rácson vagy papírtörlőn csöpögtessük ki belőlük a felesleges olajat és miután kissé kihűltek forgassuk bele fahéjas porcukorba.
forrás:Gasztoamgyal |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
Címkék: összedolgozzuk, belemorzsoljuk, meglisztezünk, nyújtódeszkát, összekeverjük, nyújtódeszkán, felfuttatott, megduzzadnak, felfuttatjuk, félretesszük, dagasztáshoz, szilvalekvár, csöpögtessük, gasztoamgyal, mindenképpen, feltekerjük, papírtörlőn, töltelékhez, felhevítjük, keverőtálba, burgonyával, lisztezzünk, hozzávalók, viszonylag, kelesztjük, elkészítés, lisztezett, felesleges, körülbelül, elkeverjük, beleöntünk, kávéskanál, porcukorba, csészényit, masszához, átgyúrjuk, burgonyát héjában, tálban félretesszük, kávéskanál cukrot, keverőtálba mérjük, kihűlt burgonyával, felfuttatott élesztőbe, egész tojást, olajjal együtt, burgonyás masszához, viszonylag lágy, nyújtódeszkát alaposan, egyik darabot, cikkek hosszabb, kicsit megduzzadnak, rácson vagy, felesleges olajat,
|
|
|
|
Zsolnay Vilmos világhírű kera... Alázat Csak a fogyatkozás látható Paul David Tripp Április 21 Segítsük barátainkat, hogy meg... Mindig jusson idő nevetni Kaffka_Margit Facebookon kaptam Facebookon kaptam Jó reggelt, jó napot mindenkin... 210 éve született a SZÓZAT meg... Reménység és erő Krisztustól e... Zsolnay Vilmos világhírű kera... Facebookon kaptam Png virág Aki nem dolgozik, ne is egyék Illyés Gyula - Milyen hamar. Adakozás Örülök, hogy látlak! Nagyi telefonál képre írva Soha ne kedvezz... Hogyan lehet Jézust szenvedély... Illyés Gyula - Milyen hamar. Aki nem dolgozik, ne is egyék Egy hatékony szolga Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Hazára minden embernek szükség... Örülök, hogy látlak! Facebookon kaptam Png telefon s immár én is felragyogva, ért... Akik bántanak téged Szép estét kedves látogatóimna... Szép estét kedves látogatóimna... Facebookon kaptam Facebookon kaptam A boldog családok mind hasonló... Facebookon kaptam Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Kövesd a cowboyt! Facebookon kaptam s immár én is felragyogva, ért... Németh László tollából Ne kapaszkodj magasabbra, Egy maradéktalanul uralt világ Zilahy Lajos gondolata Facebookon kaptam Cs Ildikótól Németh László tollából Facebookon kaptam Facebookon kaptam Png csokor Garai Gábor - Takarítás Makszim Gorkij gondolata Facebookon kaptam Mírjam barát... Illyés Gyula - Milyen hamar. Facebookon kaptam Cs Ildikótól Boldog születésnapot a ma ünne... Hogy lehet megtartani Elköszönt Png virág Mindig jusson idő nevetni Hogy lehet megtartani Egy maradéktalanul uralt világ Reménység és erő Krisztustól e... Még csak most kezdődik a nap Png ház A jó emberek mindig szépek mar... Szép napot kívánok Facebookon kaptam Egy maradéktalanul uralt világ Soha ne kedvezz... Popper Péter szavai Facebookon kaptam Facebookon kaptam Szép estét kedves látogatóimna... Minden harmadik... Bertolt Brecht -től idézet Facebookon kaptam Próbálj meg ... Akik bántanak téged Facebookon kaptam Bertolt Brecht -től idézet Png férfi Aki nem dolgozik, ne is egyék Amikor Jézus rátapos a lábadra Facebookon kaptam A másik dolog, Bertolt Brecht -től idézet Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Egy hatékony szolga Örülök, hogy látlak! Mindig jusson idő nevetni Tóth Ágnes - Szervusz pad Facebookon kaptam Popper Péter szavai Facebookon kaptam Annuska bar... Akarat Png cica
|
|
|
|
burgonyát héjában, tálban félretesszük, kávéskanál cukrot, keverőtálba mérjük, kihűlt burgonyával, felfuttatott élesztőbe, egész tojást, olajjal együtt, burgonyás masszához, viszonylag lágy, nyújtódeszkát alaposan, egyik darabot, cikkek hosszabb, kicsit megduzzadnak, rácson vagy, felesleges olajat, összedolgozzuk, belemorzsoljuk, meglisztezünk, nyújtódeszkát, összekeverjük, nyújtódeszkán, felfuttatott, megduzzadnak, felfuttatjuk, félretesszük, dagasztáshoz, szilvalekvár, csöpögtessük, gasztoamgyal, mindenképpen, feltekerjük, papírtörlőn, töltelékhez, felhevítjük, keverőtálba, burgonyával, lisztezzünk, hozzávalók, viszonylag, kelesztjük, elkészítés, lisztezett, felesleges, körülbelül, elkeverjük, beleöntünk, kávéskanál, porcukorba, csészényit, masszához, átgyúrjuk, forgassuk, megfőzzük, kovászhoz, burgonyát, élesztőbe, burgonyás, duplájára, egyszerre, tésztához, tésztával, teáskanál, lereszelt, nagyjából, megsülnek, ügyeljünk, letakarva, közepesen, lábosban, kisütjük, megéghet, élesztőt, kifliket, sárgáját, hosszabb, kihűltek, borítjuk, vékonyra, alaposan, nyújtjuk, rugalmas, negyedet, négyfelé, ragadhat, oldalára, felvenni, porcukor, áttörjük, kihűljön, forgatni, sütéshez, teszünk, olajjal, alakúra, közepes, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2284
- e Hét: 7974
- e Hónap: 14346
- e Év: 65137
|
|
|