Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tedd is meg, amit az Ige mond!
  2013-06-24 09:24:27, hétfő
 
  "Jézus akkor így válaszolt: Meg van írva, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, ami Isten szájából kijön" (Máté 4:4, NIV ford.)




Isten azt szeretné, ha alkalmaznánk az Igéjét, és hagynánk, hogy az megváltoztassa az életünket. De ez azzal kezdődik, hogy tanulmányozzuk Isten Igéjét. Hogyan? Tegnap említettem 2 olyan alapelvet, amit mindig lehet alkalmazni, amikor a Bibliát tanulmányozzuk.

1. Kérdezd a jó kérdést.

2. Írd le a megfigyeléseidet.

Ma még hármat szeretnék ehhez hozzátenni.

3. Alkalmazd Isten Igéjét.

A "mit mond az Ige" mellett a "tehát mit kell tennem " kérdést is fel kell tennünk, és azt kell tennünk, amit a Biblia mond. A végső célja minden bibliatanulmányozásnak az alkalmazás. Más szavakkal: Hogyan változtatja meg egy adott igerész az én életemet? Ne elégedjünk meg azzal, hogy megértünk egy igerészt, alkalmazzuk is a Bibliában leírt alapelveket a mindennapi életünkben.

Ha csak értelmezzük az Igét, de nem alkalmazzuk, akkor megszakítunk egy folyamatot, mielőtt annak gyümölcse lenne. A bibliatanulmányozásba fektetett energiánk nem ér sokat, ha a tanulság levonása után nem leszek még inkább olyan, mint Krisztus.

Valójában a Bibliából csak azt hiszed el, amit alkalmazol is. Hiszel abban, hogy Krisztusról másoknak is beszélni kell? Hiszel a tizedben? Teszed is ezeket? Ha nem, akkor valójában nem hiszed el, amit a Biblia mond ezzel kapcsolatban. Legtöbbünkkel nem az a baj, hogy nem értünk meg valamit a Bibliából, hanem az, hogy nem tesszük meg azt, amit megértettünk!

4. Tanulmányozd a Bibliát szisztematikusan.

Ne csak találomra tanulmányozd a Bibliát. Úgy tudod szisztematikusan tanulmányozni, hogy versről versre, könyvről könyvre, témáról témára haladsz. Ennek az ellentéte a "felcsapásos" módszer, amikor találomra kinyitod a Bibliát, ráböksz egy szakaszra, és azt tanulmányozod. Ez nem hozza meg azt a fajta eredményt, amit Isten szeretne.

5. Olvasd el a Bibliát újra és újra.

Ez az egyszerű dolog meg fogja változtatni az életedet. Lenyűgöző, hogy mennyi mindent adhat egy szakasz, ha újra és újra többször elolvasod, és aztán pár hónappal később visszatérsz rá. Minél többet olvasod, annál többet fog neked adni.

Nincs alkalmasabb idő a mai napnál arra, hogy elkezdd tanulmányozni a Bibliát. Mindegy milyen módszert alkalmazol, de kövesd ezt az 5 alapelvet, és akkor többet hozol ki abból a részből, amit épp tanulmányozol.

Beszéljünk róla:

Mit gondolsz, életed melyik területén szeretné ma Isten, hogy alkalmazd az Ő szavát?
Van esetleg valaki, aki "számonkérheti" rajtad a Biblia olvasását? Ha nincs, akkor szerinted szorgalmasabban olvasnád a Bibliát, ha lenne egy ilyen ember?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 06. 17)

Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: szisztematikusan, megfigyeléseidet, szorgalmasabban, megváltoztassa, tanulmányozzuk, tanulmányozni, legtöbbünkkel, tanulmányozol, tanulmányozod, számonkérheti, alkalmaznánk, megszakítunk, megértettünk, tanulmányozd, kapcsolatban, krisztusról, értelmezzük, alapelveket, alkalmazzuk, változtatni, visszatérsz, alkalmasabb, felcsapásos, változtatja, mindennapi, életünkben, alkalmazol, említettem, alkalmazni, alkalmazás, beszéljünk, elégedjünk, folyamatot, hozzátenni, bibliából, valójában, végső célja, adott igerész, mindennapi életünkben, tanulság levonása, fajta eredményt, egyszerű dolog, ilyen ember, Isten Igéjét, Alkalmazd Isten Igéjét, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A jó emberek mindig szépek mar...  Png kutya  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Reggel van  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Bertolt Brecht -től idézet  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Mi lenne ha  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png fotel  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  képre írva  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Gonosz démon-álarc  Ami embereknek lehetetlen, az...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png kislány  Sokan azt tartják  Tavaszi kép  Csak a fogyatkozás látható  Egy hatékony szolga  Soha ne kedvezz...  Szívem tiéd  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A jó emberek mindig szépek mar...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A kételkedés kezelése  Jó éjszakát  Bertolt Brecht -től idézet  Popper Péter szavai  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Fekete István - Akác  Akarat  Irgalom és ítélet  Németh László tollából  Nagyon különös  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
végső célja, adott igerész, mindennapi életünkben, tanulság levonása, fajta eredményt, egyszerű dolog, ilyen ember, szisztematikusan, megfigyeléseidet, szorgalmasabban, megváltoztassa, tanulmányozzuk, tanulmányozni, legtöbbünkkel, tanulmányozol, tanulmányozod, számonkérheti, alkalmaznánk, megszakítunk, megértettünk, tanulmányozd, kapcsolatban, krisztusról, értelmezzük, alapelveket, alkalmazzuk, változtatni, visszatérsz, alkalmasabb, felcsapásos, változtatja, mindennapi, életünkben, alkalmazol, említettem, alkalmazni, alkalmazás, beszéljünk, elégedjünk, folyamatot, hozzátenni, bibliából, valójában, megértünk, válaszolt, találomra, szakaszra, lenyűgöző, szerinted, szeretnék, ellentéte, olvasását, eredményt, alkalmazd, szavakkal, bibliában, energiánk, gyümölcse, kenyérrel, alapelvet, életünket, fektetett, elolvasod, területén, tanulság, szeretné, kinyitod, gondolsz, szájából, könyvről, olvasnád, módszert, életedet, egyszerű, tizedben, hónappal, beszélni, többször, igerészt, másoknak, kezdődik, hagynánk, életemet, szeretne, levonása, krisztus, igerész, valamit, bibliát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2816
  • e Hét: 11665
  • e Hónap: 22718
  • e Év: 84019
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.