|
2018-05-28 11:41:47, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
babérlevél, borókabogyó, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl tejföl, só, bors, fél teáskanál paradicsompüré, 3 fej hagyma, 8 dkg gomba (róka), 60 dkg gnocchi, 50 dkg szarvasgerinc
A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szarvasgerincet.
Lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt, és ezeket is lepirítjuk. Felöntjük borókás, borókaleveles redukcióval (redukciót úgy készítek hogy babérlevelet és borókabogyót 2 dl vízben lassú tűzön főzöm. Amikor jó erős, fűszeres levet kapok, akkor kész a redukció.).
Visszapirítjuk, majd addig öntjük fel újra, és pirítjuk vissza, míg meg nem puhul a hús. Az utolsó felöntésnél annyi folyadékot adunk hozzá, hogy a gnocchit bele tudjuk borítani, és lassú tűzön meg tudjuk főzni. Hozzáadjuk a tejfölt és a rókagombát. Mélyebb tányérban tálaljuk.
És még egy gnocchis recept
Parajos gnocchi
HOZZÁVALÓK
50 dkg burgonya, 20 dkg liszt, só, 1 evőkanál olaj, 1 db tojás (sárgája), fokhagyma, 50 dkg spenót (paraj), sajt (parmezán)
A burgonyát megfőzzük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, megsózzuk.
Összekeverjük, majd galuskát szaggatunk belőle. Bő, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, a parajt lehúzatjuk rajta. Kevés sót és fokhagymát adunk hozzá. Tejszínnel felöntjük.
Összekeverjük a gnocchival. Tálalásnál reszelt parmezánt szórunk rá.
Jó étvágyat kívánunk!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Vad ételek |
|
Címkék: szarvasgerincet, paradicsompürét, visszapirítjuk, paradicsompüré, összekeverjük, borókaleveles, szarvasgerinc, babérlevelet, borókabogyót, redukcióval, borókabogyó, felöntésnél, serpenyőben, melegítünk, fokhagymát, hozzáadjuk, lehúzatjuk, lepirítjuk, folyadékot, szaggatunk, rókagombát, babérlevél, tálalásnál, hozzávalók, tejszínnel, gnocchival, megfőzzük, redukciót, megsózzuk, felöntjük, fokhagyma, teáskanál, parmezánt, forrásban, tányérban, burgonyát, hagymát finomra, kockákra vágott, utolsó felöntésnél, gnocchit bele, gnocchis recept, burgonyát megfőzzük, serpenyőben olajat, parajt lehúzatjuk,
|
|
|
|
hagymát finomra, kockákra vágott, utolsó felöntésnél, gnocchit bele, gnocchis recept, burgonyát megfőzzük, serpenyőben olajat, parajt lehúzatjuk, szarvasgerincet, paradicsompürét, visszapirítjuk, paradicsompüré, összekeverjük, borókaleveles, szarvasgerinc, babérlevelet, borókabogyót, redukcióval, borókabogyó, felöntésnél, serpenyőben, melegítünk, fokhagymát, hozzáadjuk, lehúzatjuk, lepirítjuk, folyadékot, szaggatunk, rókagombát, babérlevél, tálalásnál, hozzávalók, tejszínnel, gnocchival, megfőzzük, redukciót, megsózzuk, felöntjük, fokhagyma, teáskanál, parmezánt, forrásban, tányérban, burgonyát, galuskát, tálaljuk, gnocchit, borítani, fűszeres, pirítjuk, parmezán, evőkanál, burgonya, redukció, gnocchis, készítek, kívánunk, kockákra, kifőzzük, étvágyat, gnocchi, hagymát, parajos, finomra, reszelt, tejfölt, szórunk, mélyebb, sárgája, borókás, mustárt, lisztet, ezeket, hagyma, tojást, olajat, recept, tejföl, vízben, tudjuk, belőle, mustár, amikor, utolsó, vissza, olajon, spenót, öntjük, vágjuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 287
- e Hét: 5977
- e Hónap: 12349
- e Év: 63140
|
|
|