Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Találd meg az A.L.K.A.T.-odhoz illő szolgálatot !
  2013-08-23 13:01:21, péntek
 
  ,,Ruházzon Ő fel titeket mindennel, amire szükségetek van, hogy az Ő akaratát teljesítésétek. Munkálja ki bennetek Jézus Krisztus ereje által mindazt a jót, ami kedves előtte." (Zsid 13,21 NLT fordítás)




Egyszer valamikor régen, néhány állat úgy döntött, hogy alapítanak egy állatiskolát. A tananyagban lesz futás, mászás, úszás és repülés. Majd azt is elhatározták, hogy minden állat köteles részt venni minden órán.

És itt volt a probléma gyökere. A kacsa felülmúlta tanítóját az úszásban, de épp hogy átmenőt kapott repülésből és borzasztóan gyenge futó volt. Emiatt nem kellett járjon többet úszóórákra, a futást azonban minden nap gyakorolnia kellett órák után. Így aztán az úszóhártyája elkopott, míg végül úszásból is közepes jegyei lettek. Ennek ellenére mindenki elégedett volt és már senki sem érezte magát veszélyeztetve - kivéve a kacsát.

A nyúl első volt az osztályból futásban, de a túl sok pótló úszó feladat miatt tüdőgyulladásos lett és ki kellett maradjon az iskolából. A mókus kimagasló mászó volt, de borzasztóan zavarba jött a repülés órán, mert a tanár folyton azt hajtogatta, hogy a földről kell felrepülni és nem a fa tetejéből leszállni. A túl sok nyújtózkodás miatt begörcsöltek a lábai, így alig közepest kapott mászásból, sőt épp hogy átcsúszott futásból. A sas első perctől problémás diák volt, sőt fegyelmi elé került nonkonformista viselkedése miatt. Például mászó órán mindenkit legyőzött és mindenkinél hamarabb ért fel a fára, de végig kitartott a saját módszerei mellett. Végül pedig, mivel nem volt hajlandó részt venni az úszó órákon, kicsapták az iskolából.

A lényeg az, hogy Isten különböző állatokat teremtett, hogy különféle területeken legyenek kitűnőek és nem várja el, hogy mindenre képesek legyenek. Ha azt várod el, hogy mindenki egyforma legyen, csak annyit érsz el, hogy mindenki frusztrált, elkedvetlenedett, középszerű és vesztes lesz. A kacsa kacsának volt teremtve és semmi egyébnek.

És te önmagadnak voltál teremtve. Isten egyedi képességekkel ruházott fel téged és az az Ő akarata, hogy az Ő terve szerint használd azokat.

A képességeid mutatják Isten akaratát az életedben, megmutatják az irányt. Amikor tudatosulnak benned a képességeid, akkor rájössz, hogy mit szeretne Isten az életeddel.

A Biblia ezt írja a Zsidó 13,21-ben: ,,Ruházzon Ő fel titeket mindennel, amire szükségetek van, hogy az Ő akaratát teljesítésétek. Munkálja ki bennetek Jézus Krisztus ereje által mindazt a jót, ami kedves előtte." (NLT fordítás)

Ha Isten elvár tőled valamit, Ő megadja a szükséges képességet is hozzá. Tehát hogyan tudod eldönteni, hogy mit tegyél az életeddel? Milyen tantárgyakat kell tanulnod az iskolába? Ki lesz a házastársad? Milyen területen kell dolgozz? Nézz az A.L.K.A.T.-odra! Mire tervezett el Isten, hogy mit tegyél és milyen legyél? Az A.L.K.A.T.-od megmutatja a helyes irányt.

Az én képességeim találnak a hivatásommal. Sok ember úgy gondolja, hogy hivatásod csak akkor van, ha lelkész, apáca vagy misszionárius vagy. De Isten minden embert elhív egy szolgálatra. Először elhív az üdvösségre, utána elhív a szolgálatra. A te életedben is van elhívás! Van hivatásod! A te életednek is van küldetése, van mondanivalója, van célja és van értelme!

De honnan tudod meg, hogy mi a küldetésed? Nézz az A.L.K.A.T.-odra: A szíved adományára, Lelki ajándékaidra, Karakteredre, Adottságaidra és Tapasztalataidra.

Beszéljünk róla:

Az A.L.K.A.T.-od alapján mit gondolsz, mi Isten terve az életeddel?
Próbáltál már olyan területen dolgozni, amely nem való a te A.L.K.A.T.-odnak?
Hogyan akadályozott ez meg a Istennek való szolgálatodban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.08.16) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 905
  • e Hét: 14590
  • e Hónap: 25643
  • e Év: 86944
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.