Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Miért tanuljuk meg kívülről a Biblia verseit?
  2012-09-23 22:12:43, vasárnap
 
  1. Mert ez az Isten akarata.

"Maradjanak a szívedben azok az Igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt..." (5Mózes 6,6-7). - "Fogadd el szájából a tanítást, és szívleld meg mondásait!" (Jób 22,22).

2. Mert fontos a lelki-szellemi életünkre nézve.

"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek" (János 15,7).

3. Mert erre biztat Krisztus példája.

Noha Ő maga volt "az Ige" és Isten kijelentése, mégis szívében hordozta az írott Igét, és élt is vele, pl. amikor az ördög megkísértette, de más helyzetekben is. Ilyenkor Krisztus azt mondta: "Meg van írva" és idézett az ide vonatkozó Igékből
(Mt 4,4-10).

4. Lehetővé teszi, hogy szüntelenül elgondolkozzunk az Igén.

"Mennyire szeretem törvényedet! Egész nap azon elmélkedem" (Zsoltár 119,97). -
"Hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal" (Zsoltár 1,2).

5. Vigasztalást és erőt ad a nehézségek közt.

"Ha nem törvényed gyönyörködtetne, elpusztulnék nyomorúságomban. Sohasem felejtem el utasításaidat, mert azokkal éltetsz engem" (Zsoltár 119,92-93).

6. Győzelmet ad a bűn felett.

"Hogyan tarthatja meg tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja Igédet. Szívembe zártam beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened" (Zsoltár 119,11).

Tiszavasvári Református Egyház
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Lopótök * Lagenaria siceraria
  2012-09-23 18:30:05, vasárnap
 
  Link


" Az Úr Isten pedig egy tököt rendele, és felnöve az Jónás fölé, hogy árnyékot tartson feje fölött és megoltalmazza őt a hévség bántásától. És nagy örömmel örvendezék Jónás a tök miatt.
De másnapra férget rendele az Isten hajnal-költekor, és megszúrá az a tököt, és elszárada.

És lőn napköltekor, hogy tikkasztó keleti szelet rendele Isten, és a nap rátűzött a Jónás fejére, és ő elbágyada. Kiváná azért magának a halált, és monda: Jobb halnom, mint élnem!
És monda az Isten Jónásnak: Avagy méltán haragszol-é a tök miatt? És monda: Méltán haragszom, mind halálig!

Az Úr pedig monda: Te szánod a tököt, amelyért nem fáradtál és amelyet nem neveltél, amely egy éjjel támadt és más éjjel elveszett:
Én pedig ne szánjam Ninivét, a nagy várost, amelyben több van tizenkétszer tízezer embernél, akik nem tudnak különbséget tenni jobb- és balkezük között, és barom is sok van?!"

Jónás próféta könyve
Link



 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Azért hogy bátor légy, olvasd Isten Igéjét
  2012-09-23 10:42:12, vasárnap
 
  "Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van." (Zsid.10,35)





Egy politikailag korrekt országban, mely folyamatosan támadja a Biblia-alapú világnézetet, hogyan élhetsz rendkívüli bátorsággal? Két dolgot kell tenned:

1.El kell fogadnod Isten Igéjét, mint tekintélyt. Hogy miért? Mert ez az egyetlen olyan forrás, amely sosem fog hazudni neked. Ha bátor férfivá vagy nővé szeretnél válni, akkor az életedet olyan kősziklára kell építened, amely sosem változik, nem pedig az emberek véleményére. Építsd az életedet arra az alapra, hogy "Isten ezt mondta, én ezt hiszem és segíteni fog - akár értem az Igét, akár nem." A Zsidókhoz írott levél 6,18-ban ezt olvashatjuk: "Így e két változhatatlan tény által, amelyekben lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős bátorításunk van nekünk, akik odamenekültünk, hogy belekapaszkodjunk az előttünk levő reménységbe."

Az életünket vagy a világra építjük, vagy az Igére. Én mindig olyan dolgokat mondok, amelyek kevésbé népszerűek. Miért? Mert jobban félek attól, hogy megharagítom az Urat, mint attól, hogy ti visszautasítotok engem.

Ha nem tudod, hogy miben hiszel, akkor ki kell derítened. A helyi gyülekezeted nagy segítségedre lehet abban, hogy megtaláld azt az alapot, mely segít jobban megismerned Isten Igéjét és jobban elmélyülnöd abban.

2. Négyszemközt kell időt töltened Jézussal. "Amikor látták, hogy milyen bátran beszél Péter és János, és felfogták, hogy ők írástudatlan és iskolázatlan emberek, elcsodálkoztak. Fel is ismerték őket, hogy Jézussal voltak" (Ap.csel.4,13). Minél több időt töltesz Jézussal, annál kevésbé fogod magad fenyegetve érezni mások véleménye által, és annál több bátorságot fogsz nyerni.

Bátran kiállni egy népszerűtlen vélemény mellett nem egyszerű, de az igazság mellett való bátor kiállás jutalma örökre megmarad. A Zsidók 10,35 azt mondja, hogy "Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van".

Ha rendkívüli bátorságra szeretnél szert tenni, imádkozz így ma:

"Istenem, szeretnék a bátorság embere lenni. Nem szeretnék meghátrálni. Nem akarom, hogy más emberek irányítsák, hogy mit gondolok vagy mondok. A bibliai világképre szeretném építeni az életem. A következő két dolgot fogadom meg ma: először is tekintélyként elfogadom az Igédet. Elhiszem, amit mondasz nekem, és az úgy is lesz. Másodszor, Uram, szeretnék minden nap időt tölteni veled. Szeretnélek személyesen megismerni, Jézus. Szeretnék olyannyira megtelni örömmel és bátorsággal, hogy az emberek azt mondhassák rólam, hogy "ez az ember Jézussal jár." Kérlek, segíts, hogy ne ismerjek félelmet, ha az iazságról van szó. A Te nevedért kérlek, ámen.

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.09.16)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1108
  • e Hét: 14793
  • e Hónap: 25846
  • e Év: 87147
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.