2018-08-17 09:46:24, péntek
|
|
|
Nagyon vékonyra nyújtottam a tésztát, de szépen kinyíltak a virágjaim.
70 deka liszt,
40 deka tisztított darált háj,
2 kanál jó tejföl,
1 egész tojás,
1 dl fehérbor,
helyette esetleg 1 evőkanál ecet,
1 csapott kávéskanál só,
ugyanannyi cukor,
szódavíz vagy víz.
Én 2 dl ásványvizet és 1 dl fehér bort használtam.
A hájat 10 deka liszttel jól eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk, amit a deszkán jól kidolgozunk és 15 percig pihentetünk Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, a nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és négyszeresre összehajtjuk, két oldalról középre, majd alulról és felülről is középre. 20 percig pihentetjük hideg helyen. , Majd kinyújtjuk és megint hajtogatjuk de már csak 3 szorosan, 20 perc múlva megint, megint pihen 20 percet és lehet belőle bármit készíteni kinyújtás után
A kidolgozott és jól lehűtött tésztát közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk, minden másodikat valamivel kiszúrunk középen. Nagyobb linzer kiszúrót használtam. A teljes karikákat vízzel megkenjük és ráfektetjük a kiszúrt karikákat. Világossárgára sütjük, utána meghintjük porcukorral majd a közepét megtöltjük savanykás lekvárral.
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|