Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Ó, én édes Istenem!
  2011-02-12 10:08:31, szombat
 
  Lévay József GONDVISELŐ JÓ ATYÁM VAGY

Gondviselő jó Atyám vagy
Ó, én édes Istenem!
Látom én, hogy minden elhagy
E világon csak Te nem,
Hozzád vágyom, benned élek,
Üdvöt mástól nem remélek.

Mint az alélt bús virágra
Megújító harmatot;
Vérző szívem fájdalmára
Csak te hintesz balzsamot,
Könnyű sorsom terhe rajtam,
Ha imára nyílik ajkam.

Rám-rám derült ismeretlen
Utamon egy kis öröm:
Azt is a te véghetetlen
Jóságodnak köszönöm,
Hálakönnyem tündöklése
A te neved hirdetése.

Gyenge vagyok, lankadoznak
Buzgóságom szárnyai,
Bármily híven vágyakoznak
Színed elé szállani,
Ó, adj erőt, hogy míg élek,
egyedül csak nékem éljek!

Ó, add, hogyha majd bevégzem
E múlandó életet,
Lelkem tisztán és egészen
egyesüljön Teveled:
El ne vonjon semmi többé,
Tied legyek mindörökké!





Link Versek Idézetek
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Ország mely örökké megmarad
  2011-02-12 10:07:25, szombat
 
  Ország mely örökké megmarad: Dániel. 7, 13-14. és 27.

Kedves hallgatóim: bizonyságtételem alapigéjét, Dániel próféta könyvéből olvasom, a hetedik fejezet 13-14 és 27-ik versét. Dániel próféta szavait.

,,Láttam éjszakai látásokban, és íme, az égnek felhőiben, mint valami emberfia jött és ment az öregkorúhoz, és elébe vitték őt. És adott néki hatalmat, dicsőséget és országot, és minden nép és nemzet és nyelv néki szolgált: az ő hatalma örökkévaló hatalom, amely el nem múlik, és az ő országa meg nem ronttatik. Az ország pedig és a hatalom, és az egész ég alatt levő országok nagysága átadatik a magasságos egek Szentei népének: az ő országa örökkévaló ország, és minden hatalmasság néki szolgál és engedelmeskedik"

Dániel próféta álmának egy részletét olvastam fel, alapigénkben. Isten az ő hűséges prófétájának álomban jelentette ki, azokat a földön végbe menő hatalmas eseményeket, melyeket a jövőben készül végbevinni. A Bibliát tanulmányozó emberek tudják, hogy az álomban látott öregkorú, az örökkévaló Isten, az emberfia pedig Jézus. Isten megengedte Dánielnek, hogy álmában bele tekinthessen abba létező csodálatos láthatatlan világba, mely Isten dicsőséges lakhelye, fényes angyalseregekkel körülvéve. A felolvasott igeszakasz alapján, Jézust, az emberfiát, Isten elé vezetik. Bizonyára angyalok. És Isten ad neki hatalmat, dicsőséget, és országot.

De ez az ország nem a mennyben, hanem a földön jön létre. Ám az, nem ideiglenes, nem egy elmúló ország lesz, mint a mai, földrajzi határokkal körülvett országok, hanem egyetlen dicsőséges ország. Amelyben az Úr Jézus Krisztus veszi át az uralmat, minden ország és nép felett! Midőn megkezdi béke királyságát a földön! Ma még nem tudhatjuk, csak sejthetjük, milyen csodálatos lesz, Jézus Krisztus béke királysága a földön.

Mióta a Sátán megrontotta a békét a földön, azóta békére vágyódik minden ember az ég alatt. Milyen sokszor kötöttek már ideiglenes békét egymással, ellenséges nemzetek. Azonban, tartós békére az ember képtelen eljutni. És képtelenek az egymással szemben álló nemzetek is. Hiszen még a legkisebb közösségekben, a családokban is, a legtöbb helyen, békétlenség uralkodik. Sok családban a civakodás, veszekedés tölti be a házat.

Ha mélyen belegondolunk, megdöbbent minket, hogy már a világ teremtése előtt, a Sátán megrontotta az örök mennyei békét, Isten elleni lázadásával! És ezt a bűnös lázadását, magával hozta világunkba is. Háborúk, robbantásos gyilkosságok, drága emberi életek kioltása folyik mindenfelé, lakott földünkön. ezeknek a szomorú eseményeknek láttán, hogyne vágyódnának az emberek, egy igazi és folytonos béke után?

Azonban igazi és örökkévaló békességet, csak a békesség nagy Fejedelme, Jézus Krisztus hozhat, ebbe a bűnökkel meggyötört embervilágba! Hála legyen mennyei Atyánknak, hogy ezt az örökkévaló mennyei békességet, Fiában, Jézus Krisztusban küldte le a földre. Aki a Golgotán diadalt aratott a Sátán a halál és a bűn felett! A halálból való feltámadása által pedig, az ő örökkévaló béke-országának polgárává avat már most is, itt a földön, minden bűnbánó, újjászületett embert.

De ez a békesség, mely Istentől való, nem külső, hanem szívbeli békesség, mely akkor is megmarad, ha körülöttünk a békétlenség, háborúság vészes vihara tombol. Gondoljuk Lutherre, aki hatalmak és fegyverek gyűrűjében is, Istentől nyert bátorsággal és békességgel úgy tudott állni, mint szikla, a viharos tengerben! Hála mennyei Atyánknak, az ő országa, örökkévaló béke-ország. Ő, ebbe az országba hívja és várja még ma is, a Sátán által becsapott és félrevezetett emberek millióit! Igehirdetések és bizonyságtételek által.

Döbbenetes hallani, amikor keresztyének térnek át, pogány vallásokra. Nem akarják tudomásul venni, hogy Jézus Krisztus megkerülésével, egyetlen ember sem juthat el, Isten dicsőséges örök országába! Mert annak az országnak csak egyetlen bejárata van, az pedig Jézus Krisztus! Aki ezt nem veszi komolyan, örökre kizárja magát, Isten dicsőséges béke-országából.

Pecznyik Pál * Áhitat
Link



Link Dsida Jenő összes költeménye
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Signum együttes:Mindig csendbe
  2011-02-12 09:50:53, szombat
 
  Signum együttes : Mindig csendben - dalszöveg Link Link Kvint

Mindig csendben szól hozzád az Úr.
A város zaján hangja nem jut túl.
Enyhe szellő suttogásaként hallod szavát,
ha rátalálsz. Így jön az Úr,
nem látod, de szíved lángra gyúl.

A lelked harca elnyom minden mást,
nem hallod a hívó suttogást.
Bensődben is csendes béke kell,
enélkül Isten nem felel, hiába vársz,
mélybe hull a hívó suttogás.

Rfr.
Hang nélkül szól, figyeld a lélek szavát,
figyeld a csend mit beszél, hagyd a város zaját!
Nincs messzeség, reád talál,
csendben jő az Úr egy éjszakán.

Nagy csodára, fénylő jelre vársz,
mennyből jövő lángnyelvet kívánsz,
de Isten lelke csendben működik,
nem látod, mégis őrködik, vigyáz reád.
Nem kellenek látványos csodák.

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Miért aggódunk ?
  2011-02-12 09:31:32, szombat
 
  Válaszd a hitet, és ismerd el, hogy Isten az, aki irányít

"Miért aggódunk? Mert megpróbáljuk azt tenni, amire csak Isten képes. Megpróbáljuk irányítani az irányíthatatlant, megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, megtenni a lehetetlent, megállítani a megállíthatatlant, helyrehozni a helyrehozhatatlant, elviselni az elviselhetetlent, és aztán csodálkozunk, hogy miért is van annyi problémánk az életben."

"Tiéd Uram a fenség, a hatalom, a dicsőség és a győzelem: tiéd a dicséret, mert minden, ami az égben s a földön van, a tiéd, tiéd Uram a királyság és te vagy valamennyi fejedelem felett. Tiéd a gazdagság, tiéd a dicsőség, te uralkodsz mindenen, a te kezedben van az erő s a hatalom, a te kezedben van a nagyság s az uralkodás mindenen. Ezért most hálát adunk neked, Istenünk és dicsérjük hatalmas nevedet." (1 Krón. 29:11-13)

Amikor Jézus megdorgálta a szelet és a hullámokat a Máté 8-ban, a tanítványok elcsodálkoztak, és ezt kérdezték: "Kicsoda ez, hogy még a szelek és a tenger is engedelmeskednek neki?" (Mt. 8:27)

Abban a pillanatban elismerték, hogy Isten irányítja a dolgokat. Rájöttek, hogy nincs miért aggódniuk, mert az Isten, aki egyetlen szavával képes fenntartani a világmindenséget, és aki erejével összetartja a molekulákat, az ott van velük a csónakban.

Miért aggódunk? Mert megpróbáljuk azt tenni, amire csak Isten képes. Megpróbáljuk irányítani az irányíthatatlan dolgokat, megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, megtenni a lehetetlent, megállítani a megállíthatatlant, helyrehozni a helyrehozhatatlant, elviselni az elviselhetetlent, aztán csodálkozunk, hogy miért is van annyi problémánk az életben.

Egyedül Isten az, aki irányítja a dolgokat. Most persze lehet, hogy felmerül benned a kérdés, hogy "ha Isten irányít mindent, akkor miért nem változtat ezen vagy azon a dolgon, vagy miért nem lesz jobb ez vagy az a helyzet?". Őszintén szólva, erre én sem tudok válaszolni. De azt tudom, hogy bízom Benne. És eddig még mindig azt tapasztaltam, hogy Ő méltó a bizalomra. Nem csak az a világ létezik, amiben most élünk. Van örökkévalóság, ahol majd minden jó és igazságos lesz.

Isten megtűri a gonoszt egy ideig, de ez nem lesz mindig így. Ezért Istenbe vetem a bizalmam, mert egyedül Ő az, aki irányítja a dolgokat.

Amíg itt vagyunk a földön, mit kell tennünk? Jézus ezt mondja: "Ne aggódjatok a holnap miatt; a holnap majd aggódik önmagáért (angolból ford: Isten a holnapodnak is gondját viseli). Elég a napnak a maga baja." (Mt. 6:34)

Ez persze nem jelenti azt, hogy az ember nem tervez előre. Továbbra is ki kell tűznünk célokat magunk elé, hiszen a Biblia is bölcsnek tartja ezt. De amikor elterveztük azt, hogy milyen irányba akarunk továbbhaladni, attól kezdve már csak a mai napra figyeljünk. Ha úgy döntesz, hogy aggódni akarsz a holnap miatt, akkor nem tudsz arra figyelni, hogy mi Istennek a mai napra vonatkozó akarata.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Csend-Élet Zenekar:Mindig hív
  2011-02-12 09:09:56, szombat
 
  Csend-Élet Zenekar : Mindig hív az Úr * Link

Tornyosultak a fellegek
Beborult a föld felett
Egyedül voltam a sötétben én
Nem tudtam, hogy mit tegyek

(de) Szólt egy hang a csendből
Oly váratlanul:
Ha nincs már hová menned
Mindig hív az Úr!

Minden barát elhagyott
Némán teltek a nappalok
Nem volt, akihez szóljak én
Lelkem szinte megfagyott


(de) Szólt egy hang a csendből
Oly váratlanul:
Ha nincs már hová menned
Mindig hív az Úr!

Választ kaptak a kétkedők
Enyhülést a szenvedők
Visszataláltam az Útra én
Elszálltak a rossz idők

(mert) Szólt egy hang a csendből
Oly váratlanul:
Ha nincs már hová menned
Mindig hív az Úr!
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1695
  • e Hét: 10544
  • e Hónap: 21597
  • e Év: 82898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.