Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy anya őszinte levele a kamasz lányához!
  2016-10-29 14:28:09, szombat
 
   
  Vannak szülők, akik mindig mindentől meg akarják óvni a gyereküket, hogy minél kevesebb kudarc érje őket az életben. Más, szívtelenebbnek tűnő szülők pedig úgy kezdenek viselkedni a kamaszodó gyerekükkel, mintha az már felnőtt lenne, nem kímélik, hanem képesek akár a mély vízbe is bedobni. Vajon melyik a helyes?


Az alábbi, 15 pontos levélből sok hasznos tanács ki fog derülni.

Kedves, lányom!

1. 3 év múlva ki is tehetem a szűröd a házból
Ijesztő, nem? Én is így gondolom. Mikor 18 leszel, két választásod lesz: vagy egyetemre mész, és én támogatni foglak, hogy utána állást találj, vagy nem mész egyetemre (ezt is megértem), és azonnal munkába állsz. Ha ez utóbbit választod, már nem foglak támogatni, ha egy 18 éves úgy dönt, hogy nem tanul tovább, mert nincs értelme. Akkor egyedül kell gondoskodnod magadról. Van még 3 éved, hogy dönts. Már azt is kitaláltam, hogy mi lesz a szobáddal. Ott fogjunk a mi hálónkat berendezni.

2. Szép vagy. Csodálatos vagy. Intelligens vagy
Sokkal jobb vagy, mint én. 15 éve már ismerlek, és tudom, hogy sokkal többre viheted mint én. Ha valaki ezt nem érti meg, az már az ő problémája.

3. Én nem te vagyok
Teljesen más vagy, mint én. Saját egyéniséggel rendelkezel. Nem kell azt szeretned, amit én szeretek. Neked az álmaidnak kell élned, viszont a választásaidért neked kell vállalnod a felelősséget.

4. Szabad ember vagy, nem várhatok semmit el tőled
Lehet belőled bolti eladó, gazdasági elemző, terapeuta, orvos, vagy cégvezető. Ez nem az én dolgom, hogy eldöntsem. Te választatsz! De ne feledkezz meg az 1-es pontról.

5. Nem tartozol semmivel
Nem azért szültelek meg, hogy majd egyszer visszafizesd a fáradozásaimat, a szenvedéseimet. Nem várok el semmit tőled, még akkor sem, ha megöregszem. Te koncentrálj arra, ami számodra fontos. Ez a te életed, járd a saját utadat.

6. Legyen életed
Mindegy, hogy mi történik veled az életben, én mindig segíteni foglak, ha szükséges. Azonban hívatlanul sosem fogok beavatkozni az életedbe.

7. Nekem meg lesz a magam élete
Én élem az én életemet, neked is élned kell a tiédet. Ez ilyen egyszerű. Attól még szívesen látlak, ha meglátogatsz.

8. Elfogadom az életed
Az, hogy kivel házasodsz össze, lesznek-e gyerekeid, kikkel barátkozol, melyik pártra szavazol, ez mind csakis rád vonatkozik. Az én álmaim, az én meggyőződésein pedig csak rám. Ettől függetlenül te mindig is a lányom maradsz.

9. Sohasem bántanálak
Én sosem nehezíteném meg az életed, ezt szeretném ha tudnád. Én mindig is a te javadat akarom, hogy te boldog és sikeres ember légy.

10. Tudom, hogy az élet nem mindig igazságos
Semmi garancia nincs arra, hogy akadályok nélkül elérheted a céljaidat. Nem irányíthatod a világot. Annyit tehetsz, hogy tisztességesen elvégzed a munkádat, a rád váró feladatokat, kötelezettségeket. És légy pozitív, az sokat segít.

11. Ami neked jó, az lehet, hogy másoknak nem az
Ha bejutsz az egyetemre, ha megkapod az állást, amire vágytál, ez azzal is jár, hogy valaki viszont nem jutott be miattad az egyetemre, vagy épp nem kapta meg az állást, mert te ott voltál és jobb voltál, mint ő. De ne aggódj, mert mikor neked nem fog sikerülni valami, akkor másoknak igen. Ilyen az élet. Minden mindent kompenzál.

12. Csak saját magadban bízhatsz 100 százalékig
Mindig bíznod kell magadban, bármi is történjék. A gondolataid csak a te fejedben vannak, oda nem láthat be senki. Csak te tudod, hogy ki is vagy valójában, és mit is szeretnél igazán az élettől.

13. Az életedért neked kell vállalnod a felelősséget
Mikor betöltöd a 18 évet, felelősséget kell vállalnod a tetteidért. Bármit is tégy, a felelősség a tiéd, senki másé. Ha találsz olyan embereket, akik segítenek az a te szerencséd, de jobb ha tudod, senkit sem kötelezhetsz arra, hogy segítsen.

14. Légy felkészülve!
Minden cselekedetednek következménye van. Ezért légy felkészülve, hogy bármit is tégy, az reakciót fog kiváltani belőled, vagy másokból.

15. Ne hallgass rám!
Az előbb 14 pontot írtam le, remélve, hogy segítsek neked. Azt szeretném, hogy a saját életedet éld, és ha mondok is valamit, ne hallgass rám.

15.a. Ne gyere hozzám sírni, ha valami bajod van.

15.b. És soha ne kapcsold ki a telefonod, mert különben aggódni fogok.
filantropikum.hu
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: cselekedetednek, választásaidért, szívtelenebbnek, meggyőződésein, tisztességesen, fáradozásaimat, szenvedéseimet, következménye, filantropikum, visszafizesd, felelősséget, kötelezhetsz, irányíthatod, gondoskodnod, meglátogatsz, egyéniséggel, beavatkozni, megöregszem, felkészülve, választatsz, gondolataid, nehezíteném, választásod, intelligens, függetlenül, koncentrálj, gyerekükkel, rendelkezel, feladatokat, problémája, barátkozol, százalékig, csodálatos, kitaláltam, hívatlanul, felelősség, kamaszodó gyerekükkel, mély vízbe, álmaidnak kell, választásaidért neked, 1-es pontról, saját utadat, magam élete, lányom maradsz, sokat segít, gondolataid csak, életedért neked, saját életedet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kételkedés kezelése  Akarat  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Sokan azt tartják  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reménység és erő Krisztustól e...  Tavaszi kép  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Rátalálsz  Nem tudhatod  Png telefon  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy lelki imádság  Ami embereknek lehetetlen, az...  Elköszönt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Nagyon különös  Idő  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fekete István - Akác  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Németh László tollából  képre írva  Akarat  Kaffka_Margit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Nevem  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Fekete István - Akác  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Kaffka_Margit  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kamaszodó gyerekükkel, mély vízbe, álmaidnak kell, választásaidért neked, 1-es pontról, saját utadat, magam élete, lányom maradsz, sokat segít, gondolataid csak, életedért neked, saját életedet, cselekedetednek, választásaidért, szívtelenebbnek, meggyőződésein, tisztességesen, fáradozásaimat, szenvedéseimet, következménye, filantropikum, visszafizesd, felelősséget, kötelezhetsz, irányíthatod, gondoskodnod, meglátogatsz, egyéniséggel, beavatkozni, megöregszem, felkészülve, választatsz, gondolataid, nehezíteném, választásod, intelligens, függetlenül, koncentrálj, gyerekükkel, rendelkezel, feladatokat, problémája, barátkozol, százalékig, csodálatos, kitaláltam, hívatlanul, felelősség, vonatkozik, gyereküket, viselkedni, berendezni, szerencséd, bántanálak, tetteidért, szükséges, egyetemre, segítenek, támogatni, embereket, szültelek, szeretnél, vállalnod, történjék, valójában, feledkezz, eldöntsem, választod, életedért, szeretném, szobáddal, álmaidnak, sikerülni, gyerekeid, elérheted, igazságos, telefonod, kamaszodó, céljaidat, házasodsz, cégvezető, kompenzál, kiváltani, terapeuta, szeretned, mindentől, elfogadom, gazdasági, akadályok, szeretek, magadról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 7266
  • e Hónap: 13638
  • e Év: 64429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.