|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2018-02-09 17:41:37, péntek
|
|
|
Egyik legfinomabb, táplálóbb és egészségesebb gyümölcsünk az alma, amit szívesen eszek - eszünk, sülve, főve, nyersen. Biztos sokan ismerik a palacsintatésztába reszelt almát, vagy az ebben mártott alma karikát. Ez sem tér el nagyon ettől, annyi a különbség, hogy megbolondítottam egy kis kókuszdióval, és bátran merem ajánlani !
Hozzávalók:
4 db. kisebb alma
2 tojás
2 evőkanál cukor
20 dkg. liszt
10 dkg. kókuszreszelék
2,5 dl. tej
olaj a sütéshez.
A tojásokat a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet, majd a tejet belecsorgatva sűrű palacsintatésztává keverem. Az almákat meghámozom, a magházát kivájom, és 1 cm. vastagra szeletelem. Az olajat felforrósítom, a kókusz háromnegyedét a palacsintatésztába forgatom, majd az almakarikákat egyenként belemártogatom. A forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütöm. Szalvétára szedve lecsöpögtetem, végül maradék a kókuszreszelékkel, porcukorral meghintem és melegen tálalom.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2018-02-09 16:56:48, péntek
|
|
|
Nagyon bejött ez a párosítás, már készítettem alma-kókusz variációval desszertet, és annak íze is nagyon passzolt. Most, pohárkrémet készítettem, gyorsan elkészül és igazán őszies hangulatú, hétvégi desszert.
Hozzávalók:
1 citrom
4 nagy alma (kb. 1 kg.)
1/2 dl. narancslikőr (ez el is maradhat!)
8 dkg. cukor
kisujjnyi fahéj
5 szem szegfűszeg
2 lap zselatin
3 dl. habtejszín
10 dkg. kókuszreszelék
A citromot megmostam, vékonyan felszeleteltem, (de csak a sárga részét!) vékony csíkokra szeleteltem, levét kifacsartam. Az almákat is, megmostam, meghámoztam, magházát kivágtam, vékonyan felszeleteltem, azonnal meglocsoltam a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felöntöttem 2 dl. vízzel, 5 dkg. cukorral, citromhéjjal, szegfűszeggel, vaj puhára főztem, levét elpárologtattam, kihűtöttem. A fűszert, citromhéjat eltávolítottam, és pépesre turmixoltam. Ennél a fázisnál, megbolondíthatjuk 1/2 dl. narancslikőrrel is, én most kihagytam. A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízben, és amikor meglágyult, felraktam forrni, csak annyi vízben, amit magában szívott, amikor éppen csak felforrt, az almakrémhez kevertem. A lehűtött tejszínt kemény habbá vertem a megmaradt (3 dkg.) cukorral, óvatosan összeforgattam a kókuszreszelékkel. Kóstolás után, mindenki édesítse ízléséhez, úgy az almakrémet, mint a habot. Poharakba adagoltam, felváltva, a krémből és a habból. Behűtve az igazi!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2018-02-09 16:41:29, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
3 db. cukkini
3 db. zsenge sárgarépa
15 dkg. tehéntúró
2 cikk fokhagyma
2 ek. joghurt vagy tejföl
10 -15 dkg. szeletelt sonka
oregánó.
A cukkinik végeit levágtam, késsel sávosra vágtam, azaz, meghagytam csíkokban a héját, megmostam, hosszában kettévágtam, kanállal kiszedtem a belsejét. A répát is megpucoltam, kettévágtam(ezt is hosszában), lábosba tettem a cukkinivel együtt, picit megsóztam, és 2-3 percig főztem, majd leszűrtem. Ne főzzük túl, éppen csak roppanósra. A túróban elkevertem a joghurtot, a zúzott fokhagymát, picit sóztam. A cukkini üregekbe elosztottam a túrós masszát, rátettem a répákat...
megszórtam oregánóval, köré tekertem a sonkát, tűzálló tálba összemelegítettem. A végén még locsolható rá joghurt.
Tipp: Ha nem főzzük elő a zöldségeket, úgy is elkészíthetjük, ha töltés után, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve pároljuk. Készíthető juhtúróval is, de a tehéntúrós változat viszont kevesebb kalóriát tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá!Link |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2018-02-09 14:35:21, péntek
|
|
|
A cayenne-i bors az egyik legnépszerűbb csípős fűszer, gyakori összetevője a dél-amerikai, mexikói és ázsiai ételeknek. Amellett, hogy nagyszerűen ízesíthetjük vele a leveseket, húsételeket, az egészségünkre is nagyon jó hatással lehet.
A cayenne-i bors legfőbb hatóanyaga a kapszaicin, ennek köszönheti csípős ízét is. A kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat, és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is. A kapszaicinről több kutatás is bizonyította, hogy enyhíti a fájdalmakat, így krémek, tapaszok formájában megtalálhatjuk a gyógyszertárakban. Lássuk, mi mindenre használhatjuk még a cayenne-i borsot!
Egy érdekes fájdalomcsillapító: a kapszaicin
A kapszaicinnek számos pozitív hatása van, azonban sokszorosan igaz rá: csak mértékkel alkalmazzuk!
A fűszernek nemcsak fájdalomcsillapító, de gyulladáscsökkentő hatásai is vannak. Megakadályozza, hogy az agyunk fájdalomérzékelő receptorai működésbe lépjenek, így olyan esetekben is használhatjuk, amikor a fájdalom hirtelen nyilall belénk, például ízületi vagy izomproblémák esetén. A kapszaicin-tartalmú krémeket felhasználhatjuk ízületi gyulladás, ízületi kopás, övsömör, neuropátia, hátfájás esetén egyaránt.
Otthon is készíthetünk fájdalomcsillapító kenőcsöt: keverjünk össze fél teáskanál őrölt
cayenne-i borsot és 3 teáskanál felmelegített kókuszolajat, majd tegyük a fájdalmas területre, fedjük be egy darab frissen tartó fóliával, majd hagyjuk hatni húsz percig. Utána alaposan öblítsük le langyos vízzel. Vigyázzunk, ne használjuk sérült vagy irritált bőrön!
A cayenne-i borsban található vegyületeknek erős antioxidáns hatásuk is van, és segítik például az egészséges véráramlást. A cayenne-i bors segít kitágítani a vérereket, és megakadályozza, hogy vérrögök alakuljanak ki. Ezzel pedig hozzájárulhat súlyos szív- és érrendszeri betegségek, például a stroke vagy a szívroham megelőzéséhez is. A cayenne-i bors ráadásul a koleszterinszintünkre is kiegyensúlyozó hatással van, és a vérnyomást is csökkenti. Keverjünk el jól fél teáskanál őrölt cayenne-i borsot egy pohár meleg vízben, tegyünk hozzá 2 evőkanál almaecetet és egy evőkanál mézet, alaposan keverjük el, majd igyuk meg naponta kétszer.
A cayenne-i bors, illetve a benne található kapszaicin enyhíti az éhségérzetet és fokozza az anyagcserét is, így nemcsak kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, de több energiát égetünk is el. Ez pedig hozzájárulhat az egészséges, kívánatos testsúly megszerzéséhez és megtartásához. Fogyasszunk naponta cayenne-i borssal készült ételeket, leginkább reggel!
A cayenne-i bors a szervezetünk méregtelenítő folyamatait is támogatja, stimulálja, serkenti a máj és az epehólyag működését is, sőt az izzadást is fokozza (ez pedig szintén méregtelenítő hatású). Keverjünk össze fél teáskanál cayenne-i borsot, egy evőkanál mézet és egy citrom kifacsart levét egy pohár meleg vízben, majd igyuk meg éhgyomorra naponta egy héten keresztül.
A cayenne-i borsban található hatóanyagok, mint már említettük, gyulladásgátló hatásúak, emellett pedig természetes váladékoldóként is működnek, így nagyon hatásos a felsőlégúti fertőzések és a nátha ellen. A meleg vízben elkevert cayenne-i borssal naponta öblögethetünk, de egy evőkanál mézben elkevert fél teáskanál cayenne-i borsot is elszopogathatunk, ha meg vagyunk fázva.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyászat |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2018. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
74 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1867
- e Hét: 7557
- e Hónap: 13929
- e Év: 64720
|
|
|