|
2014-04-16 10:01:56, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 füstölt csülök, 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 2 babérlevél, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 evőkanál olaj, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál mustár, 1 dl tejföl, 1 szál torma, só
Elkészítése:
1. A csülköt jól megmossuk, bőrét lekaparjuk, az esetleges szőrszálakat pedig eltávolítjuk. Hideg vízben főni tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát meg a babérlevelet és lassú tűzőn 2-3 óra alatt megfőzzük.
2. A csülköt a főzőlevében hagyjuk kihűlni(így ízletesebb lesz a húsa), majd kivesszük és kicsontozzuk. Az egészben maradt nagyobb darabot félretesszük a második fogáshoz, a többit pedig kockára vágjuk.
3. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk.
4. Az olajat felhevítjük és a zöldségeket megdinszteljük benne.
5. Mikor kész van, felöntjük 1,5 l főzőlével és addig főzzük, ameddig a zöldségek megfőnek.
Ha szükséges, megsózzuk.
6. A tormát lereszeljük és a felvágott csülökkel együtt betesszük a levesbe, 1-2 percig főzzük, majd félrehúzzuk a tűzről és pihenni hagyjuk.
7. A tojás sárgáját, a mustárt meg a tejfölt összekavarjuk és kevés levessel hőkiegyenlítjük.
8. Állandó kavarás mellett ráöntjük a levesre.
Erdélyi konyha |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
Címkék: hőkiegyenlítjük, megdinszteljük, összekavarjuk, félretesszük, eltávolítjuk, kicsontozzuk, babérlevelet, szőrszálakat, főzőlevében, lereszeljük, felhevítjük, zöldségeket, elkészítése, félrehúzzuk, megpucoljuk, lekaparjuk, hozzávalók, fokhagymát, hozzáadjuk, ízletesebb, babérlevél, megfőzzük, zöldségek, főzőlével, felöntjük, megmossuk, sárgarépa, fokhagyma, megsózzuk, szükséges, felvágott, csülökkel, kivesszük, betesszük, személyre, esetleges, esetleges szőrszálakat, főzőlevében hagyjuk, egészben maradt, második fogáshoz, többit pedig, zöldségeket megpucoljuk, olajat felhevítjük, zöldségeket megdinszteljük, zöldségek megfőnek, tormát lereszeljük, felvágott csülökkel, tojás sárgáját, tejfölt összekavarjuk,
|
|
|
|
esetleges szőrszálakat, főzőlevében hagyjuk, egészben maradt, második fogáshoz, többit pedig, zöldségeket megpucoljuk, olajat felhevítjük, zöldségeket megdinszteljük, zöldségek megfőnek, tormát lereszeljük, felvágott csülökkel, tojás sárgáját, tejfölt összekavarjuk, hőkiegyenlítjük, megdinszteljük, összekavarjuk, félretesszük, eltávolítjuk, kicsontozzuk, babérlevelet, szőrszálakat, főzőlevében, lereszeljük, felhevítjük, zöldségeket, elkészítése, félrehúzzuk, megpucoljuk, lekaparjuk, hozzávalók, fokhagymát, hozzáadjuk, ízletesebb, babérlevél, megfőzzük, zöldségek, főzőlével, felöntjük, megmossuk, sárgarépa, fokhagyma, megsózzuk, szükséges, felvágott, csülökkel, kivesszük, betesszük, személyre, esetleges, evőkanál, ráöntjük, egészben, fogáshoz, levessel, karikára, megfőnek, sárgáját, levesbe, füstölt, sárgája, tejfölt, darabot, állandó, kavarás, második, ameddig, kockára, nagyobb, pihenni, levesre, mellett, hagymát, erdélyi, csülköt, hagyjuk, tesszük, mustárt, kihűlni, vágjuk, mustár, hagyma, főzzük, vízben, tormát, percig, tejföl, csülök, olajat, többit, konyha, tűzről, együtt, maradt, tojás, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 283
- e Hét: 8928
- e Hónap: 15300
- e Év: 66091
|
|
|