Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
“Soha nem szeretnék gyereket!”
  2017-07-02 14:17:34, vasárnap
 
   
  - Egy fiatal nő őszinte vallomása, ami sokakat megbotránkoztatott!

Egy nő őszinte vallomása és magyarázata arra, hogy miért nem szeretne gyereket szülni.
,,Amit most le fogok írni, lehet, sokakat elborzaszt: de soha nem szeretnék gyereket szülni.

Gondolom, felmerül a kérdés: hogy de hát miért nem szeretném megélni az anyaság örömét, annak legszebb pillanatait? Biztos sokan gonosz embernek tartanak, de mielőtt bárki is elítélne, szeretném, ha meghallgatna.

Normális, ideálisnak mondható gyerekkorom volt, de már elég fiatalon tudatosult bennem, hogy nem szeretnék gyereket. Voltak ugyan babáim, de a család házi kedvenceivel jobban szerettem játszani. Jelenleg is két cuki kiskutyám van, akikkel úgy bánok, mintha a gyerekeim volnának.

Már kamasz voltam, amikor hangosan is kimondtam a véleményem, hogy nem akarok gyereket. Eleinte a szüleim és a barátaim is azt gondolták, hogy ez egy pillanatnyi időszak, majd elmúlik. Az évek teltek, de a véleményem nem változott.

Az általános vélekedések ellenére, vannak nők, akiket nem kerít hatalmába az anyai ösztön. Én is ezekhez a nőkhöz tartozom. Igazából sosem kedveltem a gyerekeket, a társaságuk inkább zavart, mintsem örömet szerzett volna, de találkoztam azért aranyos kicsikkel, de mégsem éreztem azt, hogy nekem is kellene egy.

Úgy gondolom, hogy nem leszek kevésbé nő, mert nem szeretnék gyereket szülni. Vannak érzelmeim, tudok szeretni, és gondoskodó is vagyok. Egyszer mélyen megsértettem egy nőt, akinek azt mondtam, hogy nem szeretnék kihordani egy gyereket, aki 9 hónapig a hasamban fejlődik, és akiért 18 éves koráig felelős kell legyek.

Miért szeretem a gyerek nélküli életem? Annyit alszom, amennyit akarok, akkor nézek filmet, tévét, amikor akarok, senki sem zavar ebben, és körbe utazhatom a világot is. Felépítettem egy karriert, amit nem vagyok hajlandó a második helyre tenni, és még emellett professzionális sminkesként és modellként is dolgozatok részmunkaidőben. Szeretek szuperelfoglalt lenni. De elismerésem azoknak az anyáknak, akik a gyerek mellett is képesek dolgozni, de én nem tudnám utánuk csinálni.

Sokan nem értenek meg. Amikor ez kiderül rólam, igyekeznek meggyőzni, de én nem szeretnék változtatni a mostani életemen.

Érvként hozzák fel, hogy én sem létezhetnék a szüleim nélkül, és ez igaz is, hiszen azért élek, mert szerettek volna gyereket. Azt is mondják, hogy egoista vagyok, de szerintem akkor lennék az, ha úgy vállalnék gyereket, hogy közben minden egyes percét az anyaságnak utálnám. Majd azzal jönnek, hogy csodálatos anya lennék, na efelől kétségem sincs, hiszen imádom a Disney rajfilmeket, a babákat, és nagyon energikus vagyok, ezért inkább úgy érzem magam, mint egy gyerek, felnőtt testbe zárva.

Gondolom ismerős az a mondat is, hogy: ,,Ki fogja gondodat viselni, ha megöregszel? Néha ugyan eszembe jut, de arra sincs garancia, hogy ha lesz egy gyerekem, az majd segítségemre lesz, ha idős, tehetetlen öregasszonnyá válnék.

,,Akkor nem is szeretnél családot, házasságot?" - kérdezik. Még most az a társadalmi elvárás, hogy férjhez kell menni, majd gyereket szülni, de ha én nem szeretnék gyereket, az még nem jelenti azt, hogy nem akarok egy szerető férjet, sok barátot.

Ha legközelebb találkozol egy olyan nővel, aki nem szeretne gyereket, kérlek, nem mutogass ujjal rá, mert a nőiesség és az anyaság, nem zárja ki egymást.

A cikket Janine James írta, és a viralwomen.com oldalon tették közzé, fordítás Filantropikum.com.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Címkék: szuperelfoglalt, részmunkaidőben, professzionális, öregasszonnyá, filantropikum, segítségemre, megsértettem, kedvenceivel, felépítettem, meghallgatna, vélekedések, rajfilmeket, létezhetnék, pillanatait, legközelebb, pillanatnyi, megöregszel, találkoztam, változtatni, gyerekkorom, elismerésem, magyarázata, sminkesként, ideálisnak, találkozol, társadalmi, modellként, házasságot, csodálatos, véleményem, tudatosult, tehetetlen, társaságuk, elborzaszt, viralwomen, igyekeznek, anyaság örömét, család házi, gyerekeim volnának, pillanatnyi időszak, évek teltek, általános vélekedések, anyai ösztön, nőkhöz tartozom, társaságuk inkább, hasamban fejlődik, gyerek nélküli, második helyre, gyerek mellett, mostani életemen, szüleim nélkül, anyaságnak utálnám, Janine James,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Neked tudnod kell  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyi telefonál  Próbálj meg ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png kutya  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png kislány  Erdőn  Radikális szeretet  Fehér virág  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png virág  Irgalom és ítélet  Idő  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szívem  Julian Brass gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Elköszönt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 21  A jó emberek mindig szépek mar...  Elköszönt  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png lepke  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kutya  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az engedelmesség miért nem vál...  A másik dolog,  Png csokor  Soha ne kedvezz...  Radikális szeretet  Paul David Tripp Április 20  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Erdőn  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Mindig jusson idő nevetni  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Fekete István - Akác  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png férfi  Sokan azt tartják  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
anyaság örömét, család házi, gyerekeim volnának, pillanatnyi időszak, évek teltek, általános vélekedések, anyai ösztön, nőkhöz tartozom, társaságuk inkább, hasamban fejlődik, gyerek nélküli, második helyre, gyerek mellett, mostani életemen, szüleim nélkül, anyaságnak utálnám, majd segítségemre, szerető férjet, olyan nővel, cikket Janine, szuperelfoglalt, részmunkaidőben, professzionális, öregasszonnyá, filantropikum, segítségemre, megsértettem, kedvenceivel, felépítettem, meghallgatna, vélekedések, rajfilmeket, létezhetnék, pillanatait, legközelebb, pillanatnyi, megöregszel, találkoztam, változtatni, gyerekkorom, elismerésem, magyarázata, sminkesként, ideálisnak, találkozol, társadalmi, modellként, házasságot, csodálatos, véleményem, tudatosult, tehetetlen, társaságuk, elborzaszt, viralwomen, igyekeznek, anyaságnak, dolgozatok, gondoskodó, gyerekeket, szerettem, kihordani, szeretnék, meggyőzni, utazhatom, szerettek, szeretnél, gyerekeim, kicsikkel, vállalnék, változott, általános, kedveltem, szerintem, gondolták, hatalmába, érzelmeim, kimondtam, kiskutyám, energikus, szeretném, vallomása, amennyit, hangosan, ellenére, gondolom, szeretem, felmerül, gyereket, gondodat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 7000
  • e Hónap: 13372
  • e Év: 64163
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.