Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Pizzás csiga * Marcsi receptes oldala és kedvenc ételei
  2015-11-15 21:23:57, vasárnap
 
  Link

 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Gigapixeles képek
  2015-11-15 20:14:26, vasárnap
 
  Arcfelismerő - FÉLELMETES!,

Kaptam egy érdekes technikai ismeretterjesztést.
Nem lehet már elbújni a tömegben....
Egyenként mindenkit fel tudnak ismerni....
És ilyen képet már műholdról is lehet csinálni.

Nézz ki egy személyt a tömegben,kattints rá kétszer, és megint kétszer,
amíg tisztán kivehető az arc!

Professzionális gigapixeles fényképészet


Link Link






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrizd a fényt!
  2015-11-15 18:34:49, vasárnap
 
  Őrizd a fényt!

Sötét árnyékvilágban elvész a remény,
szakadék szélén járva riasztó a mély.
Szenvedés, fájdalom labirintusában
bolyong az ember, s a kiutat nem látja.

A fény, ha felragyog, bár vakítja szemed,
ne takard el, oszlik a sötét feletted!
Világosságot vetít életutadra,
feldereng a reménység hajnalcsillaga.

Kövesd ezt a csillagot, hagyd, hogy vezessen,
gonosz erőit megtörte a kereszten.
Zárd szíved mélyére bizalommal, hittel,
őrizd a fényt, légy világosság gyermeke!

Schvalm Rózsa

(2013-01-22)
Link

Soha semmi nem választhat el Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-10-24 14:04:22
feltöltő: dandej
nézettség: 971
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: győzelem, hit, bátorság,
kategória: család
leírás: Amikor teljes sötétség borul reám
Soha semmi,
semmi nem választhat el
Örökké tartó szerelmedtől
Istenem,
Amit adtál a Te egyetlen fiadban,
A mi
Urunk Jézus Krisztusban.





URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
1 komment , kategória:  Rózsa Schvalm  
Nászta Katalin * Morfondírozó...
  2015-11-15 14:05:20, vasárnap
 
  " Élhető bolygó nincs a környéken. Menekülés innen nincs az ember számára. Csak ahhoz fordulhat, aki teremtette az egész Mindenséget.

A felfedezők," látók", akiknek kinyílt a belső szemük - ismerik ezt. És szólnak.

Hogy a világ pusztulásra van ítélve, hogy nincs menekvés, csak Istennél.

Ő pedig ajtót nyitott az ember számára. Kitárta Háza ajtaját. És nevet is írt föléje, hogy el ne tévesszük. Fiának a nevét. A fiai bemehetnek rajta. Csak fel kell ismerniük a nevüket, mert ez a belépő, az útlevél, az azonosító, amivel bejárást szerezhetünk Isten országába.


Morfondírozó...írta: stephy-alias:Nászta Katalin
Link
 
 
0 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Béketeremtő küldetésed van
  2015-11-15 13:16:01, vasárnap
 
  Link

,,(Isten) helyreállította a kapcsolatunkat ővele Krisztus által, és nekünk adta azt a szolgálatot, hogy mi is állítsunk helyre kapcsolatokat. Más szavakkal, Isten Krisztust használta arra, hogy helyreállítsa a kapcsolatát az emberiséggel. Nem rótta fel az embereknek az elkövetett hibáikat, és felénk is az az üzenete, hogy mondjuk el másoknak, hogy van lehetőség a kapcsolatok helyreállítására." (2Kor 5:18-19, GW fordítás)

Ha egy konfliktussal terhes kapcsolatot szeretnél helyrehozni, a megbékélést helyezd középpontba, ne a megoldást.

Óriási a különbség. A megbékélés a kapcsolat új alapokra helyezését jelenti. Nem azt jelenti, hogy újra összeházasodsz a házastársaddal, hanem azt, hogy békességben éltek tovább.

Ha megoldást akarsz, akkor ahhoz minden egyes nézeteltérést el kell simítani, és ez szinte lehetetlen. Az igazság az, hogy vannak bizonyos dolgok a házastársaddal, a barátoddal vagy a munkatársaddal való kapcsolatban, amikben soha nem fogtok dűlőre jutni, mert különbözőek vagytok. Viszont lehet más a nézetünk anélkül, hogy ezzel másokat megbántanánk. Ezt hívják érettségnek. És ezt hívják bölcsességnek. Ilyenkor vagyunk olyanok, mint Krisztus.

Ugyanígy, lehetünk egységben anélkül, hogy egyformák lennénk. Járhatunk kéz a kézben anélkül, hogy ugyanaz lenne a véleményünk. Kay, a feleségem és én 40 éve vagyunk házasok, és számtalan dologban eltérőek a nézeteink. De kéz a kézben haladunk, támogatjuk egymást, és békességben élünk.

Házassági tanácsadóként megtanultam, hogy ha a kapcsolatok helyreállítására fókuszálsz, maga a vitás kérdés már nem is lesz olyan lényeges. Gyakran a legkisebb dolgokból vannak a legnagyobb viták. Ilyenkor valójában nem is az a kis dolog az igazi probléma. Meg kell állni, fel kell kutatni a probléma gyökerét, és a kapcsolat helyreállítására kell törekedni.

Nagyon sok konfliktus van a világban - háborúk, megosztások, viták, előítéletek, rasszizmus, terrorizmus, részrehajlás stb. -, és ezek eredményeként rengeteg sérült kapcsolat van. Sérült gazdaságok, sérült kormányok és sérült házasságok. Sérült életek és összetört szívek vannak körülöttünk.

Arra kérlek most téged mint hívőt, hogy kötelezd el magad, hogy a békességre és a megbékélésre fogsz törekedni ebben a konfliktusokkal terhes világban. Hidakat építs, ne falakat, és keresd a módját, hogy közelebb hozd egymáshoz az embereket, és ne megosztást, szakadást hozz közéjük.

A Biblia ezt írja a 2Kor 5:18-19-ben: ,,(Isten) helyreállította a kapcsolatunkat ővele Krisztus által, és nekünk adta azt a szolgálatot, hogy mi is állítsunk helyre kapcsolatokat. Más szavakkal, Isten Krisztust használta arra, hogy helyreállítsa a kapcsolatát az emberiséggel. Nem rótta fel az embereknek az elkövetett hibáikat, és felénk is az az üzenete, hogy mondjuk el másoknak, hogy van lehetőség a kapcsolatok helyreállítására." (GW fordítás)

Ha Jézus Krisztus követője vagy, a békéltetés és a béketeremtés a küldetésed. Menj ki az emberek közé, és mondd nekik ezt: ,,Isten mindent megtett, hogy helyreállítsa a kapcsolatát veled. Kifizette az árat minden bűnödért, és nem kell, hogy az ellensége legyél. Isten nem haragszik rád, hanem nagyon is szeret téged. Állítsd helyre a kapcsolatod az Úrral, békülj meg vele, és vidd ezt a békét másoknak is."

Beszéljetek róla

Mi az a nézeteltérés a házasságodban/barátságodban, amire képtelen(ek) vagy(tok) megoldást találni?
Milyen lépéseket kell tenned annak érdekében, hogy magára a kapcsolatra és a megbékélésre fókuszálj, és ne a konkrét probléma megoldására?
Hogyan válhatsz "békéltetővé" vagy "béketeremtővé" a családodban, a munkahelyeden vagy más emberekkel való kapcsolataidban?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 11. 08.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szabadulj meg a keserűségtől! (1)
  2015-11-15 11:13:48, vasárnap
 
  Link


,,Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt." (Efezus 4:31)

A harag sokszor a felgyülemlett csalódás következménye. Számítunk valamire, és ha nem kapjuk meg, akkor keserű csalódottságunk haragot eredményez. Haragunk pedig egészségtelen életmódhoz vezet mind fizikai, mind lelki, mind kapcsolati életünkben. Az ilyen frusztrációk gyakran szüleinkhez, testvéreinkhez vagy tekintélyt képviselő személyekhez kötődő gyermekkori rossz tapasztalatokban gyökereznek.

Talán szeretetigényünk, elfogadásra, biztonságra vágyásunk sosem volt igazán betöltve, vagy úgy éreztük, jelentéktelenek vagyunk; felnőtt korunkban pedig azzal szembesülünk, hogy az emberek nem vállalják az elkötelezettséget vagy megszegik adott szavukat a házasságban, az üzleti életben és a baráti kapcsolatokban.

Végül aztán a lappangó harag fegyverré válik, fenyegetve mindent és mindenkit, akit szeretünk. Keserű emberekké válunk és magányossá, mert mások lehetőleg kerülnek, sőt akár kirekesztenek.

Isten azt parancsolja, hogy szabaduljunk meg a keserűségtől, ,,hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön" (Zsidók 12:15).

Hogyan tudunk engedelmeskedni ennek a parancsnak?

1) Ha elfogadjuk Isten Szavát, és aszerint élünk.

A Szentírás alapja nélkül a régi érzelmek újra meg újra alá fogják ásni a legyőzésükre irányuló erőfeszítéseinket. ,,Távolítsatok el minden keserűséget..." (Efezus 4:31 NIV), ez a parancs magában foglalja a siker ígéretét, ha engedelmeskedsz.

2) Ha a keserűségtől való szabadságot választjuk.

Ez egy döntés, nem pedig érzés, és nem is igényel érzelmi választ. Isten nem fogja leuralni érzelmeidet, de azok nem is befolyásolják őt. Ha hiszünk Isten Igéjének, és eldöntjük, hogy engedelmeskedünk neki, az mindig sikert eredményez. Kezdd hát el erősíteni hitedet és akaraterődet! Hogyan? Azzal, hogy az Istennek való engedelmességet választod érzéseid ellenére is!

Gyakorold ezt minden nap, amíg életstílusoddá válik! Akkor már nem a változékony hangulatod fog irányítani, hanem te fogod kezedben tartani a gyeplőt. Nem fognak leuralni negatív érzelmeid, hanem te fogsz uralkodni az életben (ld. Róma 5:17).

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4608
  • e Hét: 13457
  • e Hónap: 24510
  • e Év: 85811
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.