Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Az engedelmesség nem jelentéktelen dolog
  2016-04-26 22:59:02, kedd
 
  Aki pedig hallgatja, de nem tartja meg, hasonló ahhoz az emberhez, aki csak a földön építette házát fundamentum nélkül: amelybe beleütközvén a folyóvíz, azonnal összeomlott; és nagy lett annak a háznak romlása.- Lukács 6: 49

Vannak olyan időszakok az életedben, amikor úgy tűnik, minden istentiszteleten, és minden ima, vagy igeolvasás alatt kijelentést kapsz Istentől? Nekem vannak. Szellemi értelemben minden nagyszerűen megy. Magasabban szárnyalok, mint a Himalája. És akkor hirtelen mintha elvágták volna. Szellemileg kezdek kiszáradni.

Bár ugyanúgy imádkozom, és ugyanannyit olvasom az Igét, mégsem jutok előre. Szellemi értelemben kiszáradtam.

Sokáig nem értettem, miért van ez. Nem volt bűn az életemben - erről gondoskodtam.

Imádkoztam, elmélkedtem az Igén, megvallottam és megcselekedtem, mégsem láttam eredményét. Nem jutottam sehova. Álltam a tükör előtt, újra és újra megvallottam a hitemet, de csupán annyi történt, hogy kiment a hangom!

Ha veled is történt már ilyen, tanácsolhatok valamit? Gondolj vissza az elmúlt időszakra, és keresd meg, mi volt az utolsó dolog, amit Isten kért tőled, és nem tetted meg - aztán tedd meg!

Valószínűleg nem nagy dologról van szó, látszólag apróságról. De hidd el nekem, a kis engedetlenségek éppúgy leállítják a Szellem áradását, mint a nagyok.

A legtöbben nem ismerjük fel ezt. Térdre borulunk, és azt mondjuk: Ó, Uram, elmegyek Kínába szolgálni Téged. Elmegyek Afrikába. Vagy Oroszországba. De amikor Isten azt mondja, menjünk át a szomszédba, azt nem vesszük komolyan.

Ezt nem tudom megtenni. A szomszéd nem kedvel engem. Különben is olyan akarok lenni, mint Schambach testvér, és olyan nagy sátorban akarok prédikálni, mint ő.

Ha ilyesmit mondtál, térj meg, menj vissza oda, ahol letértél az útról, és tedd meg, amire Isten indított. Mostantól kezdve ne felejtsd el a következőt: nem számít, milyen jelentéktelennek tűnik az, amit Isten kér tőled, az engedelmesség a fontos!

Az egyszerű, engedelmes cselekedetek fogják a szellemi házadat megtartani... különben összeomlik. A sok kis dolog összessége mutatja meg azt az irányt, amerre az életünknek haladnia kell.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Lukács 16: 1-10
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Adrian Petrisor - Photography
  2016-04-26 20:47:13, kedd
 
  " ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje, s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, perpatvar, békétlenség.

Csak én s az, akit szeretek..." Wass Albert


Link Link

 
 
1 komment , kategória:  Adrian Petrisor - Photography  
Élvezd az idős kort!
  2016-04-26 10:19:51, kedd
 
  ,,Öreg korban is sarjat hajtanak, dús lombúak és zöldek maradnak" (Zsoltárok 92:15)

A korod csupán egy adat a naptárban, a hozzáállás az, ami számít. Lehet valaki huszonkilenc évesen is öreg, vagy kilencvenkét évesen fiatal. Larry King egyszer interjút készített Ty Cobb-bal, minden idők egyik legnagyszerűbb baseball játékosával. Megkérdezte az akkor hetvenéves Cobbtól: ,,Mit gondol, mennyit ütne, ha még ma is játszana?" Cobb, aki 366-tal csúcstartó volt, így válaszolt: ,,290 körül, vagy talán 300-at." King megkérdezte: ,,Ezt a sok utazás, az éjszakába nyúló meccsek, a műgyep vagy más újítások miatt saccolja ennyire?" ,,Nem, azért, mert hetvenéves vagyok!" - válaszolta Cobb.

Íme, a hosszú élet három nagyszerű haszna:

1) Türelmesebb leszel.
Mivel az élet sok kátyújába beleestél már, könnyebben nyújtasz segítő kezet másoknak, akik beleesnek. Mivel túléltél már vereségeket, értesz ahhoz, hogy erőt és reményt adj a küszködőknek.

2) Alázatosabb leszel.
Egy férfi, aki épp az ötvenedik házassági évfordulóját ünnepelte, ezt mondta: ,,Az ember mindig annyi idős, amennyinek érzi magát, de csak ritkán olyan fontos, mint amilyennek érzi magát." Ha felismered, hogy a világ nem áll meg a parancsodra, és nem táncol úgy, ahogy te fütyülsz, realistábbá válsz. Közben pedig békességre találsz.

3) Értékelni fogod az időt.
Margaret Deland mondta: ,,Ha túl öregnek érzed magad valamihez, tedd meg! Kezdd azzal, hogy megkérdezed magadtól: ,,Ki, ha én nem? Mikor, ha nem most?" Íme, egy ígéret a Szentírásból, melyre ráhagyatkozhatsz: ,,Öreg korban is sarjat hajtanak, dús lombúak és zöldek maradnak."

Kelj hát fel a fotelból, és indulj el!

Bob Gass * Mai Ige
Link Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Légy türelmes!
  2016-04-26 09:33:29, kedd
 
  Hogy ne legyetek restek, hanem követői azoknak, akik hit és békességes tűrés által öröklik az ígéreteket.- Zsidó 6: 12

Hitben jársz. Hiszed, hogy Isten betölti a szükségeidet. De mi a teendő, ha alig látsz eredményt, és azon a ponton vagy, hogy feladod?

Légy türelmes!

Manapság nem sok szó esik a türelemről. Ha azonban kapni szeretnénk valamit Istentől, éppen olyan fontos, mint a hit.

A türelemben változtatja sikerré a kudarcot.

A türelem megalapozza és megtartja a hitet, amíg az eredmény meg nem nyilvánul. Miután elmélkedtél Isten ígéretein, és a szellemedbe ültetted őket, a türelem kitartásra biztat.

A türelem erő.

A türelemnek bátorsága van visszautasítani a sátán hazugságát, miszerint az Ige nem működik neked. A türelem tudja, hogy Isten Igéje soha nem vall kudarcot. A türelem nem hátrál meg félelemből, hanem hitben előremegy, amíg a válasz meg nem jön.

Ha úgy látod, hogy lassan születik meg a hited eredménye, ne add fel! Továbbra is az Igét tedd az első helyre, légy türelmes, és megkapod, amit Isten ígért!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Zsidó 10: 32-39
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2360
  • e Hét: 11209
  • e Hónap: 22262
  • e Év: 83563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.