Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A lélek kulcsa 5. rész - csakrák 4. 5. -
  2020-02-12 19:15:46, szerda
 
  4. Szívcsakra

Eleme: LEVEGŐ
Színe: zöld és rózsaszín Kövei: rózsakvarc, smaragd és aventurin.
Jellemzője: az adás-elfogadás princípiuma, a mentális ébredés, a tudatosság székhelye. Anahata csakrának is nevezik. Az anahata szanszkrit szó jelentése: örökké megújuló. A szívcsakra a mellkas közepén helyezkedik el a szívnél.

Endokrin mirigye: a csecsemőmirigy (timusz) Hormonja: thymosin A csecsemőmirigy két lebenyből tevődik össze, velőállományból és kéregállományból, melyet kötőszövet tok vesz körül.

A csecsemőmirigyben érlelődnek a T-limfociták, melyek a csontvelőből származnak. A keringési-rendszer, szív, bolygóideg, és a vér van hozzárendelve. A szív kiemelkedő helyet foglal el, nem csak fizikai értelemben. Korunk problémáinak nagy része a szívcsakra zavarából ered. Rohanó világunkban, nincs idő a másikra, türelmetlenség feszíti szét a mindennapokat.

Az egzisztenciális versenyfutásban, a másoknak való megfelelésben, feladják önmagukat. Az önérvényesítés mindenek előtti taposómalmában felbomlik az adás és elfogadás egyensúlya. Ebben a zavaros környezetben a szeretet és a szerelem átértékelődik, nincs igény az egyensúly visszaállítására. Elindul a menekülés, a felelősség áthárítása, vagy elhárítása.

Mivel a szívcsakra a ,,lent és fent" találkozása, a magasabb szintű ismeretek központja. Érzékelésnél a tapintás tartozik hozzá. Melankolikus temperamentumot képvisel. Lelki fájdalom esetén gyakran, úgy érezzük, meghasad a szívünk. Ebből láthatjuk, itt foglalnak helyet a mély érzelmek, a szeretet, megbocsátás, és a bánat. A csecsemőmirigynek az immunrendszer építésében, a fehérvérsejt képzésben van szerepe. Az immunrendszer felelős az asztma kialakulásáért, és az autoimmun betegségekért, valamint a rákos sejtek burjánzásáért. Az életöröm, a megbocsátás, és a szeretet minden emberben meg van. Az életérzésnek, életösztönnek, életenergiának, is itt van az otthona. Gyógyító az lehet, akinek a szívcsakrája tökéletes harmóniában végzi tevékenységét, mert általa képes az egót legyőzni, és alázattal szolgálni.

A csakra harmonizálásnál javasolt, minden klasszikus zene, ami a ,,szívünknek kedves".
Asztrológiában: a Nap uralja és tengelye: OROSZLÁN-VÍZÖNTŐ

5. Torokcsakra

Eleme: Éter
Színe: kék
Kövei: akvamarin, azurit, lapiszlazuli, és a kalcedon.

Jellemzője: hallani és hallgatni. Tudatosság és önuralom. Visudha és kantha-kupának is nevezik a csakrát. A nyak-törzs és a mellcsont találkozásánál található a csakra. Endokrin szerve: a pajzsmirigy (glandula thyroidea) belsőelválasztású mirigy. Két oldallebenyét szűkület köti össze.

A hipofízis TSH hormonja irányítása alatt látja el funkcióját. A tüsző falát alkotó mirigyhám: Tiroxint és trijód-tironint termel, melyek segítséget nyújtanak az energiatermelés növelésében, és az oxigénellásban. A tiroxinhiány szellemi fejlődés zavarához vezet fiatalkorban. Jódhiány esetén golyvát találunk. Hormonja: thyroxin.

A jó színészek, énekesek, szónokok és előadók torokcsakrája tökéletes harmóniában működnek. A magasabb rendű aktív intelligenciát, és a kommunikációt ez a csakra képviseli. Az ének kifejezésének központját is itt találjuk. Ellenben találkozunk olyan emberekkel, akik szavakban nehezen tudják kifejezni magukat, beszédzavarban szenvednek, vagy üres fecsegéssel kényszerbeszélőkké válnak.

Ezek a jelenségek a torokcsakra működési zavaraira hívják fel a figyelmet. A csakra szervi hármasa: a tüdő, hörgő és a hangképző szervek. Emlékszünk, még az általános iskolai tanulmányainkra, mit tanultunk a hangképzésről? ,,A tüdőből kiáramló levegő megremegteti a hangszalagokat, általa hang jön létre". Amennyiben a hangszálak károsodnak, rekedtség alakul ki.

Torokcsakránk harmonizálására segítségül hívhatunk két arkangyalt, Gabrielt és Urielt. Gabriel a kommunikációban segíthet, hirdeti Isten igéjét. Uriel a mennyei seregek énekének a felelőse, Isten dicsőítésénél. A belsőhang ebben a csakrában jut kifejezésre, melyet csak saját csendünkben hallhatunk meg, általa válik a csend ,,beszédessé".

A belső hangunkra figyelve tudhatjuk meg, mit kell tennünk a saját fejlődésünk érdekében. Nem véletlen, hogy a torokcsakra a kommunikáció intellektuális képviselője. A pajzsmirigy alul működése lustaságot eredményez, míg fokozott működés esetén hiperaktivitásra ösztönöz. A torok, hörgő és a tüdőbetegségeinél, valamint az anatómiai-, és lelki okokra visszavezethető beszédzavaroknál, és a hallószervek betegségeinél a csakra rendellenességét találjuk.

Egyes szaktekintélyek ide sorolják a Szklerózis multiplex -et (SM). Torokfájás esetén, javasoljuk a kék színű sál, vagy kendő viselését. A szellemi csapongásnak tűnő kuszaság a kommunikációban, -amikor a tartalom elvész-, komoly lelki tünete lehet a csakra energiaellátás zavarának. Felmerül a páciens esetében, a régi dolgok és személyek elengedésének nehézsége, az új befogadásának képtelensége.

Kifejezetten jó csakraharmonizáló zene: Meredith Monk
Asztrológia: a Mars uralja és tengelye: IKREK-NYILAS.
Folyt. köv. Csakrák 6. 7.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 137 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2819
  • e Hét: 8509
  • e Hónap: 14881
  • e Év: 65672
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.