Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
II. János Pál találkozása II. Erzsébet brit királynővel
  2021-01-08 18:01:38, péntek
 
  ...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Örök nyugalomra helyezték Tihanyi László nyugalmazott ....
  2021-01-08 17:50:38, péntek
 
  Örök nyugalomra helyezték Tihanyi László nyugalmazott zalakomári plébánost Nagyrécsén
...... ...........


Január 7-én a nagyrécsei Szent László-templomban Varga László kaposvári megyéspüspök szentmisét mutatott be az elhunyt lelki üdvéért, akit ezt követően a helyi temetőben helyeztek örök nyugalomra.
A szentmisében mi vagyunk a papok, akik bemutatják az áldozatot, s az áldozat Krisztus - fogalmazott prédikációjában a főpásztor. - Két mise között azonban helyet cserélünk: Krisztus a főpap, aki kezébe veszi papi életünket, és bemutatja szeretetáldozatként Istennek. Ez így történik szentmiséről szentmisére.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A pokol valóságos – és nem üres
  2021-01-08 17:45:32, péntek
 
  Katolikus ma oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Koncz Zsuzsa - Aréna Koncert 2014
  2021-01-08 17:29:34, péntek
 
  I. rész videó Link

II. rész videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Karácsonyi idő - január 8. Csíksomlyó
  2021-01-08 17:25:20, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Est szentmise Csaba testvérrel - 2021.01.08
  2021-01-08 17:18:09, péntek
 
  Videó Link

...... ........



Jézus Krisztus mai evangéliuma mindannyiunknak utat mutat: "Amikor látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a juhok pásztor nélkül. Sok mindenre kezdte őket tanítani." Mk 6,34
Lassan vége a vakációnak, kezdődik Erdélyben is az oktatás! Milyen érdekes, Jézus Krisztus, segélybe adott mannával vagy a Caritas által osztogatott mennyei fürjekkel elláthatná az emberiséget, de nem ezt teszi, hanem tanít, oktat, érvel, bölcsen magyaráz! Menybemenetele után sem csodát tenni küldi az apostolait, hanem arra kér, hogy: " Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket... és tanítsátok őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig." Mt 28,19

21.00 Esti beszélgetés - Ma este próbáljunk választ keresni Kiss Robert Kérdésére:Szeretettel gratulálok én is a könyv létrejöttéhez... ami a lehetséges kérdést illeti: egész életemben a szent és a profán viaskodott bennem, a koldus és a király. Mindig csak azt éreztem, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, segíteni. Ez megadatott, melyet nap mint nap igyekszem hitelesen tenni. Azonban az Isten hitem nehezen tudom elválasztani a szakmai hitemtől. Lehet-e, szükséges-e egyáltalán? A Szent és a profán. Szeretem a rivaldafényt, de közben sokszor szeretnék csak csendben a belső emberre figyelni, azt fejlesztgetni, mindig kicsit jobbá válni. Ez a kettősség viaskodik bennem.
Szeretettel várunk, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Betlehemi misztériumjáték 2020.12.24
  2021-01-08 17:16:32, péntek
 
  Budai Szent Imre Plébánia Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Szentmise a Budai Szent Imre Templomból 01.08
  2021-01-08 17:13:50, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Evangélium január 8.
  2021-01-08 17:10:17, péntek
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Isten maga a szeretet.
Szeretteim!
Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van! Mindenki, aki szeret, Istentől született, és ismeri Istent. Aki nem szeret, az nem ismeri Istent, mert Isten maga a szeretet.
Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy elküldte egyszülött Fiát a világba, hogy őáltala éljünk. Szeretete abból is látható, hogy nem mi szerettük Istent, hanem hogy ő szeretett minket, mégpedig annyira, hogy elküldte Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért.
Ez az Isten igéje. 1Jn 4,7-10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus a kenyérszaporítással megmutatja, hogy ő valóban próféta.
Egy alkalommal Jézus nagy tömeget látott maga előtt. Megesett a szíve az embereken, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért sok mindenre kezdte őket tanítani. Későre járt már az idő, amikor odaléptek hozzá tanítványai, és figyelmeztették: ,,A vidék elhagyatott, az idő is eljárt. Bocsásd el őket, hogy a környékbeli tanyákra és falvakba mehessenek, és ennivalót vegyenek maguknak!"
Jézus azonban így válaszolt: ,,Ti adjatok nekik enni!" Azok megjegyezték: ,,Talán menjünk kenyeret venni kétszáz dénárért, hogy elláthassuk őket?"
Erre Jézus megkérdezte: ,,Hány kenyeretek van? Menjetek, nézzetek csak körül!" Körülnéztek és jelentették: ,,Öt kenyerünk és két halunk."
Ekkor meghagyta nekik, hogy csoportokban telepítsék le mindnyájukat a zöld gyepre. Le is telepedtek százas és ötvenes csoportokban.
Jézus ezután fogta az öt kenyeret és a két halat, föltekintett az égre, és hálát adott. Majd megtörte a kenyereket, és tanítványainak adta, hogy osszák ki. A két halat is szétosztotta valamennyiük között. Mindnyájan ettek, és jól is laktak, sőt még tizenkét kosarat szedtek tele a kenyér és a hal maradékából; pedig ötezer férfi evett a kenyérből.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,34-44

Elmélkedés
A mai evangélium azt szemlélteti, hogy Jézus mennyire érzékeny azoknak az igényeire, akik találkoznak vele. Nem közönnyel szemléli a szükséghelyzetbe került embereket és nem siránkozik tehetetlenül, hanem hatékonyan cselekszik. Cselekvésének indítéka az irgalmasság. Ezt jelzi a történet bevezetésében a ,,megesett a szíve az embereken" kifejezés. Ez ugyanis nem sajnálatot vagy tehetetlen szánalmat jelent, hanem az isteni irgalmasságot jelzi.
Jézus körül az idő gyorsan telik. Ha az ember olyat tesz, ami kedvére van, akkor észrevétlenül, gyorsan múlnak az órák. A tömeg nem tesz mást csak hallgat, hallgatja az Úr tanítását. És ezt szívesen teszik. Megérzik a beszélő szavaiból és személyéből áradó szeretetet. Megérzik a tanító hitelességét. Megérzik, hogy aki hozzájuk szól, olyan igazságot hirdet, ami megadja az élet értelmét, ugyanakkor túlmutat az emberi élet határain, az örök életre vezet. Közben mindenki megfeledkezik az idő múlásáról, a tanítás hallgatása közben megnyílik számukra az örökkévalóság távlata.
Az Úr pedig nem engedi őket haza étlen, hanem táplálékot ad nekik. És miközben ők eszik a megszaporított kenyeret és halat, tovább gondolkodnak azon, amit az imént hallottak. Még nem tudhatják, hogy a Jézus által adott kenyér szintén az örökkévalóság, az örök élet felé mutat.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Mennyei Atyánk! A te Fiad, Jézus, aki valóságos ember és valóságos Isten, a te tökéletes képmásod, hasonmásod, akit azért állítasz elénk, hogy benne felismerjük, milyenné kell válnunk. Irgalmas Jézus, mutasd meg nekünk, miként válhatunk a mennyei Atya kedves gyermekeivé!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2021. január 8.
  2021-01-08 17:04:04, péntek
 
  Mindnyájan ettek, és jól is laktak - olvassuk a kenyérszaporítás csodájának konklúzióját. Ám a mondat nem csak számokról szól, mint öt kenyér, két hal, tizenkét kosár, ötezer férfi. Már az csoda, hogy mindnyájan ettek, és jól is laktak. Az életben ugyanis van, aki sose lakik jól, pedig mindig eszik; van, aki sose éhes, pedig alig eszik valamit; sőt, manapság gyakori, hogy az asztal körül ülők nem esznek mindnyájan abból, ami az asztalra kerül, ételérzékenységük miatt. Mindhárom változat eltér a normalitástól. A normális az, hogy az ember eszik, és jóllakik. A szentmisében a konszekráció szavainál gondoljunk erre, amikor elhangzik: egyetek ebből mindnyájan... igyatok ebből mindnyájan...

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.