2017-03-09 21:11:23, csütörtök
|
|
|
A fehérrépa a klasszikus húslevesből ismerős főként, leginkább azért, mert általában ott is marad a fazék alján. Pedig micsoda finomságokat készíthetsz belőle!
A fehérrépa alig-alig szerepel a konyhában a levest kivéve, pedig erőteljes íze mellett kitűnő rostforrás is. Próbáld ki alábbi receptjeinket!
Fehérrépa krémleves
Hozzávalók
1 l alaplé Maggi Erőleveskockából
5 db fehérrépa
2 db krumpli
1 fej hagyma
10 g vaj (kb. 1 ek)
2 dl tejszín
só, bors
tálaláshoz tökmagolaj, pirított zsemlekocka
Aprítsd fel a hagymát, és párold meg a vajon.
Az üvegesre párolt hagymára tedd rá az apróra kockázott zöldségeket, majd add hozzá az alaplevet.
Főzd puhára a répát és a krumplit, mixerrel pürésítsd őket.
Add a leveshez a tejszínt, majd főzd még pár percig alacsony lángon.
Tálald kiskanál tökmagolajjal és pirított zsemlekockával.
Fehérrépa mártás
Hozzávalók
5 db fehérrépa
2 ek olaj
5 ek tejföl
1 fej vöröshagyma
6 dl alaplé Maggi Erőleveskockából
1 kk cukor
pár csepp citromlé
só, bors
Az olajon párold meg a hagymát, majd add hozzá a vékony karikára vágott répát, kicsit pirítsd meg.
Add hozzá az alaplevet és főzd puhára a répát. Közben add hozzá a cukrot, csepegtess hozzá citromlevet ízlés szerint.
Ha már puha a répa keverd hozzá a tejfölt, és főzd össze.
Tálald natúr húsok mellé.
igyteljesazelet.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Főzés-sütés |
|
|
|