Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Zarándok ének
  2014-01-18 19:46:59, szombat
 
  Link

Úgy élek itt e világon,
mint zöld levél a faágon.
Tavasztól őszig ott virul,
ősszel sárgán, a porba hull.

Családot nem én kerestem,
melybe Isten tett le engem.
szegény volt az, hat gyermekes,
csak szűk körben ismeretes.

Gyermekkorom, nem volt fényes,
ruházatom szegénységes.
Ruhát néha kölcsön kaptam,
büszkén feszítettem abban.

Bár még elemibe jártam,
már saját öltönyben jártam.
Apám nem segített engem,
így dolgozni kellett mennem.

Már hosszú út végén járva,
lelki versekkel szolgálva,
talentumot amit kaptam,
versekben mind, tovább adtam.

Még nyáron is, őszben járok,
hazahívó szóra várok,
testem: Atyám jóvoltából,
porba hull, mint lomb a fáról.

Viharos volt földi pályám,
Jézus vett meg, vére árán!
Várok: hívó szent szavára,
hozzá megyek, nemsokára!

Pecznyík Pál Celldömölk, 2014. I. 17.
 
 
1 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Átültetve a kiterjedés és a növekedés érdekében
  2014-01-18 13:46:43, szombat
 
 

A Szent Szellem mutatott nekem egy jelképes üzenetet egy terebélyes növényről, ami kis méretű cserépbe volt elültetve. Ez a növény kinőtte azt a cserepet, amibe eredetileg ültették. Arra lett megteremtve, hogy szélesre és magas termetűre növekedjen, de a cserép mérete lekorlátozta a növényt, és hátráltatta a fejlődését. Ezután "korlátozott gyökérzetű" lett, ami azt jelenti, hogy túl nagyra nőttek a gyökerek a cseréphez képest, ami miatt összegubancolódtak, és így el vannak fojtva. Ez a növény már nem tud vizet tárolni magában, és a termőföldnek sincs hely. Ha ebben a cserépben marad, akkor egy bizonyos idő után elhal. Ahhoz, hogy ez a növény felnövekedjen, és teljesen azzá legyen, ami benne rejlik, gyökerestül ki kell szedni, és át kell ültetni. Az Úr azt mutatja nekem, hogy közületek némelyek ugyanúgy el vannak fojtva, mint ez a növény. Jézus egy tágasabb helyre akar vinni benneteket, de ehhez meg kell szabadulnotok a korlátozott gyökérzet állapotától.

Link



Az Úr azt mondja, engedd, hogy gyökerestül kiszedjelek a keretek és korlátok közül, amik között most vagy, és átültesselek oda, ahol szabadon fogsz tudni virágozni és fejlődni. Amikor átültetlek, fel fogod ismerni azt a szabadságot, amit számodra készítettem, és akkor elkezdesz érettségben járni. Nem fogsz többé vallásos hagyományokhoz kötődni, és nem leszel emberi tanítások rabszolgája. Nem csak annyi a tervem veled, hogy szabaddá tegyelek, és felszabadítsalak minden erődítmény fogsága alól, hanem az is, hogy egy magasabb helyre vigyelek tovább. Ne hagyd, hogy bármi is visszafogja azt a törekvésedet, hogy megvalósítsd, amire Én képesítettelek. Ne engedd, hogy bármi is hátráltassa a szellemi növekedésedet. Arra teremtettelek, hogy óriásfenyő legyél, és nem bonszai, de te lekorlátozod magadat. Ne hagyd, hogy a szellemi stagnálás visszatartson attól, hogy tovább menj a nagyszerűbb élet felé. Engedd, hogy arra a helyre vigyelek, ahol fejlődni és boldogulni fogsz. Ha ezt engeded, akkor azonnal képes leszel felismerni az Én útjaimat.




Az Én királyságom jellemzője a terjeszkedés. Itt az ideje, hogy kitörj a régi cserépből, és átültesd az életedet a gyökérzet kiterjesztésére, hogy többé ne korlátozzanak a régi rendszer keretei. Ne hagyd, hogy a stagnálás következtében rothadásnak induljon a gyökered. Ez csak megöli a látásodat. Ne engedd, hogy az emberek a kicsiségre korlátozzanak le téged, mert itt az ideje, hogy ágakat hajts mindazokra a dolgokra, amire teremtettelek. Engedd, hogy kivigyelek arra a szabadságra, amit készítettem neked, hogy szabad legyél Velem járni Szellemben és igazságban. Ne hagyd, hogy bármi is hátráltasson, vagy lekössön. Most van az ideje, hogy feloldódjanak a kétely és a hitetlenség régi gondolkodásmódjának a kötelékei. A döntéseid során mindig igyekezz a bölcsességre, és kövesd a békességet, hogy többé ne hozz buta döntéseket. A körülményeid nem fognak többé korlátozni, és a manipuláció sem fog többé leuralni. Az Én szavam élet, és az megőriz téged a romlástól. Az Én szavam igazság, és megőriz téged a tagadástól. Az a tervem, hogy ne csak túlélj mindent, hanem hogy kibontakozz mindenben, amire elhívtalak, hogy kiterjeszd a Királyságomat, mondja az Úr.

Ézsaiás 54:2-3
Szélesítsd ki sátorod helyét, és hajlékodnak kárpitjait terjesszék ki; ne tiltsd meg; nyújtsd meg köteleidet, és erősítsd meg szegeidet. Mert mind jobb kézre, mind bal kézre terjeszkedni fogsz, és magod népeket vesz örökségbe, és puszta városokat népesítenek be.

1 Krónika 4:10
Jabéc Izráel Istenét hívta segítségül, benne bízott, és ezt kérte tőle: ,,Istenem, áldj meg engem! Adj nekem nagyobb területet, ahol élhetünk! Kezed legyen velem állandóan! Kérlek, védj meg minden bajtól és gonosztól, hogy ne érjen fájdalom!" Isten megadta neki, amit kért.

Galata 5:1
A szabadságban tehát, mellyel Krisztus minket megszabadított, álljatok meg, és ne fogassátok magatokat ismét szolgaság igájába.

Elaine Tavolacci

A Word In Season / Időszerű Üzenet
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri naplója  
A hívő békessége
  2014-01-18 12:38:55, szombat
 
  Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik.
Bízzatok az Úrban mindenkor, mert az Úr a mi kősziklánk mindörökre!"
(Ézsaiás 26:3-4)

Link



Békére, biztonságra mindenki vágyik. A mai ember egyik legfontosabb szükséglete a biztonság.

Mindenki biztonságban szeretné tudni családtagjait, értékeit, egyszóval mindenét, amije van. Ez azonban sokszor nagyon költséges, és nem is hozza meg mindig a várva várt eredményt. Nincs ugyanis olyan védelmi rendszer ezen a földön, aminek segítségével 100%-os biztonságban lehetnénk. Nincs feltörhetetlen zár, megfejthetetlen számítógépes kód, vagy jelszó, földrengés biztos ház, stb.

Egyszóval ezen a földön örök bizonytalanságban, kiszolgáltatottságban élünk.

A Bibliában olvashatunk egy abszolút biztonságos, ingyenes, elmúlhatatlan, mindenki számára elérhető, csodálatos rendszerről. Ez nem más, mint a hit és a bizalom.

Aki hisz Istenben, bízik Jézus Krisztus szeretetében, annak békessége és biztonsága van örökre.

Aki élete minden idejében és eseménye között Istenre támaszkodik, az megtapasztalja a békességet. Ebben a háborúsággal teli világban Isten békét ígér nekünk! Nem akármilyen ez a béke, hanem olyan, amit a világ nem tud megadni.

Jézus ezt így fogalmazta meg tanítványainak: ,,Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!" (János evangéliuma 14:27). Jézus egy sokkal jobb békét és biztonságot ígért, mint amit ezen a földön beszerezhetünk.

Pál apostol így utal erre a csodálatos békességre: ,,Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felülhalad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban" (Filippi 4:6-7).

Ez a béke és biztonság a tiéd is lehet. Fogadd meg a Szentírás tanácsát, s támaszkodj az Úrra, ő megőrzi szívedet békességben, és egész lényed számára biztonságot ad. Bízd rá életedet Jézusra, ő gondot visel rólad. Próbáld csak ki, meglásd megadja neked, mert szeret téged.


Reggeli dicséret * Bicskei Róbert
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 81 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 483
  • e Hét: 9332
  • e Hónap: 20385
  • e Év: 81686
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.