Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Minden,amit tudnod kell az életben,arra megtanít Noé Bárkája
  2012-05-14 21:30:45, hétfő
 
  Noé bárkája




1. Ne késsed le a hajót!

2. Emlékezz, mind ugyanabban a hajóban vagyunk!

3. Tervezz előre! Akkor sem esett az eső, amikor Noé megépítette a Bárkáját.

4. Tartsd jó kondiban magadat! Mikor 60 éves leszel,lehet, valaki
felkér egy nagy dologra.

5. Ne törődj a kritikákkal! Csak csináld meg a munkát, amit meg kell csinálni!

6. A jövődet építsd magasra!

7. A biztonságod érdekében mindig párban utazz!

8. A sebesség nem mindig számít. A csiga és a párduc is ugyanabban a
hajóban van.

9. Ha stresszes vagy, lebegj kicsit!

10.Emlékezz! A Bárkát amatőrök, a Titanicot pedig profik építették.

11.Nem számít a vihar, ha Istennel vagy, a végén mindig vár a szivárvány.

Küldd ezt tovább azoknak a barátoknak, akikre Isten áldását kéred!

Látod? Te is köztük vagy. Szeretettel gondolok Rád!

Nóé bölcsessége
Link
 
 
1 komment , kategória:  Gondolatok  
Csak vedd el, mert a tiéd!
  2012-05-14 11:38:41, hétfő
 
  Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki,vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek,
mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?" (Máté 7: 9 -11.)

Amikor a gyerekeim hazajönnek az iskolából, az első útjuk általában a hűtőszekrényhez vezet. Nem kérdezik meg tőlem, hogy ihatnak-e egy italt, vagy ehetnek-e valamit, hanem egyszerűen kiszolgálják magukat. Tudják, hogy otthon vannak és bátran vehetnek mindenből.

Tudod, hogy Isten királysága is hasonló? Ha csatlakoztál már Isten családjához, és Jézust befogadtad a szívedbe, mint Uradat és Megváltódat, akkor nem kell ,,kikönyörögni Tőle dolgokat a hűtőszekrényből." Az Ő bőséges áldása, gondoskodása, és az ígéretei mind a tieid, csak el kell venned őket! Mindezek hozzáférhetők a számodra. De ha ennek nem vagy a tudatában, akkor lemaradsz mindarról, amit kikészített számodra. Rajtad múlik, hogy elvedd az áldásokat. Rajtad múlik, hogy hitben megragadd az ígéreteket. Rajtad áll, hogy bátran a jelenlétébe menj, és ott mindent megtalálj, amire szükséged van.

Minden, amire szükséged van, Nála megvan, és az Ő gyermekeként a rendelkezésedre áll. Ne csak tétlenül várj, tűnődve, hogy Isten vajon mikor fog megáldani, hanem hit által fogadd be az ígéreteket. Kezdd el az Ő igazságát szólni az életedre. Amikor az Ő Igéjét szólod, az olyan, mintha kinyitnád a hűtőajtót. Amikor dicséretet énekelsz a nevének, az olyan, mintha egy pohár friss vizet töltenél. Amikor engedelmeskedsz a Szavának, akkor beindítod az áldásokat. Hidd, szóld és kövesd az Igét, és készülj fel arra, hogy Mennyei Atyád a javaiból fog részesíteni téged!

Victoria Osteen

Magyar fordítás
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Ítélkezés nélkül fenyítsd meg gyermekedet
  2012-05-14 09:30:54, hétfő
 
  "Fenyítsd meg fiadat, míg van remény, de ne vigyen odáig indulatod, hogy halálát okozd!"(Példabeszédek 19:18.)




Mindannyiunknak szüksége van fenyítésre időnként, mivel senki sem tökéletes. Ha nem fegyelmezem a gyermekemet, az két dolgot jelent:

Részt akarok venni a pusztulásukban. A Példabeszédek 19:18 ezt mondja, "Fenyítsd meg fiadat, míg van remény, de ne vigyen odáig indulatod, hogy halálát okozd!" Ha nem veszem a fáradtságot, hogy megfenyítsem a gyermekemet és megtanítsam neki a helyes viselkedést és gondolkodásmódot, gyakorlatilag annak teszem ki, hogy elbukjon és teljesen elpusztuljon. Ennél rosszabb, ha visszautasítjuk, hogy időt töltsünk gyermekeink fegyelmezésével, ami azt bizonyítja, hogy hiányzik a szeretet a szívünkből. Nem szoktunk ilyen módon gondolni erre. Néha egyszerűen túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy még egy csatát megharcoljunk. Ez viszont azt mutatja, hogy a saját szükségeinket a gyermekeink szükségletei elé helyezzük. Időt kell szakítanunk a gyermekeink fenyítésére.

Hogy fegyelmezhetjük őket ítélkezés nélkül?

Dühből ne fegyelmezz! Az Efézus 6:4 azt mondja, "Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel." Amikor ideges és mérges vagyok a gyermekemre, jó érzés kiengedni a dühöt; ez pillanatnyi megoldást eredményez. Ennek viszont semmi köze a hosszútávú problémához és megfertőzi a gyermekemmel való kapcsolatomat. Ahelyett, hogy dühből fenyítenénk, menjünk arrébb, nyugodjunk le, vegyük vissza magunk fölött az irányítást, utána menjünk vissza és foglalkozzunk a problémával.

Figyelj a szavaidra! Az Efézus 4:29. azt mondja, "Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják." Az ártalmas szavak bántó emlékeket hoznak létre. A szavak, amiket dühösen és ócsárolva mondunk, azok a gyengeségeink, hibáink, bukásaink, olyanok mint kések a szívben. Nem akarsz ártó szavakat hagyni a családod emlékeiben. Inkább óvatosan válogasd meg a szavaidat és beszélj szeretettel.

A szülő imája

Mondd el ezt az imát ma és minden nap: "Ügyelni akarok a tökéletes útra. Mikor jössz hozzám? Tökéletes szívvel akarok élni házamon belül." (Zsoltárok 101:2.)

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 05. 07.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1108
  • e Hét: 14793
  • e Hónap: 25846
  • e Év: 87147
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.