|
2014-04-16 10:04:31, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 főtt csülök húsa, 3 dkg vaj;
a zsemlegombóchoz:
2 zsemle, 1,5 dl tej, 2 tojás, 2-3 evőkanál liszt, 4 szelet császárszalonna, 1 hagyma, só, bors, petrezselyemzöld; a sóskamártáshoz: 1 marék sóska, 1 teáskanál paprikakrém, 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése:
1. Az előző levesben főtt csülökhúst fóliába szorosan becsavarjuk és 3-4 órára(ha van rá idő, egy éjszakára is) hűtőbe tesszük dermedni.
2. A húst kivesszük a fóliából, vékony szeletekre vágjuk és forró vajban átsütjük.
3. A zsemlegombóchoz a császárszalonnát felvágjuk, a hagymát pedig megpucoljuk és apróra vágjuk.
4. Egy serpenyőben zsírjára sütjük a császárszalonnát meg a hagymát.
5. A szikkadt zsemléket kockára vágjuk, meglocsoljuk a tejjel és összekavarjuk. Hozzáadjuk a szalonnás hagymát, a felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, megszórjuk sóval, borssal meg a liszttel és összedolgozzuk.
6. A masszát 15 percig pihenni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és enyhén sós, forralt vízben 2-3 perc alatt megfőzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és tálalásig melegen tartjuk.
7. A sóskát megválasztjuk, megmossuk és leforrázzuk, majd a forró vajban megdinszteljük.
8. Hozzáadjuk a paprikarémet, megszórjuk a liszttel, felöntjük 1,5 dl csülök főzőlével és besűrítjük.
Erdélyi Konyha |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
Címkék: császárszalonnát, petrezselyemzöld, zsemlegombóchoz, császárszalonna, összedolgozzuk, megdinszteljük, sóskamártáshoz, összekavarjuk, megválasztjuk, szűrőkanállal, paprikarémet, meglocsoljuk, serpenyőben, becsavarjuk, elkészítése, paprikakrém, leforrázzuk, megpucoljuk, megszórjuk, csülökhúst, hozzáadjuk, hozzávalók, gombócokat, szeletekre, besűrítjük, szalonnás, kiemeljük, megfőzzük, kivesszük, személyre, főzőlével, tálalásig, felöntjük, megmossuk, zsemléket, felvágjuk, előző levesben, húst kivesszük, császárszalonnát felvágjuk, hagymát pedig, serpenyőben zsírjára, szalonnás hagymát, felvert tojásokat, apróra vágott, sóskát megválasztjuk, forró vajban, Erdélyi Konyha,
|
|
|
|
előző levesben, húst kivesszük, császárszalonnát felvágjuk, hagymát pedig, serpenyőben zsírjára, szalonnás hagymát, felvert tojásokat, apróra vágott, sóskát megválasztjuk, forró vajban, császárszalonnát, petrezselyemzöld, zsemlegombóchoz, császárszalonna, összedolgozzuk, megdinszteljük, sóskamártáshoz, összekavarjuk, megválasztjuk, szűrőkanállal, paprikarémet, meglocsoljuk, serpenyőben, becsavarjuk, elkészítése, paprikakrém, leforrázzuk, megpucoljuk, megszórjuk, csülökhúst, hozzáadjuk, hozzávalók, gombócokat, szeletekre, besűrítjük, szalonnás, kiemeljük, megfőzzük, kivesszük, személyre, főzőlével, tálalásig, felöntjük, megmossuk, zsemléket, felvágjuk, éjszakára, tojásokat, formázunk, teáskanál, átsütjük, dermedni, levesben, evőkanál, szorosan, liszttel, zsírjára, szikkadt, fóliából, pihenni, melegen, tartjuk, hagyjuk, kockára, hagymát, fóliába, erdélyi, masszát, tesszük, forralt, felvert, borssal, vágott, kézzel, vajban, sóskát, vízben, belőle, percig, tejjel, enyhén, apróra, vágjuk, hagyma, hűtőbe, konyha, csülök, vékony, zsemle, sütjük, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2001
- e Hét: 7691
- e Hónap: 14063
- e Év: 64854
|
|
|