Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ismerd fel az igazi ellenséget
  2011-12-30 22:43:30, péntek
 
   
  Ismerd fel az igazi ellenséget!

"Timóteus, te ismersz engem. Ismered és szorgalmasan követted tanításaimat. Közelről láttad, hogyan élek. Tudod, mi az életcélom, megismerted a hitemet, türelmemet, kitartásomat és a bennem lévő isteni szeretetet. Tudod, hogyan üldöztek és mit kellett elszenvednem. Tudod, mi történt velem Antiókhiában, Ikóniumban és Lisztrában.

Micsoda üldözéseket éltem át! De az Úr mindegyikből kiszabadított!" (2Tim.3:10-11)

Az üldöztetés embereken keresztül jön, néha azokon keresztül, akiket a legjobban szeretünk és a legközelebb állnak hozzánk. De a látszattal ellentétben, valójában nem ezek az emberek a problémád igazi forrásai.

Amikor üldöztetéssel találkozol, ne ess bele abba a hibába, hogy engedsz a benned feltörő haragnak a téged bántó emberekkel szemben. Mert nem a saját elhatározásukból cselekszenek így, hanem a gonosz befolyása által vezetve.

Ilyenkor használd a Jézus által neked adott erőt és hatalmat és kötözd meg a támadó gonosz szellemet. Aztán törd meg a megtévesztés erejét azon az emberen, akit felhasználtak veled szemben, és imádkozzál érte, hogy megszabaduljon meglátni az igazságot.

Ha végre megérted, hogy ki az igazi ellenséged, és ezek szerint imádkozol, akkor a következő dolog, amit Isten szerint cselekedned kell, hogy folytatólagosan benne maradsz a jót cselekvésben.
"Mert Isten akarata az, hogy jót cselekedve némítsátok el az értelmetlen emberek tudatlanságát..." (1Péter 2:15)

Nem kell, hogy vitába bocsátkozzál. Nem kell, hogy megvédd a pozíciódat vagy a nevedet, amikor gonoszul beszélnek rólad. Csak tedd le mindezt Isten kezébe, és egyszerűen folytasd a munkát, amit Isten rád bízott. Ezt tette Jézus is, nem hagyta abba a munkát, és amikor szidalmazták Ő nem szidalmazott. Prédikált a Szellem által, meggyógyította a betegeket és megszabadította a gonosz által elnyomottakat. Megmaradt a győztes pozíciójában!

Tudom, hogy nehéz nyugodtnak maradni az üldöztetések közepette, de képes leszel rá, ha biztos vagy abban, hogy Isten végül meg fog szabadítani mindezekből. Ezért volt képes mindezek közepette Pál is diadalmasan járni. A 2Timótheus 3:11-ben Pál megvallotta, hogy Isten mindezekből megszabadította őt!

Dicsőség Istennek, hogy az üldöztetéseket elszenvedve nem vagyunk egyedül! Az üldöztetések közepette is Isten mellettünk áll! Támaszkodj Rá! Tölts időt imádkozással, hallgasd, mit mond a számodra. Engedelmeskedj neki, amikor úgy tűnik, hogy a pokol teljessége akar összemorzsolni. Ő meg fog szabadítani mindezekből az üldöztetésekből, és nem csupán egyszer, hanem mindenkor!

ALAPIGE: Ef.6:10-13
10 Végül pedig, erősödjetek meg az Úrban, az ő hatalmas ereje által!
11 Öltözzetek fel abba a teljes fegyverzetbe, amit Isten ad, hogy képesek legyetek ellenállni a Sátán minden cselének és ravaszságának!
12 Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak.
13 Ezért szükséges, hogy vegyétek fel, és használjátok mindazokat a fegyvereket, amiket Isten ad nektek. Így lesztek képesek ellenállni, azon a gonosz napon. Így tudtok majd mindvégig harcolni, és megállni a gonosszal szemben.

[Forrás: Kenneth és Gloria Copeland - Az Ő jelenlétének keresése]



 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Címkék: elhatározásukból, üldöztetésekből, megszabadította, folytatólagosan, üldöztetéseket, meggyógyította, megszabaduljon, összemorzsolni, engedelmeskedj, elnyomottakat, üldöztetéssel, tudatlanságát, felhasználtak, kiszabadított, ravaszságának, üldöztetések, cselekszenek, pozíciójában, szidalmazták, bocsátkozzál, cselekvésben, antiókhiában, megtévesztés, szidalmazott, mindegyikből, elszenvednem, kitartásomat, szorgalmasan, imádkozással, fegyverzetbe, jelenlétének, használjátok, tanításaimat, értelmetlen, diadalmasan, ellentétben, igazi ellenséget, bennem lévő, üldöztetés embereken, legjobban szeretünk, legközelebb állnak, látszattal ellentétben, problémád igazi, benned feltörő, téged bántó, saját elhatározásukból, gonosz befolyása, támadó gonosz, megtévesztés erejét, igazi ellenséged, következő dolog, értelmetlen emberek, Mert Isten, Dicsőség Istennek, Támaszkodj Rá, Gloria Copeland,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Akarat  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Akarat  Albert Einstein gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Hiányzik  A sors  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  képre írva  Akarat  Szívem tiéd  Erdőn  A boldog családok mind hasonló...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Még csak most kezdődik a nap  Tanuld meg ezt a versemet  Radikális szeretet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A másik dolog,  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Idő  Zilahy Lajos gondolata  Png nő  Szívem tiéd  képre írva  Facebookon kaptam  Png csokor  Nevem  Irgalom és ítélet  Kellemes délutánt kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png cica  Alázat  Facebookon kaptam  Png csokor  Erdőn  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem méltó hozzád  Bounty krémes  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
igazi ellenséget, bennem lévő, üldöztetés embereken, legjobban szeretünk, legközelebb állnak, látszattal ellentétben, problémád igazi, benned feltörő, téged bántó, saját elhatározásukból, gonosz befolyása, támadó gonosz, megtévesztés erejét, igazi ellenséged, következő dolog, értelmetlen emberek, pozíciódat vagy, gonosz által, győztes pozíciójában, üldöztetések közepette, üldöztetéseket elszenvedve, pokol teljessége, teljes fegyverzetbe, jelenlegi sötét, magasságban vannak, gonosz napon, gonosszal szemben, elhatározásukból, üldöztetésekből, megszabadította, folytatólagosan, üldöztetéseket, meggyógyította, megszabaduljon, összemorzsolni, engedelmeskedj, elnyomottakat, üldöztetéssel, tudatlanságát, felhasználtak, kiszabadított, ravaszságának, üldöztetések, cselekszenek, pozíciójában, szidalmazták, bocsátkozzál, cselekvésben, antiókhiában, megtévesztés, szidalmazott, mindegyikből, elszenvednem, kitartásomat, szorgalmasan, imádkozással, fegyverzetbe, jelenlétének, használjátok, tanításaimat, értelmetlen, diadalmasan, ellentétben, üldözéseket, fegyvereket, megvallotta, cselekedned, magasságban, megismerted, mindezekből, elszenvedve, legközelebb, erősödjetek, szabadítani, emberekkel, találkozol, látszattal, imádkozzál, nyugodtnak, öltözzetek, teljessége, ellenállni, természetű, fejedelmek, támaszkodj, mellettünk, némítsátok, cselekedve, mindazokat, egyszerűen, ellenséged, pozíciódat, lisztrában, ikóniumban, türelmemet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4388
  • e Hét: 13237
  • e Hónap: 24290
  • e Év: 85591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.