Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Főpásztori szentmise Szűz Mária istenanyaságának ünnepén
  2021-01-01 18:23:02, péntek
 
  A szentmisét bemutatja Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke.
Urunk születése után 8 nappal, január elsején Szűz Mária istenanyaságát ünnepeljük: Mária Isten anyja. A hittételt az efezusi zsinat rögzítette 431-ben. Minden, amit Máriáról hiszünk és hirdetünk, ebben a misztériumban gyökerezik.

Magyarok Nagyasszonya, Nyíregyháza 2021.01.01 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Márton Áron püspök újévi beszéde
  2021-01-01 18:18:24, péntek
 
  A Katolikus.ma szerkesztősége Virt László cikkével kíván boldog új évet! Ha lehet, akkor fogadjuk meg Márton Áron szavait
A bajok oka nem a külső körülményekben van, hanem az emberi lélekben.
Márton Áron már a 30-as évektől folyamatosan jelezte, hogy ALAPVETŐ VÁLTOZÁSOK ELŐTT ÁLL A VILÁG, s olvashattuk tőle ezt még öreg korában is. A világ folyamatosan változik - most is küszöbén állunk valaminek. Hogy minek, az tőlünk, a gondolkodásunktól függ.

1947 újév napján - és az 1945 től kezdődő három évben - két diktatúra között állt a világ. Már addig is, a 30-as évektől, személyes, elkötelezett, a tömegsodrástól független hit igényével, autonóm gondolkodású emberekből álló társadalmat formált, melyben AZ EMBER NEM SODRÓDIK EGYÜTT AZ ÁRRAL.
- Ekkor, 1947. január 1-én arról beszélt a gyulafehérvári székesegyházban, hogy “a bajok oka nem a külső körülményekben van, hanem az emberi lélekben". Szembe ment az 1947-re már bukott nácizmussal - a második világháborúval már 1939 szeptemberében szembeállított, amikor még tartott a lengyelek élet-halál harca, és a zsidóság deportálásának kezdetekor megbélyegezte azt -, és szembe ment a kommunizmussal is: mindkét ideológia azt hirdette, hogy a világot kell megváltoztatni, fölforgatni, és akkor majd “rend" lesz. (Ha megnézzük a kommunista rendszer megbukása után 30 esztendeje “győztesként" felállt liberalizmust, akkor látjuk, hogy Márton Áron azzal is szembe ment, mert a liberalizmus is a - fasizmushoz és kommunizmushoz hasonlóan! - maga képére és hasonlatosságára akarja formálni a világot.) Márton Áron vallotta, hogy a “világmegváltoztató" ideológiák elfelejtik föltenni azt a kérdést, hogy a világ mitől rossz. Márton Áron vallotta, hogy a rossz gondolkodást kell megváltoztatni ahhoz, hogy a világ jobb legyen. “Az ember gondolkodásában ment végbe olyan változás, mely megrontotta a világ külső rendjét is. Az ember döntötte ki a társadalmi élet tartóoszlopait, és borította magára a házat" - mondta 1947. január 1-én, s hozzátette, hogy a folyamat századokkal előbb, önző, individualista gondolatokkal indult.
Arról beszélt, hogy régen kialakult egy törekvés, ami természettudományra hivatkozva elfordult, és sokakat elfordított Istentől - miközben épp a legnagyobb tudósok ismerték fel saját tudásuk korlátait. Az Istentől elfordult gondolkodást a francia felvilágosodástól, a majdani, XX. századi diktatúrákat előlegező francia forradalomtól származtatja, ha ezt írja: Több, mint kétszáz éve tartja magát - ellentétben a keresztény tanítással - egy olyan felfogás, hogy az ember rossz hajlamok nélkül születik, s ha elromlik, ennek a kedvezőtlen körülmények, az úgynevezett környezet az oka. Hiába mondott ellene ennek a feltevésnek maga az élet, hiába cáfolta meg bűnökkel és gaztettekkel a mindennapi tapasztalat, felelőtlen társadalomtudósok és nevelők még hangosabban hirdették s a nyárspolgár ... szívesen elhitte a színes hazugságot, hogy bűneit áttolhassa a körülményekre."
Márton Áron azt vallotta, hogy ha felfordult a világ, akkor nem az ideológiák társadalommegváltói segítenek, hanem a gondolkodást kell helyreállítani, és akkor a világ, a “környezet" is megváltozik. A XX. század totalitárius ideológiákkal volt terhelt. Ezekhez hasonló kizárólagosságtudat vezérli a liberalizmus (materialista kapitalizmus) és az államszocializmus (materialista marxizmus) több évtizedes harcából győztesként kikerülő mai, szint az egész világ számára programot adni akaró liberalizmust is. Ezt a liberalizmust nem az emberi szabadság érdekli, hanem a világ feletti uralom, ahogy a nácizmus és a kommunizmus is ebben gondolkodott. Márton Áron ezt mondta a totalitárius eszmék XX. századi harcáról 1947. január 1-én: “Mindenik a teljes boldogságot ígérte, s ma örülnünk kell, hogy az emberi életnek és a kultúrának legalább egy részét megmentettük a történelem legvéresebb háborújától. Mindenik a szabadság varázslatos igéjével toborozta a TÖMEGEKET a maga táborába, s ma bilincsekben vergődik az emberi gondolat is
Újévkor sokan fogadkoznak. Márton Áron ezzel szemben feladatot jelölt ki ahhoz, hogy az ember kiállja a rá váró próbákat: Az embereknek kell megjavulniuk, hogy jóra forduljanak az idők - ez az idők parancsa, és ez számunkra az újévi feladat. Ma ehhez hozzátehetjük: most is embert próbáló idők előtt állunk.

Virt László Katolikus ma oldal 2021.01.01
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Palánki Ferenc új évi beszéde
  2021-01-01 17:57:02, péntek
 
  A debreceni Szent Anna egyházközség hívei Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel és lelkipásztoraikkal: Krakomperger Zoltán plébános és Markovics Balázs káplán atyákkal együtt adtak hálát az elmúlt esztendőért december 31-én, a székesegyházban bemutatott szentmisén.
Boldog új esztendőt kívánunk minden kedves testvérünknek!

Az alábbiakban a főpásztor homíliáját olvashatjuk: Link

*
Magyarok Nagyasszonya, Nyíregyháza 2021.01.01 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Veres András püspök az új esztendőre
  2021-01-01 17:54:44, péntek
 
  Kívánom e sorok olvasóinak, hogy úgy tudjanak élni, mint a remény emberei, és mindig legyenek készek megfelelni azoknak, akik reményük okáról kérdezik őket (vö. 1Pt 3,15)
Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke írását olvashatják 2021. január 1-jén.
...... ............


Mindenkinek reménnyel és örömmel teli, áldott új esztendőt kívánok!
Győr, 2021. január 1.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Ne féljetek!” – A Szűzanya három próféciája remé
  2021-01-01 17:47:07, péntek
 
  Ne féljetek! - A Szűzanya három próféciája reményt ad a felfordult világban
Egy nemrégiben megjelent videóban az ottawai St. Mary plébánia papja, Mark Goring atya három üzenetet magyaráz el három Szűz Mária jelenésből: a Jószerencse Asszonyától (Our Lady of Good Success), a Fatimai Szűzanyától és az Akitai Miasszonyunktól. Mindhárom jelenést megerősítették a jelenések helyén illetékes püspökök.
Egy nemrégiben megjelent videóban az ottawai St. Mary plébánia papja, Mark Goring atya három üzenetet magyaráz el három Szűz Mária jelenésből: a Jószerencse Asszonyától (Our Lady of Good Success), a Fatimai Szűzanyától és az Akitai Miasszonyunktól. Mindhárom jelenést megerősítették a jelenések helyén illetékes püspökök.
Goring atya így fogalmazott: Szeretnék veletek megosztani három próféciát, amely korunk őrültségéről beszél.

Dicsőség Jézus Krisztusnak.
Korunk teljesen megőrült, remélem, felismeritek ezt. Az Ördög azon mesterkedik, hogy összezavarjon benneteket.
Felfordult világunkról már nagyon régen megjelentek próféciák. A Szentírásban Amos próféta ezt mondja: ,,Valóban, az Isten, az Úr nem tesz semmit anélkül, hogy szándékát el ne árulná szolgáinak, a prófétáknak." (Am 3, 7)
Három nagyon érdekes jóslatot szeretnék megosztani veletek, amely felfordult világunkról szól. Ralph Martin A church in crisis (Válságban lévő egyház) címmel nemrégiben megjelent könyvében több próféciáról is ír, de ezek közül hármat szeretnék megosztani veletek.
Az ecuadori Quito-ban Szűz Mária (Our Lady of Good Success) jelenése 1599-ben történt, nagyon-nagyon régen, de a mi korunkról beszél. Ezt a jelenést ott igazolták. Ezek szerint Szűz Mária ezt mondta: ,,Tudatom veletek, hogy a 19. század végétől és röviddel a 20. század közepétől a szenvedélyek fellángolnak és az erkölcsök teljesen megromlanak. A házasság szentségét, amely Krisztus és az Egyház egységét jelképezi, támadják majd és mélyen meggyalázzák. Ebben a fontos pillanatban az egyházban azok, akiknek szólniuk kellene, hallgatnak."
A második, amelyet a könyvből kiemelnék, az akitai (Japán) Szűz Mária jelenés, melyet a helyi püspök bizonyított, és a Rómával történt egyeztetés után helyben is hagyott. A Szűzanya ezt mondta:
Az ördög mesterkedései beszivárognak az egyházba is olyan módon, hogy bíboros bíboros ellen, püspök püspök ellen fordul. Azokat a papokat, akik hódolnak előttem, kigúnyolják, és társaik ellenük szegülnek. A templomokat és oltárokat kifosztják. A templomok olyanokkal telnek meg, akik hajlandók a megalkuvásra. A gonosz szellem pedig nyomást gyakorol a papokra és felszenteltekre, hogy elhagyják az Úr szolgálatát."
Végül Ralph Martin idézi a fatimai Lucia nővért, aki ezt mondta: ,,A döntő csata az Úr és a Sátán királysága között a házassággal és a családdal lesz kapcsolatos. Azokat, akik a házasság szentségéért, vagy a családért dolgoznak, mindig és minden módon támadják majd, ellenállnak nekik, mert ez nagyon fontos kérdés. De ne féljetek, mert Miasszonyunk már összezúzta az ördög fejét.
Azért osztom meg ezt veletek, hogy lássátok, milyen őrült a világ a mi korunkban, és hogy ne kerüljetek csapdába, ne ragadjon el benneteket az a mai áramlat, amely megpróbálja megrontani az emberi szexualitás szépségét, a házasság szépségét, és megpróbál minket eltávolítani Krisztus Urunk tanításától. Ragaszkodjatok Krisztus tanításához, a Szentíráshoz, a szentekhez és ne féljetek.

Forrás: katolikus ma oldal
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Lux Kft új évi köszöntése
  2021-01-01 17:42:05, péntek
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Csendes év búcsúztató ima a Dévai templomban 12.31 - 2021.01
  2021-01-01 17:25:58, péntek
 
  24 órakor szentmise volt.
Videó Link

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Boldog új évet, Magyarország
  2021-01-01 17:09:34, péntek
 
  A 2020-as évet összefoglaló videót töltött fel Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára.
Boldog új évet, Magyarország - írta a videóhoz a kormányfő. A kisfilmben a miniszterelnök visszaidézi a 2020-as esztendő fontosabb eseményeit.
Videó Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Erdő Péter bíboros, évet záró hálaadó szentmiséje
  2021-01-01 17:06:23, péntek
 
  Erdő Péter bíboros, prímás a polgári évet záró hálaadó szentmisét mutatott be az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-fő székesegyházban december 31-én, délután öt órától
stenünk, hálát adunk a kegyelemért, hogy létezünk, hogy ajándékba kaptuk Tőled az életünket. Hálát adunk, hogy sokszor bátorságot adtál, hogy mosolyogjunk, kedvet, hogy reménykedjünk, erőt, hogy ellenálljunk a nehézségeknek és a csüggedésnek, és alázatot, hogy mindent meg tudjunk köszönni - fogalmazott beszédében a bíboros a Magyar Kurír beszámolója szerint.
........


Erdő Péter bíboros, prímás a polgári évet záró hálaadó szentmisét mutatott be az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban december 31-én, délután öt órától.
Erdő Péter bíboros a szentmise elején bevezető beszédében így fogalmazott: ,,Istenünk, hálát adunk a kegyelemért, hogy létezünk, hogy ajándékba kaptuk Tőled az életünket.
Hálát adunk, hogy sokszor bátorságot adtál, hogy mosolyogjunk, kedvet, hogy reménykedjünk, erőt, hogy ellenálljunk a nehézségeknek és a csüggedésnek, és alázatot, hogy mindent meg tudjunk köszönni."

/ Sajnos videó nincs a szentmiséről/
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Zenés szilveszteri gálaműsor 12.31
  2021-01-01 16:41:36, péntek
 
  Zenés szilveszteri gálaműsor a kaposvári Csiky Gergely Színházból .
Közreműködik: a Győri Filharmonikus Zenekar
Karmester: Silló István

Duna TV videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11351
  • e Hét: 34411
  • e Hónap: 67565
  • e Év: 301312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.