Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Ne balzsamozd be a múltadat-hamvaszd el!
  2012-08-23 17:55:02, csütörtök
 
  A múltad gyógyítása





,, Ne a régi dolgokat emlegessétek...én újat cselekszem" ( Ézsaiás 43:18-19 )

Ne balzsamozd be a múltadat-hamvaszd el! ,, A megoldatlan érzelmi fájdalmak ousztítóan hatnak az immunrendszerre, a szívműködésre, a hormonszintre és más fiziológiai funkciókra.

Meg kell békülnünk a múltunkkal, mert szó szerint az életünk múlhat rajta."Döbbenetes szavak! Íme négy javaslat arra vonatkozóan, hogy boldogulj a múltaddal.:

1. Fogalmazd át! Kérdezd meg: ,, Miben lettem erősebb általa? Mi az, amit akkor nem tudtam, de most már tudok?" Ne a veszteségre összpontosíts, hanem arra, amit tanultál belőle!

2. Szabadulj meg a szégyen béklyóitól! A szégyen nem azt jelenti, hogy sajnálod, amit tettél, hanem, hogy a miatt szégyenkezel, aki vagy. Ez halálos! Mikor Isten megteremtett téged az ő képére, azt mondta: ,, Tetszik! Nagyon jó."(1 Mózes 1:31)-tehát kezdj úgy tekinteni magadra, amilyennek ő lát!

3. Állítsd meg a sajnálkozás maró cseppjeit! Ne büntesd magad tovább a bárcsak..."okkal! Miután csúfos bukása után Isten felemelte, Dávid ezt írta: ˇBoldog, akinek hűtlensége megbocsátatott, vétke eltöröltetett...akinek az Úr nem rója fel a bűnét" ( Zsoltárok 32:1-2). Bocsáss meg magadnak, hiszen isten megbocsátott! Ő a Golgotán elvégezett áldozatán keresztül néz rád, és jobbnak lát, mint te magadat!

4. Lépj tovább a bánatból a növekedésbe! A gyógyuláshoz idő kell, tehát fogadd el, hogy még érzel bizonyos haragot, félelmet és szomorúságot. Ne tagadd meg őket ez a folyamat részei. De ne is tedd őket magadévá, tudd, hogy mikor van itt az ideje továbblépni! Nem mehetsz háttal a jövőbe, és az Isten által neked készített jövő több boldogságot tartogat, mint amennyire a múltadból emlékszel.

Uram kérlek mutass rá a múltamból azokra a dolgokra, amelyek a jelenben gondot okoznak nekem! Mutasd meg Uram, hogyan engedhetem el csalódásaimat, és a múlt fájdalmait, hogy az előttem lévő hetekben és hónapokban megújult életszemlélettel járhassak! Tudom Uram, hogy itt az ideje teljes életet élnem veled.

Ámen

Hogyan tedd túl magad a múlton? (1)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a sérüléseid is dicsőséget hozhatnak Istennek
  2012-08-23 12:05:10, csütörtök
 
  "Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt." (Zsoltárok 139:14.)




Amikor az emberek megsérülnek, a valós igazságra van szükségük, nem leegyszerűsített igazságra. Nem elég azt mondani valakinek, hogy imádkozzon, olvassa a Bibliát, vagy menjen gyülekezetbe. Segítened kell nekik, hogy megtudják, hogyan változtathatnak az életükön.

Nem tudunk addig változtatni az életünkön, amíg nem tudjuk meg kik is vagyunk. Nem lehetsz addig az, akinek Isten szánt téged, amíg nem fogadod el a személyiséged - az egyéniséged, a hibáid, amiket Isten okkal adott neked.

Csodálatos alkotás vagy (Zsoltárok 139:14.). Hogy betöltsd Isten neked szánt célját, végig kell nézned életed minden területét és megérteni öt tényezőt, amik hatással vannak a személyiségedre. Utána a legjobbat kell kihoznod belőle. Mindannyian különböző szülőket, fájdalmakat, gondokat, és lehetőségeket kaptunk, de rajtunk áll mihez kezdünk velük.

Ez olyan mint az öt-lapos póker: nem te kevered a lapjaidat, nem te választod ki őket. Azzal kell játszanod, amit osztottak neked.

Az első tényező, ami azzá tesz téged ami vagy, a kémiád. Ez a te DNS-ed, a te génjeid, a te hormonjaid, a te kémiai felépítésed. Néhányan túlérzékenységgel születnek, mások kiemelkedően magas fájdalomtűréssel. Néhányaknak alacsony az energiaszintje, mások átugorják a falakat is. Néhányan hajlamosak rá, hogy ártsanak neked, szűklátókörűek, vagy törékeny csontozatúak. Néhányaknak alacsony az oxitocin szintje - az a hormon, ami hatással van rá, hogyan kezelünk más embereket.

Egy sérülés sem bűn, vagy gyalázat - így vezet téged Isten. Vettem egy farmert egyszer, amin ez volt olvasható: "Ez a farmer szándékosan van meghasadve, hogy egyedi legyen. A "génjeid" is ez a helyzet: a sérülések tesznek téged egyedivé. Azok a sérülések az egyéniseg részei, Isten az ő céljaira és dicsőségére tervezte őket.

Nem leszel képes változtatni az életeden vagy betölteni Isten célját, amíg nem érted meg, hogy csodálatos alkotás vagy és és egyedien sérült Isten dicsőségére. Ezek után a kérdés: Mit kezdesz azzal, amit neked osztottak?

Beszéljetek róla:

Milyen sérülések tesznek téged egyedivé?
Hogyan használhatod azokat a sérüléseket Isten dicsőségére?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az értelmeden keresztül vagy a legkönnyebben sebezhető
  2012-08-22 11:06:01, szerda
 
  ,,Töltsétek meg az elméteket azokkal a dolgokkal, amelyek jók, dicséretesek, azokkal a dolgokkal, amelyek igazak, nemesek, igazságosak, szeretetre és tiszteletre méltóak!" (Filippi 4:8 - TEV fordítás)





Minél többet gondolkodsz valamiről, az annál erősebben tart fogva téged. Ezért tanítja a Biblia, hogy ,,fuss el mindattól, ami gonosz gondolatokat ébreszt ... de maradj közel mindahhoz, ami arra ösztönöz, hogy a helyes dolgokat cselekedd." (2 Timótheus 2:22 - LB fordítás)

A kísértés azzal kezdődik, hogy hatalmába keríti a figyelmedet. Ami megragadja a figyelmedet, az felkelti az érzelmeidet. Aztán az érzelmeid meghatározzák a viselkedésed, és az érzelmeid szerint cselekszel. Minél erősebben figyelsz arra, hogy ,,nem akarom ezt megtenni", annál erősebben vonz a hálójába.

Eleve elutasítani a kísértést, messze hatásosabb, mint küzdeni, harcolni vele. Ha a gondolataidat valami más tölti be, akkor a kísértés elveszti az erejét. Ha a kísértés felhív telefonon, ne vitatkozz vele, azonnal tedd le a kagylót!

Néha ez azt jelenti, hogy fizikailag elhagyod a kísértő helyzetet. Ez az, amikor itt az ideje, hogy elfuss. Kelj fel, és kapcsold ki a TV-t. Hagyd ott a pletykálkodó csoportot. Menj ki a mozi teremből a film közepén. Ahhoz, hogy elkerüld a csípést, maradj távol a méhektől.

Szellemileg az értelmeden keresztül vagy a legsebezhetőbb. Ha az értelmed állandóan Isten Igéjével, és más jó gondolatokkal töltöd meg, akkor kevesebb lehetőséget adsz a kísértésnek. A rossz gondolatokat azzal védheted ki, hogy valami jobbról gondolkozol. Ez a helyettesítés elve. ,,Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval." (Róma 12:21)

Beszéljetek róla

Mikor körülvesz a kísértés, mi lehet az az igaz, nemes, igazságos, szeretetre és tiszteletre méltó dolgok, amiken gondolkozhatsz a kísértés helyett?
Ha komolyan elhatározod, hogy védekezel a kísértés ellen, ,,menedzselned kell" a gondolataidat, figyelemmel kell kísérned a ,,média beviteledet". Milyen változtatásokat kell megtenned, ha a kísértés a televízión, filmeken, közösségi médián keresztül érkezik?

(Daily Hope by Rick Warren - 2012.08.15) Napi remény [/bLink
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A Szent Lélek megszabadít a csapongó gondolatoktól
  2012-08-21 12:14:41, kedd
 
  "Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival." (Róma 8:5)





Csata folyik a bensődben a régi, bűnös természeted és az új, krisztusi éned közt. Ha meg akarod nyerni a csatát, akkor meg kell változtatnod a gondolkodásmódod.

Miért? Ahogyan gondolkodsz, az meghatározza hogy érzel, és ahogy érzel, az meghatározza hogy viselkedsz. Ha lehangoltan viselkedsz, az azért van, mert lehangoltnak is érzed magad. És, ha lehangoltnak érzed magad, az azért van, mert lehangoló dolgokra gondolsz. Ha ki szeretnél jönni a letörtségből, bármilyen helyzettel is küzdesz, kérned kell a Szent Lelket, hogy adjon neked vidámabb gondolatokat.

A Sátán ad neked olyan gondolatokat, melyek kísértésbe visznek. Isten viszont olyan gondolatokat ad, amik ösztönöznek. Melyiket választod? A Róma 8:6 ezt írja "A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség."

Nem ismerek senkit, aki inkább választaná a halált az élet és békesség helyett. De az az igazság, hogy mindig lesznek önpusztító gondolataid. Tehát mit teszel?

Lássuk, hogy szabadít meg a Szent Lélek az irányíthatatlan gondolatoktól. Ez a helyettesítés elve: Bármit is szeretnél megváltoztatni az életedben, ne kiirtsd, hanem helyettesítsd.

Ha tévét nézel és egy olyan műsor következik, ami rossz hatással lenne rád, kapcsolj át egy jobb csatornára. Ha meg szeretnél szabadulni a dohányzástól, de mindig cigarettákra gondolsz, koncentrálj valami másra. A Biblia azt írja, hogy a régi gondolatvilágodat újra kell cserélned.

Ha elkezdesz valami pozitív dologra gondolni egy negatív helyett, valami jóra gondolni egy gonosz helyett, akkor a régi elveszti hatalmát és nem fog többé csábítani.

Hívd meg a Szent Lelket, hogy legyen szabad hozzáférése a gondolataidhoz és segítsen helyettesíteni irányíthatatlan gondolataidat.

Beszéljetek róla!

Kérd a Szent Lelket, hogy adjon neked új ötleteket, hogyan cseréld le a régi, rossz gondolatokat. Imádkozd ezt: "Kedves Szent Lélek! Megadom neked az engedélyt, hogy gondolatokat adj nekem, amikor csak akarsz. Szeretettel fogadom és elfogadom őket. Nyitott vagyok rád."
A Szent Lélek az Igét is használni fogja, hogy a szent Isten felé irányítsa a gondolataidat. Ha ilyen még nem történt, akkor kezdj el megtanulni igerészeket fejből egy baráttal, hogy emlékezhess Isten Szavára, mikor majd a leginkább kell.

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.14.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mi Atyánk! Mindennapi kenyerünket add meg nékünk naponta
  2012-08-20 17:09:06, hétfő
 
 


Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
Szenteltessék meg a Te neved,
Jöjjön el a Te országod,
Legyen meg a Te akaratod,
Amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket
add meg nekünk ma,
És bocsásd meg vétkeinket,
Miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek,
És ne vígy minket kísértésbe,
De szabadíts meg a gonosztól.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négy előnye annak, ha felismered egyediségedet
  2012-08-20 12:46:58, hétfő
 
  "Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt." (Zsolt 139,14)

Ha egyszer megérted, hogy milyennek alkotott téged Isten, milyen a te formád, magyarázatot találsz arra is, hogy miért pont úgy kezeled a kritikát, ahogy, hogyan oldod meg a konfrontációt, hogyan barátkozol, mit gondolsz a bűnről, hogyan engedelmeskedsz a hatalomnak, miért tudsz közel kerülni emberekhez és miért nem tudsz közel kerülni emberekhez. A formád ad magyarázatot arra, hogy mi őrjít meg, mi szomorít el, mi aggaszt, tesz boldoggá - mert ez vagy te!

Négy előnye is van annak, ha felfedezed és a S.H.A.P.E köré építed az életed (S.H.A.P.E egy angol mozaikszó, amely ezekből a szavakból áll össze: Spiritual gift = lelki ajándék, Heart = szív, Ability = képesség, Personality = személyiség és Experiences = élmények)

1. Csökkenti a stresszt. Mikor biztos vagy abban hogyan vagy formálva, nem hasonlítgatod többé magadat másokhoz. Ehelyett tovább építed erősségeidet, felismered korlátaidat, kihozod a legtöbbet abból, amiben jó vagy, és nem aggódsz a többi miatt. A stressz csökkenése garantált!

2. Növeli a sikert. A siker nem azt jelenti, hogy sok pénzt keresel, hanem azt jelenti, hogy ismered Isten akaratát és pontosan aszerint létezel. Az vagy, aminek Isten szánt. Rájössz, hogy ki vagy és aszerint élsz!

3. Növeli az elégedettséget. Az elégedett élet annyi, mint azt tenni, amire formáltak. Szabadság abból származik, ha azt teszed, amire tehetséged képesít, és élvezettel tölt el, hogy Isten ilyennek alkotott. Ha életedet Isten neked szánt formája szerint alakítod, sokkal jobban átérzed Isten szeretetét, mivel összhangban élsz terveivel.

4. Növeli az önbecsülést. Manapság társadalmunkban járványszerűen terjed az alacsony önértékelés. Tanulmányok szerint az emberek több mint 50 százaléka nem a számára megfelelő munkahelyen dolgozik. Hiszem, hogy az egészséges önértékelés nem a pozitív gondolkodáson alapul, hanem két bibliai igazságon: először is, hogy számítasz Istennek, másodszor, hogy Isten egy céllal alkotott meg.

Beszéljetek róla

Ha már ismered Isten alkotta formád, szánj egy kis időt rá és gondold át, mivel töltöd el az idődet. Olyan tevékenységeket és célokat követsz, amikre Isten alkotott?

Kijelentenéd, hogy elégedett életet élsz? Min alapul az elégedettséged?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 08. 13.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Tisza - tó
  2012-08-19 23:19:24, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Havanna Agapé Gyülekezet
  2012-08-17 20:26:38, péntek
 
  Más példázatot is adott eléjök, mondván:

Hasonlatos a mennyeknek országa az emberhez, aki az ő földébe jó magot vetett;
De mikor az emberek alusznak vala, eljöve az ő ellensége és konkolyt vete a búza közé, és elméne.

Mikor pedig felnevekedék a vetés, és gyümölcsöt terme, akkor meglátszék a konkoly is.

A gazda szolgái pedig előállván, mondának néki:
Uram, avagy nem tiszta magot vetettél-e a te földedbe? Honnan van azért benne a konkoly?

Ő pedig monda nékik:
Valamely ellenség cselekedte azt. A szolgák pedig mondának néki:

Akarod-é tehát, hogy elmenvén, összeszedjük azokat?

Ő pedig monda: Nem. Mert amikor összeszeditek a konkolyt, azzal együtt netalán a búzát is kiszaggatjátok.

Hagyjátok, hogy együtt nőjjön mind a kettő az aratásig, és az aratás idején azt mondom majd az aratóknak:
Szedjétek össze először a konkolyt, és kössétek kévékbe, hogy megégessétek;
a búzát pedig takarítsátok az én csűrömbe.

Máté evangéliuma 13: 24-30.


Link

Ha Isten szuverén Úr és az ő céljait nem tudja meghiúsítani senki,
akkor joggal kérdezhetik meg az emberek, miért van bűn és szenvedés.

" Hasonló a mennyek országa ahhoz az emberhez,
aki jó magot vetett a szántóföldjébe. De amíg az
emberek aludtak, eljött az ellensége, konkolyt
vetett a búza közé, és elment. (Máté13:24-25)

Jézus példázatokban beszélt de a tanítványainak később megmagyarázta az ige értelmét.

" Az, aki a jó magot veti, az Emberfia,
a szántóföld a világ, a jó mag a mennyek
országának fiai, a konkoly a gonosz fiai,
az ellenség, aki elvetette a konkolyt, az ördög:
az aratás a világ vége, az aratók pedig az angyalok. (Máté 13:37-39)

Havanna Agapé Gyülekezet
Link




 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Bizalom: Isten törődik a számláiddal
  2012-08-16 09:24:53, csütörtök
 
  "A te Mennyei Atyád már tökéletesen tudja, mire van szükséged és megadja majd neked, ha Őt teszed életedben az első helyre és úgy élsz, ahogyan azt Ő szeretné."

(Máté 6:33 LB fordítás)


Amikor gyerek voltam, bármire volt szükségem, csak apukámhoz futottam és egyszerűen kértem tőle. Egyetlen egyszer sem tűnődtem vagy aggódtam azon, vajon honnan szerez rá pénzt. Ez volt a dolga; ő volt az édesapám, és én voltam a gyermek.

Sokszor lelki árvákként viselkedünk. Elfeledkezünk arról, hogy van egy Mennyei Atyánk, aki már tudja, mire van szükségünk. Isten gondot visel a kismadarakra? Ők nem aggodalmaskodnak. Az egész teremtett világban egyedül az emberi lények aggódnak. Minden más teremtmény bízik a Mennyei Atyában és Alkotóban, és rábízza szükségei betöltését.

Bízol-e Istenben annyira, hogy ne aggódj a körülményeid miatt? Az aggódás valójában az ateizmus egyik formája, mert valahányszor aggodalmaskodsz, azt mondod: "Mindez tőlem függ."

Istenre kell bíznod az életed. Amíg bármi mást jobban szeretsz Istennél, az a dolog vagy személy vagy tárgy a szorongás forrását jelenti majd számodra.

"Ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk." (1. Tim. 6:17) Nem számít, mennyit keresel, az egészet elveszítheted. Mindig emlékezned kell arra, hogy nem a bankszámlád ad biztonságot; az Úrban van a biztonságod. Ha Isten elzár egy csapot, megnyithat egy másikat. Ha lezár egy munkahelyet, megnyithat egy másikat.

A Rómaiakhoz írt levél azt mondja, Isten elküldte a Fiát, Jézus Krisztust, hogy meghaljon érted a kereszten, hogy kifizesse az üdvösséged árát. Ha Isten annyira szeretett téged, hogy a saját Fiát küldte azért, hogy meghaljon érted, nem gondolod, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy törődjön a számláiddal? Nem érted, hogy minden más probléma ehhez képest jelentéktelen? Ő megoldotta a legnagyobb problémád, amikor megváltott téged.

A lényeg a következő: Bízni fogsz-e Istenben, hogy ő meg fogja tenni, amit mondott? Hited bizonyítékaként fogsz-e annyira bízni Benne, hogy megtedd, amit Ő kér tőled?

Beszéljünk róla:

Milyen gondok miatt aggódsz mostanában? Imádkozz ma valakivel és add át a gondokat Istennek, hogy a jövődet Rá tudd bízni.
Van bármilyen dolog, amit Istennél is jobban szeretsz? Hogyan tükröződik a kérdésre adott válaszod az életedben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.09.)


Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A GYÖNGYSOR Szerző: Guti Tünde
  2012-08-15 19:31:53, szerda
 
  A GYÖNGYSOR Link Szerző: Guti Tünde Link

Lelkemben láttam egy megrázó képet. Elöntött a szánalom és az együttérzés, amikor átéreztem, hogy mai generációk haláltusája tárult elém különös módon. Az Úr csodája, ha néhány másodpercben megérthetünk és átvehetünk egy ránk bízott üzenetet.

Minden összedől egyszer, ami nem Krisztusra épült. Egyetlen út van, ami az életre visz, ez JÉZUS!

Egy ember kapaszkodott a magasban egy ide-oda himbálódzó kötélen. Sápadt arcára kiült a félelem, ahogy kétségbeesetten markolta azt a vékony szálat, amitől utolsó esélyként megmenekülést várt.

Ekkor ismertem fel, hogy egy óriási gyöngysor végén függ az életéért küzdve, mert elszakadt a fonal. Sorban potyogtak le a gyöngyszemek, s ő rémülten fogódzkodott mindig a következőbe, hogy le ne zuhanjon. Egyre csak fogytak a szebbnél szebb gömbök lehullva a mélybe hangos csörrenéssel, összetörve a sötét szakadékban, s halálra dermedten nézte a pusztulást.

SEMMIVÉ VÁLT A VALÓSNAK HITT ÁBRÁND...

A végveszélybe került ember homlokán verejtékcseppek jelentek meg, agya lázasan dolgozta fel az ijesztő tényeket. Mindaz, amit évek nehéz munkájával összegyűjtött, mindaz, amit jónak és szépnek hitt, mindaz, amiben gyönyörködött és megelégedettséggel töltötte el, kárba veszett.

Már utánuk sem mert nézni, csak az életét mentette újabb kapaszkodókat keresve, amit el is ért, de néhány másodperc után az is leszakadt, és folytatódott a hajsza tovább.
A hosszú gyöngysor dísze rohamosan fogyatkozott... Halálra váltan tudatosult a küzdelemben, hogy még néhány gyöngyszem, és ennyi volt... Nincs semmi, ami megtartaná, amiben bízhatna vagy biztonságot jelentene. Nincs semmije.

Már az utolsót is elvesztette a füzér szemeiből, mind lezuhant, összetört. Kimerült izmai összerándultak, felkészült, hogy itt a vég... S ekkor a zsinór végén meglátott egy keresztet.
Maradék erejével, eltorzult arccal görcsösen megragadta, és abban a pillanatban megmenekült. Valami köszönöm félét rebegett remegő ajka, inkább csak a lelkét öntötték el a hálaérzet lágy hullámai.

Egyszeriben minden olyan békés lett. Egy láthatatlan erő gyengéden felemelte. Szeretetteljes hömpölygés járta át, mélységes nyugalom az Atya nyakában, Jézusba kapaszkodva és a Szent Szellem áramlásában elmerülve.

Új élet kezdődött! Minden engedelmessége, irgalmas cselekedete, önmaga és a világ feletti győzelme, igazságban járása igazgyöngyöket fűzött élete fonalára.

Mostantól Isten szüntelen hordozza, gyönyörködik benne, őrző szemei rajta vannak.

A kapaszkodó ember én is lehetek, sőt bármelyikünk. Nem építhetünk hamis ábrándokra! A valóság Krisztus! Ne cseréljük igazgyöngyeinket hamisakra!

A Sátán a világosság angyalaként akarja megtéveszteni a választottakat! VIGYÁZZATOK!




 
 
0 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1477
  • e Hét: 10326
  • e Hónap: 21379
  • e Év: 82680
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.