2018-09-12 13:19:52, szerda
|
|
|
Hozzávalók kb. 1 literhez:
2 kg körte, kockákra vágva
60 dkg vöröshagyma, apróra vágva
25 dkg nyers nádcukor
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 evőkanál só
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
fél teáskanál őrölt gyömbér
negyed teáskanál csilipaprika
4 gerezd áttört fokhagyma
3 dl almaecet
Tegyük a körtét, a vöröshagymát, a cukrot, valamint az áfonyát egy lábosba és lassú tűzön kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a sót, a fűszereket, a fokhagymát és az ecetet. Szép lassan főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ez kb. 1 - 1, 5 órát vesz igénybe. Ezután öntsük meleg, sterilizált üvegekbe, szorosan csavarjuk rá a tetőt és fejre állítva hűtsük ki. |
|
|
0 komment
, kategória: lekvárok-befőzése,szörpök |
|
|
|