Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Beszélgetés dr. Reisinger Jánossal
  2013-11-20 19:14:10, szerda
 
  Link Link Beszélgetés dr. Reisinger Jánossal

Link

,,Jézus soha nem élt rutinszerűen. Soha nem élt fásultan.

,,Jézus éberen figyelte mindenki szükségletét." * Ellen G.White

Az emberi élet legszebb vonása ez. -- 'Rendelkezésedre állok.' -- Az Isten meg akar mindannyiunkat erősíteni, hogy egy olyan életet éljünk itt, hogy rendelkezésre tudjunk állni. Az Isten rendelkezésére és azoknak az igaz emberi szükségleteknek a betöltésére, akikhez küld. Ez az emberi élet csúcsa. [...]"

,,,,...hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat." ** József Attila

Az az ember, aki sokat foglalkozik önmagával, önmagát középpontba állítja, önmagához nem fog eljutni. Nem így vagyunk megteremtve. Úgy vagyunk megteremtve, hogy másokon keresztül tudunk a legjobban önmagunkhoz eljutni. Ha ezt az alapelvet megértjük, ezt gyakoroljuk, ehhez erőt kérünk, akkor biztos, hogy ez a hitnek az erőtere lesz, ami kioltja a belefáradást és a megfáradást." (R.J.)

Életadó Televízió
Link



NEM ÉN KIÁLTOK

Nem én kiáltok, a föld dübörög,
Vigyázz, vigyázz, mert megőrült a sátán,
Lapulj a források tiszta fenekére,
Simulj az üveglapba,
Rejtőzz a gyémántok fénye mögé,
Kövek alatt a bogarak közé,
Ó, rejtsd el magad a frissen sült kenyérben,
Te szegény, szegény.
Friss záporokkal szivárogj a földbe -
Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.
Légy egy fűszálon a pici él
S nagyobb leszel a világ tengelyénél.
Ó, gépek, madarak, lombok, csillagok!
Meddő anyánk gyerekért könyörög.
Barátom, drága, szerelmes barátom,
Akár borzalmas, akár nagyszerű,
Nem én kiáltok, a föld dübörög.

- József Attila -1924 első fele
 
 
0 komment , kategória:   Dr.Reisinger János  
Legyél a gyermeked legnagyobb szurkolója!
  2013-11-20 06:54:06, szerda
 
  A szeretet mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. (1Kor 13,7)





Annyira negatív a világ, hogy a legutolsó dolog, amire a gyerekeknek szükségük van amikor hazaérnek, hogy még több negatív hatás érje őket. A Kolossé 3,21 ezt írja: "Ne ingereljétek a gyermekeiteket. Ha túl sokat követeltek, egy idő után már meg sem fogják próbálni, hogy megfeleljenek nektek." (NCV fordítás).

Olyan szülő vagy, akinek lehetetlen a kedvében járni? Ha 3-t kapnak, akkor te 4-est vársz el tőlük, azért, hogy amikor majd 4-est hoznak, akkor meg 5-t követelj? Tényleg azt akarod, hogy a gyermekeid feladják, ahogy a Biblia írja? Azoknak a szülőknek a gyermekei, akiknek nem lehet a kedvükbe járni, bizonytalanok lesznek.

Hát akkor hogyan neveljünk magabiztos gyermekeket? A Biblia ezt mondja az 1Korintus 13,7-ben: "(A szeretet) mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr." Ha magabiztos gyermekeket szeretnél felnevelni, akkor sokkal inkább építened kell őket, mint rombolnod. Többet kell simogatnod őket mint ellöknöd magadtól, többet viccelődni velük mint gúnyolódni.

Sok szülő ezt hiszi: "Ha kiegyenlítem, és ugyanannyi pozitív dolgot adok, mint amennyi negatívat, akkor az rendben lesz." Nem! Legalább 10 dicséret kell ahhoz, hogy ellensúlyozzon egy negatívumot. Miért? Mert a negatív dolgok megmaradnak. Ha kaptál 10 bókot és 1 kritikát, mire fogsz emlékezni, ha hazamész? Ha kapok 10 visszajelző kártyát a prédikációm után, amelyekben ez áll: "Ez a szolgálat nekem most tényleg nagyon sokat jelentett", és egyetlen egy másikat, ami ezt mondja: "Ez most nem ért célba!" - mit gondoltok, melyiken gondolkozom a legtöbbet?

Minden alkalommal, amikor negatív dolgot közvetítesz, vagy kijavítasz valakit, legalább 10 pozitív dologra van szükség, hogy a mérleg egyensúlyba kerüljön. Nem egyenlő mértékkel vesszük őket figyelembe. Túl kell hangsúlyozni a pozitív dolgokat, mert különben elkerülhetetlenül a negatív dolgokkal foglalkozunk.

Minden gyermeknek szüksége van valakire a közelében, valaki olyanra, aki a legnagyobb szurkolója, leginkább hisz benne és aki azt mondja: "Tudom, hogy meg tudod csinálni. Én hiszek benned. Csuda klassz vagy! Te vagy a legjobb. Menj! Itt vagyok mögötted. Tudom, hogy sikerülni fog." A gyerekeknek szüksége van arra a magabiztosságra, amit csak egy szülő adhat meg.

Beszéljünk róla:

Általában hogyan építed a gyermekedet? Szavakkal? Tettekkel?
Melyek azok a kifejezések, amelyeket leggyakrabban használsz, amikor a gyermekeddel beszélsz? Mennyi pozitív ezekből és mennyi negatív?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.13) Napi remény
Link

 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2816
  • e Hét: 11665
  • e Hónap: 22718
  • e Év: 84019
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.