Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Fellázadtak a Gyógynövények
  2017-08-06 14:01:54, vasárnap
 
  Gyógynövények tárházában ülést tartottak, no persze ez nem ritkaság, de a mai napirendi pont eltér a megszokottól: teremjünk az embereknek, vagy eltűnjünk örökre a föld színéről?
Komoly kérdés foglalkoztatja -e nemes Gyógytárházat.
Nagylevelű hárs a ház elnöke a több pártra szakadtakat szeretné eggyé kovácsolni.
Kislevelű hárs szerényen meghúzódik mellette, csak időnként mosolyog, bólogat, amikor Nagylevelű hárs erre engedélyt ad.
Virágos kőris ellenáll minden kísértésnek, és hangosan susogja: - Nem hajlandó többé az embereket gyógyítani!
Tavaszi kankalin nem szól, csöndben szemléli a fejleményeket.
Közönséges cickafark arról győzködi a hallgatóságot, hogy az emberek eltapossák, letépik és nem érdemlik meg őt.
Édeskömény mindezt cáfolja, mondván őt sokféle dologra használják, egyet említve: szeretik, mert puffadás ellen csak ő a jó szer!
Nyírfa mérgesen rázza fürtjeit, mivel ellene komoly hadjáratot indítottak a pollenjei miatt. Pedig minden növény tudja az ő jótékony hatását a vesére és hólyagra.
Lángvörös kasvirág igenlően hozzá teszi: -Engem nem ismernek fel, pedig én az immunrendszert erősítem, azt sem tudják ki vagyok! Igen is költöttünk másik bolygóra, ahol megbecsülnek minket!
Ezen súlyos szavak hallatán nagy zsongás támad a Gyógynövények Tárházában.
Egybibés galagonya zsenge fehér virágú ártatlanul köszörüli torkát, ha netán ráfigyelnének a növényi képviselőtársak és megengednék szavait, lenne egy javaslata:
-Én, mint a szív kenyere, azt gondolom adjunk az embereknek még egy esélyt, hiszen ott vannak a zöldek, a természetvédők, az ártatlan gyerekek, idősek, betegek ők nem tehetnek arról, hogy minket pusztítanak és semmibe vesznek!
-Igaza van. -duruzsol közbe mély hangján Fagyöngy-, -Engem 1907-óta vizsgálgatnak, ennek ellenére mégsem ismernek igazán!
Ibolyakék levendula létemre és is az emberek mellé állok, engem szeretnek, megbecsülnek, használnak. Igaz sokan a sötét szekrénybe dugnak, ahelyett, hogy jókat fürödnének velem, na de megbocsátok nekik, sebaj.
-Én, mint a gyógynövények fejedelme Kamilla, igenis vérig sértődhetnék, állandóan összetévesztenek a közönséges ebszékfűvel, aminek még illata sincs! Külsőleg, belsőleg alkalmaznak, sokat köszönhetnek a létezésemnek. Hozzunk döntést szavazással!
-Kedves Kamilla, szavad ne feledd, én a Fehér árvacsalán csak annyival szeretném kiegészíteni: 1098-óta ismernek - én régebbről ismerem az embereket-, ez idő alatt sok jót és sok rosszat is tettek. Én, mint a rossz vér tisztítója javaslom napoljuk el a döntést, bizonyítékok kellenek.
-Csendet kérek!- szólalt meg dörgő hangján a ház elnöke Nagylevelű hárs.
-Úgy látom növényi képviselőtársaim között megoszlanak a vélemények, de két dologban teljesen egyetértenek: az emberek jót és rosszat is tettek, amióta léteznek.
Nehéz, nagyon nehéz eset...
Az ember még nagyon fiatal, nincs annak a bölcsességnek birtokában, melyet az egészséges fennmaradáshoz meg kellene teremteniük.
Mi növények pontosan követjük a természet bölcs parancsát. Mi a természet bölcsessége szerint hozzuk meg a döntésünket. Az ember az érzelmei alapján dönt. Még nagyon fejletlenek, kicsik, tudatlanok.
Az elhangzottak alapján a következőt javaslom:
-Sorakoztassatok fel érveket amellett, hogy itt maradjunk a földön és teremjünk az embereknek. Sorakoztassatok fel ellenérveket, hogy miért ne maradjunk itt, és költözzünk másik bolygóra. Mindezek ismeretében tudunk okos bölcs döntést hozni az emberek felett!
Mester Ildikó
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
A szeretetről
  2017-08-06 12:20:48, vasárnap
 
  ,A szeretet az az energia, amely kiterjeszt, megnyit, kiküld, megtart, feltár, megoszt, gyógyít.
A félelem ruhákba csavarja a testünket, a szeretet mezítelenül hagy.
A félelem görcsösen kapaszkodik mindenbe, és mindenhez ragaszkodik, amink csak van, amíg a szeretet odaad mindent.
A félelem bezár, a szeretet megnyit. A félelem megragad, a szeretet elenged. A félelem sajog, a szeretet enyhít. A félelem támad, a szeretet módosít.
Minden emberi gondolat, szó, és tett vagy az egyik, vagy a másik érzelmen alapul. Nincs más választásod, minthogy nincs semmi más, amiből választhatnál. E kettő között azonban szabadon választhatsz - és ez nem is kevés, hidd el!"
(Neale Donald Walsch)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Gondolatok a szeretet elfogadásáról
  2017-08-06 12:18:59, vasárnap
 
  Nehéz dolog elfogadni a szeretetet akkor, amikor hosszú-hosszú ideig nem kapja meg az ember a környezetétől. Hozzászokik a gondolathoz, hogy az a szeretetmentes élet a természetes, amit nap, mint nap tapasztal.
Amikor pedig mégis éri egy impulzus, egy ,,szeretet-impulzus", akkor megijed, gyanakodik, fél a csalódástól, bizalmatlan lesz, és így az életéből továbbra is kimarad a szeretet, mert nem hajlandó beengedni azt... Aztán sérül a lelke, beteg lesz a teste...
A szeretetre vágyik, a gyógyulásra vágyik, a szépre vágyik... és eljön a pillanat, amikor egy rövid pillanatra beengedi a szeretetet a lelkébe... bizalmatlan még, visszahúzódik, de ez a visszahúzódás már nem olyan erős, már nincs olyan zárkózottság, mint azelőtt...
Aztán megtapasztalja, hogy aki a szeretetet közvetíti felé, az őszintén teszi ezt...
Megtapasztalja, és nyitottabb lesz, egyre nyitottabb, és bátrabb... Már fel mer vállalni olyan dolgokat, amit még soha, vagy csak nagyon régen... Befogadja életébe a szeretetet, az őszinte, tiszta szeretetet, és egészségesebb, boldogabb lesz, többet mosolyog, más lesz a kisugárzása... és ezt a környezete is észreveszi, egyre többen keresik, a társaságát, a barátságát, a közelségét...
Ő ettől annyira boldog lesz, hogy nagyon magához ölelné az egész világot!
Sok ilyen és hasonló történetet éltem/éltünk meg a gyógyító találkozásokon.
Több esetben volt szükség gyors ,,beavatkozásra", hogy az érintettek továbbra is közöttünk maradjanak. Gyógyítottunk testet és lelket, gyermeket és felnőttet, olyat, aki hitt, és olyat is, aki semmiben nem akart hinni. Kezdtük ,,lentről" és ,,nagyon lentről"... emeltünk lelket az égbe, és emeltünk még tovább.
Mindezt egyféleképpen tehettük... találkoznunk kellett egymással. Ehhez pedig nem kevés bizalomra volt szükség. Bizalomra, a másik fél részéről.... és a szándékra, hogy a kapott szeretetet elfogadja, beengedje az életébe...
Csodaszép napot kívánok mindenkinek!
...szeretettel...
Rási András
(test- és lélekgyógyász)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Adjon Isten jó reggelt, áldott vasárnapot mindenkinek !
  2017-08-06 12:08:44, vasárnap
 
  Jézus, te mindig itt vagy, vársz engem.
Add, hogy gyakrabban tudjak elcsendesedni.
Hogy mindig vágyjak arra, hogy Veled legyek.
Hogy megismerjem békédet, szeretetedet.
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2547
  • e Hét: 8237
  • e Hónap: 14609
  • e Év: 65400
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.