|
2018-11-26 15:14:09, hétfő
|
|
|
|
|
|
hozzávalók / 2 adag
Burgonyatorta elkészítése
2 közepes db burgonya
15 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kukoricaliszt
100 ml főzőtejszín
1 db tojás
3 ek zsemlemorzsa (a formához)
1 ek vaj (a forma kivajazásához)
A kacsa sütése
40 dkg kacsamell
1 szál rozmaring
A gránátalma szósz
1 db gránátalma
10 dkg barna cukor
1 db citrom (leve)
elkészítés
Burgonyatorta elkészítése
1,Az elkészítést a burgonyatortával kezdjük, mert ennek kell egy jó 40 perc, hogy megsüljön. Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 fokra. A burgonyákat nagy lyukú reszelővel reszeljük egy tálba, dobjuk rá a szétzúzott fokhagymát, borsozzuk és sózzuk jól meg, hogy levet eresszen, majd 5-6 perc múlva nyomkodjuk ki a mosogató felett és öntsük le róla a felesleges levet, végül hempergessük meg a kukoricaliszttel.
2,Egy kerámia vagy más hőálló formát (ami ne legyen túl nagy, két ember adagja férjen el benne) vajazzunk ki egyenletesen és szórjuk meg a belsejét zsemlemorzsával. Ez biztosítja majd, hogy a burgonyatorta sütés után könnyedén kiessen a formából. A formánkban oszlassuk szét egyenletesen a burgonyát, jó erősen nyomkodjuk bele, béleljük a tál belsejét úgy, hogy középen egy kisebb kis tálat alkossunk.
3,Forrósítsunk egy serpenyőt, olvasszunk benne kevéske vajat, majd dobjunk bele két gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd pár másodperc múlva tépkedjük bele a parajleveleket. (A leveleknek a középső, szálasabb erét kitéphetjük.) Sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg kicsit, de ne süssük túl, egy perc alatt megvan, vegyük is le a tűzről, ha kicsit összeesett.
4,A megpárolt parajleveleket öntsük a burgonya tálkánkba, a tejszínt keverjük egy tálban jól össze a tojással, majd ezt is öntsük a tetejére és így tegyük sütőbe, kb. 40-50 percre. Nézegessük néha, akkor jó, ha a teteje már nem annyira leveses, puha, hullámzós, hanem kicsit kezd szilárdabbá válni. Ilyenkor fel is puffad kicsit, de miután kivettük a sütőből, újra visszanyeri eredeti alakját. Ilyenkor egyszerűen kifordítjuk a tálból és félbevágva helyezzük a tányérokra.
A kacsa sütése
1,A kacsamell zsírosabb, bőrös oldalát irdaljuk be egyenletesen 1-2 centis távolságra végig úgy, hogy a hús széléig futtassuk ki a kést rendesen (hogy ne pöndörödjön fel sütés közben). Vigyázzunk a kés csak a bőrt vágja át, a húsba már ne vágjunk bele, ha lehet, mert ezzel megakadályozzuk, hogy bent maradjanak a finom nedvek. A mell másik oldaláról vágjuk le az esetleges inakat, szálakat, valamint vágjuk körbe a zsírt a hús formájára. Általában a zsír kicsit lelóg a húsról, azt nem szeretnénk megsütni. Kis tálban keverjünk össze egy evőkanál olívaolajat, borsot és apróra vágott rozmaringot, majd a hús nem bőrös oldalát kenjük be vele, és lefordítva tegyük egy tálra 10-15 percre.
2,Forrósítsunk fel egy serpenyőt, sózzuk be kicsit a kacsát, majd mikor már elég forró helyezzük bele a bőrös oldalával lefelé. Ne használjunk semmilyen zsiradékot, mert a bőr maga is elég zsíros, így az biztosítja majd, hogy ne égjen meg. Néhány percig süssük, néha nézzünk alá, ha szép aranybarna színű, akkor fordítsuk meg és a másik felét is süssük 2-3 percig. Majd vegyük le és helyezzük tepsibe a bőrös oldalával felfelé. Ekkorra már kezd nagyon jól kinézni, de itt még nincsen kész. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük további 7-8 percig.
A gránátalma szósz
1,Vágjuk a gránátalmát keresztbe (ne hosszába, tehát a félgömb teteje legyen a feneke :) ) majd egy nagyobb tál fölött fektessük a tenyerünkbe a belső oldalával lefelé, és egy kanállal (aminek a nagyobb lendület kedvéért a végét fogjuk meg) kezdjük el ütögetni fölülről. Azt tapasztaljuk majd, hogy szépen, egyenletesen kihullanak belőle a magok, amit majd felhasználunk a szószhoz. Ha esetleg néhány apró torzsa is beleesett, azokat dobáljuk ki.
2,Forrósítsunk egy serpenyőt, szórjuk bele a barna cukrot és várjunk, amíg elkezd olvadni, majd öntsük bele a gránátalma magokat és facsarjunk rá egy citrom levét, valamint egy csipet sóval ízesítsük. Ha nem elég szószos állagú, kevéske vízzel hígíthatjuk.
3,Szép nagy tányérra helyezzük a félbe vagy negyedbe vágott burgonyatortát, a sütőből kivett kacsát szeleteljük egyenletes méretűre, öntsük a gránátalma szószt a burgonya mellé, majd erre helyezzük a kacsa szeleteket, amit végül egy ágacska rozmaringgal díszíthetünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
Címkék: burgonyatortával, kukoricaliszttel, zsemlemorzsával, megakadályozzuk, parajleveleket, burgonyatortát, burgonyatorta, kukoricaliszt, felhasználunk, kivajazásához, előmelegített, hempergessük, forrósítsunk, egyenletesen, zsemlemorzsa, rozmaringgal, díszíthetünk, tapasztaljuk, elkészítést, elkészítése, visszanyeri, szilárdabbá, szeleteljük, kitéphetjük, kifordítjuk, tenyerünkbe, burgonyákat, hígíthatjuk, pöndörödjön, használjunk, gránátalmát, rozmaringot, főzőtejszín, olívaolajat, biztosítja, gránátalma, forma kivajazásához, kacsa sütése, gránátalma szósz, burgonyatortával kezdjük, burgonyákat nagy, szétzúzott fokhagymát, mosogató felett, felesleges levet, kerámia vagy, belsejét zsemlemorzsával, burgonyatorta sütés, formánkban oszlassuk, perc alatt, megpárolt parajleveleket, burgonya tálkánkba, tejszínt keverjük,
|
|
|
|
Png fotel Facebookon kaptam Szép estét kedves látogatóimna... Soha ne kedvezz... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Mírjam barát... Sose bánj semmit Facebookon kaptam Png telefon Mi lenne ha Hazára minden embernek szükség... Adakozás Facebookon kaptam Png cica Fekete-erdő desszert Facebookon kaptam Hogy lehet megtartani Png csokor Ne kapaszkodj magasabbra, Régi emberek, akikre máig büsz... Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Facebookon kaptam Reggel van Tóth Ágnes - Szervusz pad Leonardo da Vinci gondolata Facebookon kaptam Szép estét kedves látogatóimna... Png ház Facebookon kaptam Idő Szép estét Facebookon kaptam Jónás Tamás – Végtelen b... Mit beszél, nem értem, hogy m... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Fehér virág Éretlen vers Facebookon kaptam Paul David Tripp Április 20 George Gordon Lord Byron: Inez... Adakozás Amikor Jézus rátapos a lábadra Facebookon kaptam Németh László tollából Paul David Tripp Április 19 Albert Einsteinről Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Ami embereknek lehetetlen, az... Facebookon kaptam Őrizkednünk kell... Makszim Gorkij gondolata A televizió nem a kultúrát kép... Szép estét Nem számIt Alvó cicák Facebookon kaptam Reménység és erő Krisztustól e... Akarat Julian Brass gondolata Png csokor Zsolnay Vilmos világhírű kera... Nem tudhatod Fekete-erdő desszert Png rózsa csokor Facebookon kaptam Png rózsa csokor George Gordon Lord Byron: Inez... Szívem Elköszönt Fehér virág Facebookon kaptam képre írva Facebookon kaptam Facebookon kaptam Szép álmokat! Facebookon kaptam A boldog családok mind hasonló... Alvó cicák Akik bántanak téged Mindig jusson idő nevetni 69 éve hunyt el Albert Einstei... Az engedelmesség miért nem vál... Mit beszél, nem értem, hogy m... Ne kapaszkodj magasabbra, Segítsük barátainkat, hogy meg... Png fotel Paul David Tripp Április 19 Egy lelki imádság Facebookon kaptam Cs Ildikótó... A Megváltó szolgálatában A sors Németh László tollából Facebookon kaptam Ne kapaszkodj magasabbra, Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztinától Png virág Örülök, hogy látlak! Örülök, hogy látlak!
|
|
|
|
forma kivajazásához, kacsa sütése, gránátalma szósz, burgonyatortával kezdjük, burgonyákat nagy, szétzúzott fokhagymát, mosogató felett, felesleges levet, kerámia vagy, belsejét zsemlemorzsával, burgonyatorta sütés, formánkban oszlassuk, perc alatt, megpárolt parajleveleket, burgonya tálkánkba, tejszínt keverjük, kacsamell zsírosabb, kést rendesen, bőrt vágja, finom nedvek, mell másik, esetleges inakat, zsír kicsit, evőkanál olívaolajat, tálra 10-15, bőrös oldalával, biztosítja majd, másik felét, gránátalmát keresztbe, félgömb teteje, belső oldalával, nagyobb lendület, végét fogjuk, barna cukrot, gránátalma magokat, citrom levét, csipet sóval, félbe vagy, sütőből kivett, gránátalma szószt, burgonya mellé, kacsa szeleteket, ágacska rozmaringgal, burgonyatortával, kukoricaliszttel, zsemlemorzsával, megakadályozzuk, parajleveleket, burgonyatortát, burgonyatorta, kukoricaliszt, felhasználunk, kivajazásához, előmelegített, hempergessük, forrósítsunk, egyenletesen, zsemlemorzsa, rozmaringgal, díszíthetünk, tapasztaljuk, elkészítést, elkészítése, visszanyeri, szilárdabbá, szeleteljük, kitéphetjük, kifordítjuk, tenyerünkbe, burgonyákat, hígíthatjuk, pöndörödjön, használjunk, gránátalmát, rozmaringot, főzőtejszín, olívaolajat, biztosítja, gránátalma, vigyázzunk, felesleges, facsarjunk, fokhagymát, szétzúzott, maradjanak, lefordítva, zsiradékot, nyomkodjuk, aranybarna, szeleteket, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 886
- e Hét: 6576
- e Hónap: 12948
- e Év: 63739
|
|
|