Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kézilabda V.B. - Magyar férfi csapat eddig 100 %-os
  2021-01-21 20:12:38, csütörtök
 
  Brazília legyőzésével továbbra is százszázalékos a vb-n a magyar kézi válogatott.
A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-23-ra legyőzte Brazíliát az egyiptomi világbajnokság középdöntő-csoportjának első fordulójában, csütörtökön.
A hatcsapatos csoport első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

- Új Főváros, zárt kapuk mögött, játék vezetők:: Brunner, Salah (svájciak)
lövések/gólok: 47/29, illetve 45/23
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/2
kiállítások: 8, illetve 6 perc
Magyarország: Mikler - Sunajko 4, Szita 2, Lékai 3, Bánhidi 5, Máthé 4, Hornyák 3, cserék: Sipos 1, Rosta 2, Ancsin 1, Bodó 4, Nagy B., Székely, Hanusz, szövetségi kapitány: Gulyás István
A második felvonás elején már hét találat is volt a különbség, ám a folytatásban felzárkóztak a nagyszerűen küzdő brazilok, mert a magyar csapat játéka támadásban és védekezésben is pontatlanná vált. A hullámvölgyet egy 5-1-es szériával használta ki az ellenfél, Gulyás István szövetségi kapitány időkérése után azonban egy négyes gólsorozattal ismét elhúzott a magyar válogatott (25-18).
A hajrában is inkább a védekezés, mint a támadójáték működött hatékonyan magyar oldalon, ennek ellenére sikerült növelni a különbséget, és végül magabiztosan, hat találattal győzni.
Mikler Roland 39 lövésből 16-ot védett. A mezőny legeredményesebb játékosa a brazil Haniel Langaro volt nyolc góllal. A Telekom Veszprém beállója, Rogerio Moraes mindhárom lövését gólra váltotta.
A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzésén a hatodik magyar siker született.

MTV médiaklikk videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Álom keringő - magyar film
  2021-01-21 11:06:13, csütörtök
 
  Videó Link

A bécsi opera ünnepelt sztárja, Turi Gábor visszavonul a színpadtól, mert hatalmas földbirtokot örökölt Magyarországon azzal a feltétellel, hogy lemond az énekesi karrierről. Impresszáriójával, Dorettivel leutazik a birtokra és átveszi annak irányítását, noha nem ért hozzá. Egy napon megjelenik a kastélyban egy távoli rokon, Ágnes, aki szintén igényt tart az örökségre. Fondorlatos módon ráveszi Gábort, hogy megszegje fogadalmát és ismét színpadra lépjen. Terve mégsem úgy sikerül, mint ahogy elképzelte, mivel közben beleszeret a férfibe.

Szereplők:
Sárdy János - Turi Gábor
Zsilley Margit - Ágnes, Bruckner lánya
Erdélyi Mici - Müller menyasszonya
Latabár Kálmán -Doretti
Makláry Zoltán - Sebestyén
Mihályi Ernő - Paul Müller
Csortos Gyula - Bruckner
Gonda György - gazdatiszt

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Első Magyar film - A régi nyár 1941
  2021-01-21 10:48:47, csütörtök
 
  Videó Link

Az is ritkán fordul elő, hogy egy szülő ne annak örüljön, hogy a fia komoly, szorgalmas és nem érdekli más, csak a munka, a föld. Hát a mi Tamássy Péterünk ilyen. Péter fiát csak a gazdálkodás érdekli, ezért a fiatal korában kicsapongó apa elhatározza, hogy mielőtt Péter megnősülne, bevezeti kicsit a társaságba. És hogy egészen biztosan jó társaságba keveredjen a gyerek, rábízza régi szerelmére, a primadonna Riára...
Honthy Hanna parádés filmszerepben.

Szereplők:
Honthy Hanna - Ria, hajdan Marika
Rajnay Gábor- Tamássy Péter, Miklós édesapja
Szilassy László - Tamássy Miklós
Simor Erzsi - Páldi Éva, Ria lánya
Páldi Éva,- Ria lánya
Vaszary Piri - Mimóza, Marika öltöztetőnője
Csortos Gyula profilképeCsortos Gyula- Ibanez, spanyol festő
Rózsahegyi Kálmán - Főpincér
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szentírás üzenete - 2021. január 21
  2021-01-21 10:04:47, csütörtök
 
  Resch András egri fő egyházmegyés atya gondolatai
Szombathelyi Egyházmegye videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Aleluya de G.F.Händel
  2021-01-21 09:45:42, csütörtök
 
  2020.12.20 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Szent Ágnes, szűz és vértanú 01.21
  2021-01-21 09:00:25, csütörtök
 
  ...... ........... .......


- TVN blogomba Link

- Igenaptár
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Isten azt választotta ki, ami a világ szemében gyönge.
Testvéreim!
Gondoljatok csak meghívástokra! Nem sokan vannak köztetek, akik a világ szerint bölcsek, és nem sok a hatalmas, nem sok az előkelő. Isten azonban azt választotta ki, ami a világ szemében balga, hogy megszégyenítse a bölcseket; s ami a világ szemében gyönge, azt választotta ki, hogy megszégyenítse az erőseket.
Ami a világ előtt alacsonyrendű és megvetendő, azt választotta ki az Isten, a semminek látszókat, hogy megsemmisítse azokat, akik látszanak valaminek. Így senki sem dicsekedhet Isten előtt. Általa van nektek is életetek Krisztus Jézusban, aki Istentől bölcsességünkké, megigazulásunkká, megszentelődésünkké és megváltásunkká lett. Így teljesül az írás szava: ,,Aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjék!"
Ez az Isten igéje. 1Kor 1,26-31

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Isten országa többet ér minden földi kincsnél.
Jézus egyszer ezt a két példabeszédet mondta tanítványainak: Hasonló a mennyek országa a földbe rejtett kincshez. Ha valaki megtalálja, újra elrejti azt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt a földet.
Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki igazgyöngyöt keres. Amikor aztán egy nagyon értékes igazgyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,44-46

- Szent Ágnes legendája videó Link

- Vesperás - Szentmise - Szent Ágnes szűz és vértanú videó Link

- Magyar kurír 2021.01.21 Link

- Katolikus válasz Link

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
2. évközi hét csütörtök 01.21
  2021-01-21 08:39:09, csütörtök
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus egyszer s mindenkorra mutatott be áldozatot, amikor önmagát feláldozta.
Testvéreim!
Jézus Krisztus mindörökre üdvözítheti azokat, akik általa járulnak Isten elé. Hiszen örökké él, hogy közbenjárjon értünk.
Ilyen főpap kellett nekünk: szent, ártatlan, feddhetetlen, a bűnösöktől elkülönített, aki fölségesebb az egeknél. Ő nem szorul rá, mint a többi főpap, hogy naponként először a saját vétkeiért mutasson be engesztelő áldozatot, és azután a nép bűneiért. Egyszer s mindenkorra megtette ezt, amikor önmagát feláldozta.
A mózesi törvény gyarló embereket rendelt főpappá; az Úrnak esküvel megerősített szava azonban, amely később hangzott el, mint a törvény, magát az örökre tökéletes Fiút tette meg főpappá.
Az elmondott dolgoknak ez a lényege: Olyan főpapunk van, aki Isten trónjának jobbján ül a mennyben. Szolgálatot teljesít a szentélyben, abban az igazi szent sátorban, amelyet az Úr emelt, és nem ember.
Minden főpap arra van rendelve, hogy ajándékot és áldozatot mutasson be. Ezért szükséges, hogy neki is legyen áldozati adománya, amelyet bemutat.
Ha a földön élne, nem is volna pap. Hiszen vannak itt olyanok, akik a mózesi törvény szerint áldozatot mutatnak be. Ezek azonban csak a mennyei szentély előképénél és árnyékánál szolgálnak, annak az utasításnak megfelelően, amelyet Mózes kapott, amikor hozzálátott a szent sátor elkészítéséhez. Az Úr ugyanis ezt mondta neki: ,,Ügyelj arra, hogy minden a szerint a minta szerint készüljön, ahogyan a hegyen mutattam neked."
Jézus annyival kiválóbb papi szolgálatot kapott, amennyivel magasabb rendű és tökéletesebb ígéreten alapul az a szövetség, amelynek ő a közvetítője.
Ez az Isten igéje. Zsid 7,25-8,6

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus sok beteget meggyógyít.
Meghagyja azonban: Ne híreszteljék, hogy ő a Messiás.
Abban az időben tanítványaival együtt Jézus visszavonult a Genezáreti-tóhoz. Nagy tömeg követte Galileából. Sőt Júdeából és Jeruzsálemből, Idumeából meg a Jordánon túlról, valamint Tírusz és Szidon környékéről is nagy sokaság csatlakozott hozzá, mert hallották, hogy milyen csodálatos dolgokat visz végbe.
Jézus meghagyta tanítványainak, hogy tartsanak készenlétben egy bárkát a tömeg tolongása miatt. Sokakat meggyógyított ugyanis, és aki valami bajban szenvedett, mind ott tolongott körülötte, hogy legalább megérinthesse.
Még a tisztátalan lelkek is, amint meglátták Jézust, leborultak előtte, és így kiáltoztak: ,,Te vagy az Isten Fial" Ő azonban szigorúan meghagyta nekik, hogy ne híreszteljék, kicsoda ő.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,7-12
...... ...........



Elmélkedés
A tegnapi evangélium azzal fejeződött be, hogy szombati gyógyítása miatt egyes vallási csoportok tagjai azon kezdenek tanakodni, hogy ,,miként okozhatnák Jézus vesztét." Jézus személyében tehát már a kezdeti időben is ellenséget látnak. Úgy látják, hogy a vallási hagyományokat nem tartja tiszteletben, a vallási tanokat újszerűen, a megszokottól eltérően hirdeti. Az Úr fellépését tehát veszélyesnek tartják. Jézusnak tudomása van gonosz terveikről, szándékaikról, de nem ébred benne ellenérzés emiatt. Nem száll szembe velük nyíltan, nem keresi a konfliktust, nem áll le velük vitatkozni és nem kezd el dolgozni terveik ellen. Az Úr saját küldetésére koncentrál, inkább visszavonul és elmegy máshová, ahol nyugodtan taníthat és gyógyíthatja a betegeket.
Márk evangéliumának ebben a fejezetében Jézust többféle helyszínen látjuk. A zsinagógában azért van, mert a vallási életet akarja megújítani. Magánháznál, Péter házában azért van, mert küldetése az egyénekhez szól. Máskor pedig a városban van, ami arra utal, hogy küldetése a társadalomhoz, a közösséghez szól. A Genezáreti-tó, a tengerpart vidéke pedig az ő szolgálatának végtelenségét jelzi. Isten irgalmát és az Isten országáról szóló örömhírt minden embernek elhozza. Szolgálatának végtelensége az időre is vonatkozik, tanítása minden kor emberének szól.
C.Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus, taníts meg engem arra, hogy a legkisebb dolgokban is felfedezzem az igazi öröm, az igazi boldogság forrását! A szegénység, a nélkülözés, a szomorúság és az üldöztetés nem lehet akadály számomra, hogy feléd közeledjek. Sőt, éppen ellenkezőleg, ezek segítenek a leginkább abban, hogy megtaláljalak Téged, s benned boldogságomat. Érzem közelséged, érzem gondviselésed, érzem irgalmadat, érzem jóságodat, érzem szereteted, s ez nekem a boldogság. Jézusom, veled mindenkinél boldogabb vagyok

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2021. január 21
  2021-01-21 08:33:54, csütörtök
 
  Szó sem lehet már arról, hogy zsinagógában tanítson. Akkora a tömeg körülötte, hogy nincs az a zsinagóga, amelyikbe beférnének. Tódulnak hozzá, és ő gyógyít, tanít, gyógyít, tanít. Az akkori viszonyok szerint a napnak tizenkét órája van a munkára, a többi sötétben botorkálás (Jn 11,9-10). Kafarnaumban kiszökik az éj leple alatt, amíg a többiek alszanak, itt egy bárkát tartanak készenlétben a tömeg miatt. Olykor ő is menekülésre fogja. In fuga salus - a menekülésben az üdvösség - mondja a latin. Ne menj szembe a tömeggel! Nem szégyen az, ha az ember derekas helytállás után odébb áll, hiszen okkal lehet gyanakodni ott, ahol még a gonosz lelkek is elismeréssel kiabálják az ő nevét.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.