Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyakorolj kegyelmességet másokkal szemben!
  2016-10-28 08:09:37, péntek
 
  ,,A Mennyből jövő bölcsesség mindenekelőtt tiszta; ezenfelül békeszerető, figyelmes, engedelmes, telve van irgalommal, jó gyümölcsöt terem, pártatlan és őszinte." (Jakab 3:17, NIV fordítás).

A Biblia azt mondja, hogy a bölcsesség telve van kegyelemmel és jó cselekedetekkel: ,,A Mennyből jövő bölcsesség mindenekelőtt tiszta; ezenfelül békeszerető, figyelmes, engedelmes, telve van irgalommal, jó gyümölcsöt terem, pártatlan és őszinte" (Jakab 3:17, NIV fordítás).

Másképpen kifejezve, bölcs dolog irgalmasságot gyakorolni emberek felé, amikor épp hibáznak, amikor elrontanak valamit, amikor bűnbe esnek, amikor ügyetlenkednek, amikor tévednek, amikor elbuknak.

Ki a legbölcsebb személy az univerzumban? Isten. Ki a legkegyelmesebb személy az univerzumban? Isten. Tehát amikor én ítélkezek, bolond vagyok. Amikor kegyelmet gyakorlok, akkor Istenhez vagyok hasonló. És ezt tenni bölcs dolog! Bölcs dolog kegyelmesnek lenni másokhoz, mert Isten is az hozzád, minden nap.

Minden, amit kaptál az életben, ajándék Istentől - még a következő lélegzetvételed is. Ha azt kapnád, amit megérdemelsz, már nem is élnél. Mégis Isten nem azt adja, amit megérdemelsz, hanem azt, amire szükséged van. Ez a kegyelem.

A bölcs ember azt adja a másik embernek, amire szüksége van, nem azt, amit megérdemel. Ez a kegyelem és ez a bölcsesség. Az okos ember nem hangsúlyozza mások ballépéseit, hanem kegyelmet gyakorol.

A Példabeszédek 17:9 azt mondja, ,,A szeretet megbocsátja a hibákat; a miattuk való zsémbeskedés pedig szétszakítja még a legjobb barátokat is." (TLB fordítás).

Engedd meg, hogy beszéljek egy párról, akik a Saddleback Gyülekezet tagjai. Mike évek óta a Saddleback dolgozója. Azon a napon, amikor ő és a felesége, Sally az 50. házassági évfordulójukat ünnepelték, láttam őket a parkolóban. Sally már majdnem indulni készült, amikor odamentem az autójához, hogy gratuláljak neki. Megkérdeztem, hogy ,,Mi a titka az 50 éves házasságnak?" Ő rám nézett és azt mondta, ,,Pásztor, az, hogy sosem próbáltam megváltoztatni őt."

Amikor elhajtott az autójával, odamentem Mike-hoz és megkérdeztem, ,,Mike, mi a titka az 50 éves házasságnak?" Ő azt mondta, ,,Sosem próbáltam megváltoztatni őt."

A bölcsesség csordultig van kegyelemmel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan tudod a kapcsolataidban megmutatni a kegyelmességet?
Gondolj valakire, akinek szüksége van arra, hogy megtapasztalja az irgalmasságot. Hogyan tudsz ma irgalommal viselkedni azzal a személlyel?
Kik azok a személyek, akikről úgy vélekednél, hogy bölcsek, a fenti leírás alapján? Hogyan mutatják be azok az emberek a bölcsességet?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.21.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: legkegyelmesebb, cselekedetekkel, kapcsolataidban, lélegzetvételed, beszélgetéshez, ügyetlenkednek, megváltoztatni, évfordulójukat, kegyelmességet, megtapasztalja, mindenekelőtt, elmélkedéshez, irgalmasságot, példabeszédek, zsémbeskedés, megkérdeztem, szétszakítja, hangsúlyozza, megérdemelsz, bölcsességet, univerzumban, kegyelmesnek, békeszerető, ballépéseit, legbölcsebb, házasságnak, kegyelemmel, gratuláljak, megbocsátja, megérdemel, megmutatni, gyakorolni, irgalommal, csordultig, vélekednél, viselkedni, bölcsesség telve, legbölcsebb személy, legkegyelmesebb személy, következő lélegzetvételed, bölcs ember, másik embernek, okos ember, szeretet megbocsátja, miattuk való, legjobb barátokat, bölcsesség csordultig, kapcsolataidban megmutatni, fenti leírás, Mégis Isten, Saddleback Gyülekezet, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Soha ne kedvezz...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png ház  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 21  Popper Péter szavai  Szabolcska Mihály – Ákác...  Julian Brass gondolata  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Png cica  Az igazi szeretetért rendszeri...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 19  Esti kép  Reggel van  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mai harmónia kártyám  Szívem tiéd  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy hatékony szolga  Png nő  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png telefon  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Png kislány  Szép napot kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Popper Péter szavai  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Rátalálsz  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png kutya  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Varga János Veniam - Fontos sz...  Esti kép  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Nagyon különös  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png telefon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Reggel van  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyi telefonál  Szép álmokat!  Albert Einstein gondolata  Szép napot kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
bölcsesség telve, legbölcsebb személy, legkegyelmesebb személy, következő lélegzetvételed, bölcs ember, másik embernek, okos ember, szeretet megbocsátja, miattuk való, legjobb barátokat, bölcsesség csordultig, kapcsolataidban megmutatni, fenti leírás, legkegyelmesebb, cselekedetekkel, kapcsolataidban, lélegzetvételed, beszélgetéshez, ügyetlenkednek, megváltoztatni, évfordulójukat, kegyelmességet, megtapasztalja, mindenekelőtt, elmélkedéshez, irgalmasságot, példabeszédek, zsémbeskedés, megkérdeztem, szétszakítja, hangsúlyozza, megérdemelsz, bölcsességet, univerzumban, kegyelmesnek, békeszerető, ballépéseit, legbölcsebb, házasságnak, kegyelemmel, gratuláljak, megbocsátja, megérdemel, megmutatni, gyakorolni, irgalommal, csordultig, vélekednél, viselkedni, elrontanak, bölcsesség, személlyel, gyümölcsöt, gyülekezet, engedelmes, saddleback, parkolóban, ünnepelték, beszéljek, barátokat, ítélkezek, gyakorlok, dolgozója, pártatlan, házassági, figyelmes, következő, autójához, ezenfelül, odamentem, autójával, másképpen, próbáltam, személyek, elhajtott, kegyelmet, kifejezve, szükséged, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1108
  • e Hét: 14793
  • e Hónap: 25846
  • e Év: 87147
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.