|
2020-12-07 11:19:59, hétfő
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
330 g finomliszt
85 g porcukor
250 g vaj
120 g dió
A tetejére
20 g porcukor
0.5 db vanília
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk.
A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert marad benne egy-két nagyobb darab, amitől sokkal jobb lesz a kiflik textúrája.)
Mehet bele még egy csipet só, aztán a kockára vágott hideg vaj.
Innentől következhet a kézimunka: szépen morzsoljuk el a hozzávalókat, aztán gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.
Az elkészült tésztát folpackba tekerjük, kicsit lapítsuk is ki, mert így gyorsabban hűl, aztán mehet fél órára pihenni a hűtőbe.
A hideg tésztát kicsomagoljuk és nagyjából 20 g-os gombócokat csipkedünk belőle. (Jó, én egyenként lemértem mindent, de nem kell ilyen alaposan lenni, mehet érzésre.) A két tenyerünk között kicsit meghengergetjük, majd az így kapott kígyót kifli alakúra pofozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a sütőt pedig 175 fokra előmelegítjük.
12-15 perc alatt meg is sül. Vigyázat, ne hagyjuk tovább bent, mert akkor nagyon kiszárad!
A tetejére
A fél vaníliarúd magjait kikaparjuk és hozzáadjuk a porcukorhoz és kiskanállal alaposan eldolgozzuk benne. Az elején nehezebben megy, de ne adjuk fel, szépen elvegyül majd.
Még langyosan megszórjuk a kifliket a vaníliás porcukorral.
|
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
Címkék: meghengergetjük, hozzáborítjuk, előmelegítjük, kicsomagoljuk, hozzávalókat, sütőpapírral, kiskanállal, porcukorral, összevágjuk, átszitáljuk, eldolgozzuk, porcukorhoz, következhet, gombócokat, vaníliarúd, csipkedünk, morzsoljuk, keverékhez, finomliszt, hozzávalók, megszórjuk, nehezebben, elkészítés, gyorsabban, elkeverjük, hozzáadjuk, kikaparjuk, folpackba, textúrája, nagyjából, tenyerünk, egyenként, elkészült, szerintem, megtörjük, kézimunka, lisztet elkeverjük, diót összevágjuk, lisztes keverékhez, kiflik textúrája, kockára vágott, nagy tésztává, elkészült tésztát, hideg tésztát, sütőt pedig, elején nehezebben, vaníliás porcukorral,
|
|
|
|
lisztet elkeverjük, diót összevágjuk, lisztes keverékhez, kiflik textúrája, kockára vágott, nagy tésztává, elkészült tésztát, hideg tésztát, sütőt pedig, elején nehezebben, vaníliás porcukorral, meghengergetjük, hozzáborítjuk, előmelegítjük, kicsomagoljuk, hozzávalókat, sütőpapírral, kiskanállal, porcukorral, összevágjuk, átszitáljuk, eldolgozzuk, porcukorhoz, következhet, gombócokat, vaníliarúd, csipkedünk, morzsoljuk, keverékhez, finomliszt, hozzávalók, megszórjuk, nehezebben, elkészítés, gyorsabban, elkeverjük, hozzáadjuk, kikaparjuk, folpackba, textúrája, nagyjából, tenyerünk, egyenként, elkészült, szerintem, megtörjük, kézimunka, mozsárban, langyosan, alaposan, tetejére, tésztává, elvegyül, tekerjük, lapítsuk, porcukor, kiszárad, vigyázat, pofozzuk, vaníliás, innentől, kifliket, lemértem, gyúrjuk, egészet, magjait, hagyjuk, alakúra, tepsire, érzésre, mindent, tésztát, tesszük, pihenni, vanília, nagyobb, darálni, lisztes, kockára, lisztet, között, kicsit, szépen, kígyót, amitől, sokkal, kiflik, belőle, elején, hűtőbe, kapott, csipet, bélelt, vágott, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 709
- e Hét: 9354
- e Hónap: 15726
- e Év: 66517
|
|
|