Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Minden elmúlik, de Krisztus él!
  2018-11-23 20:44:01, péntek
 
  Amikor köddé válnak derűs álmaim,
És összetörve állok sorsom romjain,
Homályos utam végén felvillan egy kis fény:
Krisztus él! Krisztus él!

Megváltóm, Királyom, Uram, aki nem felejtett el,
Most is megvigasztal Ő és fogja a kezem.
Kőszikla a viharban, a bánatban remény,
Minden elmúlik, de Krisztus él! Krisztus él!

Mikor fáradt csendben nyomaszt a bús magány
És gondoktól terhelten kóborlok tétován
A Szent Szellem megszólít, s fülembe súg:Ne félj!
Krisztus Él! KRISZTUS ÉL!

1979 - 2019-ben "40 éves a Hit Gyülekezete"
Link




 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
Jézusért nyilazták halálra
  2018-11-23 18:24:54, péntek
 
  "A nevem John, szeretlek benneteket, és Jézus is szeret benneteket" - ezek voltak a 27 éves amerikai fiatalember, John Allen Chau utolsó szavai, aki környékbeli halászokkal megközelítette az Indiai-óceán közepén felvő Észak-Szenitel szigetet, majd kenuba szállt, hogy partra szálljon.

Szemtanúk szerint az őslakók nyílzáport zúdítottak rá, de ő ennek ellenére sebesülten is tovább ment, erre az őslakók kötelet kötöttek a nyaka köré és elvonszolták. A halászok másnap reggel találták meg a holttestét a tengerparton.

A szigeteken néhány száz főnyi bennszülött népesség él, amelyek kívül élnek a modern civilizáción. Nekik akarta elvinni Chau az evangéliumot, aki évek óta járta misszionáriusként a világ elzárt térségeit."


John Allen Chau: ,,Soli deo gloria"


Link


 
 
0 komment , kategória:  Lelki hősök  
A hálás hozzáállás csökkenti a stresszt
  2018-11-23 14:13:40, péntek
 
  Bármi történik, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1Thessz 5:18 GW fordítás)

A hála a világon a legegészségesebb emberi érzés. Valójában megerősíti az immunrendszert a betegségekkel szemben.

Ezenkívül, a hálátlan emberek hajlamosak boldogtalanok lenni, hiszen semmitől nem lesznek megelégedve. Soha semmi nem elég nekik, ,,amikor, akkor" emberek, akik így gondolkoznak: ,,Amikor majd ez és ez megtörténik, akkor boldog leszek."

A Biblia viszont egy másik utat mutat. A 1Thessz 5:18-ben ezt írja: ,,Bármi történik, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (GW fordítás)

A hála mindent meg tud változtatni. Például próbáld ki ezt: ha épp nagyon lehangoltnak érzed magad, írj egy listát 50 olyan dologról, amiért hálás lehetsz. A hála segíteni fog átirányítani a fókuszod a problémáidról mindarra a sok jóra, amit Isten megtett és megtesz az életedben.

Annyi mindent természetesnek veszünk. Fejleszd ki magadban a hálás hozzáállást, és figyeld meg, ahogy a stressz szinted lecsökken, hiszen mindig van valami, amiért hálás lehetsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan ingadozik a stressz szinted, a hálás hozzáállásod függvényében?
Mi a legnagyobb akadály, hogy egy hálásabb ember legyél?
Miért vagy hálás, amit még sosem mondtál el Istennek?
Rábíztad már a megváltásod Jézusra? A Biblia azt mondja, hogy csak úgy mehetünk a Mennyországba, ha hiszünk Istenben, fia, Jézus Krisztus által. Nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét, vagy megdolgoznunk az üdvösségért. A Biblia ezt írja: ,,Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8-9)

Ha még nem bíztad magad Jézusra, és nem kötelezted el magad az Ő követésére, mire vársz még? Ha készen állsz átlépni ezt a határt, és meghozni a döntést, hogy hinni fogsz Jézus Krisztusban, és követni fogod Őt, mondd el ezt az imát:

,,Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit tettem, megbocsáttatik, megtudom az életem célját, és egy napon majd befogadsz a Mennyországba, az örökkévalóságba.

,,Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Szabadítóm. Azt ígérted, hogy ha megvallom bűnömet és bízok benned, megszabadítasz. Elhiszem, hogy az üdvösség kegyelemből van a hit által, és nem azért, mert én teszek valamit. Befogadlak az életembe Uramként. Ma az életem minden területét a Te irányításod alá teszem. Jogod van az életem minden kérdésében döntést hozni.

,,Jézus, meg akarok pihenni a szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy neked szolgáljak, és ne önmagamnak. Alázatosan rád bízom az életem, és kérem a te szabadításodat. Kérlek fogadj be a te családodba. A te nevedben imádkoztam. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és befogadtad Jézust, megírhatod angol nyelven a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Rick pásztor ingyenes anyagokkal szeretne segíteni elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.16.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 47 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1250
  • e Hét: 10099
  • e Hónap: 21152
  • e Év: 82453
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.