Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan táplálkozzunk helyesen?
  2014-04-04 09:29:28, péntek
 
   
  Napjainkban megannyi szó esik a helyes táplálkozásról és annak alapvető fontosságáról, de vajon tudjuk-e, miből áll a helyes étrend?

Az egészséges táplálkozás lényege a változatos étrend. Szervezetünknek sokféle ásványi anyagra, vitaminra és nyomelemre van szüksége, tehát nem jó megoldás, ha valamely tápanyagot teljesen megvonjuk szervezetünktől. Ehelyett próbáljuk az arany középút szabályát követni és változatosan étkezni, mindenből mértékkel fogyasztani.

A helyes étrend
Igyekezzünk hetente legalább egyszer tengeri halat is beiktatni táplálkozásunkba, mert szervezetünk számára fontos Omega 3 zsírsavat tartalmaz.
Tejtermékekből kalciumhoz jutunk, amely fontos szerepet tölt be a csontritkulás elleni védelemben, illetve támogatja csontjainkat és fogazatunkat. Kalcium emellett szezámmagban, mákban, mandulában és petrezselyemben is megtalálható.

Szív- és érrendszerünk védelmében fogyasszunk folsav tartalmú ételeket, amelyet megtalálunk májban, kenyérben, brokkoliban, spenótban, lencsében, földimogyoróban. Tudni kell, hogy a folsav felszívódását a fogamzásgátló és az aszpirin szedése rontja, ilyenkor figyeljünk a fokozott folsav tartalmú ételek fogyasztására.

A vitaminok is nélkülözhetetlen alkotóelemei helyes étrendünknek, ehhez fogyasszunk sok gyümölcsöt, ugyanis a természetes vitaminforrásokat a szervezetünk jobban fel tudja dolgozni, mintha mesterséges úton gondoskodtunk volna vitaminbevitelről. Gyümölcs mellett a zöldségekről se feledkezzünk meg, hiszen fogyasztásuk segíti az emésztést, jótékonyan hatnak a szervezetre, többek között csökkentik az infarktus és érelmeszesedés rizikóját.

C-vitamint nem csak citrusfélékből nyerhetünk, hanem paprikából, káposztából, petrezselyemből is.
Nyáron elegendő D-vitamin igényünkhöz, ha rendszeresen éri napfény bőrünket és sétálunk a szabadban, ráadásul így egyúttal fizikai aktivitásunkért is tettünk egy lépést. Magas D-vitamint tartalmazó ételeink a különböző halfajok, például tonhal, ponty, lazac, pisztráng, csuka, hering, harcsa, sügér, illetve a gombák.

A- és E-vitamin igényünket gyümölcsökkel kiválóan pótolhatjuk.
Cink segíti a sejtmegújulást, illetve az anyagcsere káros folyamataival is felveszi a harcot. Szebb lesz tőle bőrünk, hajunk, körmünk. Cinket találunk tojásban, húsban, sajtokban és tejben.

A szelén nélkülözhetetlen nyomelem, de óvatosan bánjunk vele, mert a túl sok szelén mérgezést is okozhat, kis mértékben azonban kiváló méregtelenítő, megakadályozza a stresszfehérjék képződését, valamint kedvezően befolyásolja a pajzsmirigy hormonjainak működését. Kis mennyiségű szelént találunk gabonákban, brokkoliban, fokhagymában, tojásban és a hüvelyesekben.

Magnézium szintén számos jótékony hatással bír. Segíti az idegműködést, szerepe van az izom-összehúzódás és a szívritmus szabályozásában, valamit segíti a relaxációt is. Csökkenti a szívbetegségek, stroke, rák és számos egyéb degeneratív betegség kialakulásának kockázatát.
Igyunk elegendő folyadékot

Látható tehát, hogy minden tápanyagra szüksége van a szervezetnek. Ezen kívül ne feledkezzünk meg a kellő folyadékmennyiségről sem, naponta igyunk másfél-két liter folyadékot, legjobb lenne, ha ezt vízzel tennénk.Sok problémát segít megelőzni, például a székrekedést és anyagcserénk is meghálálja.

Aktív mozgás
Mozgással pedig serkenthetjük anyagcserénket, így a rendelkezésre álló tápanyagot is jobban hasznosítja a szervezet.

Barley GermSegítség az egyensúly helyreállításában
A LifepulserBarleyGerm speciálisan kezelt csíra italpor vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak, fehérjék, rostok és lassan felszívódó szénhidrátok tápláló kombinációja, amely segíthet a szervezet egyensúlyának helyreállításában, lúgosításában. Használhatjuk fogyókúrához, segítségével akár egy étkezést ki is hagyhatunk. Tápláló, a szervezet számára fontos tápanyagokat tartalmaz és nem terheli emésztésünket. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Nem tartalmaz mesterséges szín- és ízfokozókat.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: nélkülözhetetlen, táplálkozásunkba, petrezselyemben, szervezetünknek, petrezselyemből, szervezetünktől, szabályozásában, földimogyoróban, aktivitásunkért, stresszfehérjék, érelmeszesedés, anyagcserénket, kialakulásának, megakadályozza, sejtmegújulást, szívbetegségek, citrusfélékből, táplálkozásról, fogyaszthatják, tejtermékekből, gyümölcsökkel, felszívódását, használhatjuk, fogamzásgátló, gondoskodtunk, egyensúlyának, csontritkulás, fontosságáról, hüvelyesekben, lúgosításában, érrendszerünk, méregtelenítő, rendelkezésre, folyamataival, fogyasztására, emésztésünket, helyes táplálkozásról, helyes étrend, egészséges táplálkozás, változatos étrend, arany középút, csontritkulás elleni, folsav felszívódását, aszpirin szedése, fokozott folsav, természetes vitaminforrásokat, szervezetünk jobban, különböző halfajok, anyagcsere káros, szelén nélkülözhetetlen, stresszfehérjék képződését, pajzsmirigy hormonjainak, Magas D-vitamint, Barley GermSegítség, SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Neked tudnod kell  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Albert Einsteinről  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Boldog születésnapot a ma ünne...  A jó emberek mindig szépek mar...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Irgalom és ítélet  Png rózsa csokor  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Reggel van  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  képre írva  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Csak a fogyatkozás látható  Png ház  Esti kép  Sose bánj semmit  210 éve született a SZÓZAT meg...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sose bánj semmit  Akik bántanak téged  Neked tudnod kell  Png csokor  Nevem  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A Megváltó szolgálatában  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyi telefonál  A televizió nem a kultúrát kép...  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép álmokat!  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Adakozás  A boldog családok mind hasonló...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Esti kép  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Tanuld meg ezt a versemet  Erdőn  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png virág 
Bejegyzés Címkék
helyes táplálkozásról, helyes étrend, egészséges táplálkozás, változatos étrend, arany középút, csontritkulás elleni, folsav felszívódását, aszpirin szedése, fokozott folsav, természetes vitaminforrásokat, szervezetünk jobban, különböző halfajok, anyagcsere káros, szelén nélkülözhetetlen, stresszfehérjék képződését, pajzsmirigy hormonjainak, szívritmus szabályozásában, rendelkezésre álló, egyensúly helyreállításában, szervezet egyensúlyának, szervezet számára, nélkülözhetetlen, táplálkozásunkba, petrezselyemben, szervezetünknek, petrezselyemből, szervezetünktől, szabályozásában, földimogyoróban, aktivitásunkért, stresszfehérjék, érelmeszesedés, anyagcserénket, kialakulásának, megakadályozza, sejtmegújulást, szívbetegségek, citrusfélékből, táplálkozásról, fogyaszthatják, tejtermékekből, gyümölcsökkel, felszívódását, használhatjuk, fogamzásgátló, gondoskodtunk, egyensúlyának, csontritkulás, fontosságáról, hüvelyesekben, lúgosításában, érrendszerünk, méregtelenítő, rendelkezésre, folyamataival, fogyasztására, emésztésünket, serkenthetjük, rendszeresen, szervezetünk, szervezetnek, idegműködést, székrekedést, anyagcserénk, alkotóelemei, fogazatunkat, megtalálható, germsegítség, szénhidrátok, csontjainkat, fokhagymában, szezámmagban, étrendünknek, összehúzódás, feledkezzünk, fogyókúrához, befolyásolja, változatosan, segítségével, cukorbetegek, fogyasztásuk, tápanyagokat, hormonjainak, zöldségekről, kombinációja, hasznosítja, táplálkozás, fogyasszunk, igyekezzünk, szervezetre, megtalálunk, brokkoliban, igényünkhöz, degeneratív, ízfokozókat, mesterséges, napjainkban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 7000
  • e Hónap: 13372
  • e Év: 64163
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.