Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az Everestet is átrepülik a méhek
  2014-02-07 20:04:28, péntek
 
  " Egy kísérlet során amerikai kutatók bebizonyították, hogy egy Kínában befogott méhfaj akár 9000 méter magasan is képes még repülni, vagyis ideális körülmények között a 8848 méter magas Mount Everest fölött is átrepülhet. "

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
2014. évi téli olimpiai Játékok - Szocsi
  2014-02-07 19:24:13, péntek
 
 

Link



 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Házasság hete „arcai
  2014-02-07 12:29:57, péntek
 
  Szerelem mindörökké?

" Szinte felfoghatatlan, hogyan tud két vadidegen ember olyan közel kerülni egymáshoz, hogy aztán testestől-lelkestől összekapcsolódik az életük - fejtegeti a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője. Keresztes Ilona és férje, Mohay Tamás néprajzkutató az idei Házasság hete ,,arcai" nemcsak a házasság szépségeiről, hanem a kísértésekről, a gondokról és veszekedésekről is kendőzetlen őszinteséggel beszélnek.




Jelen idő

Amikor a Keresztes Ilonához és Mohay Tamáshoz indultam interjúra, azt terveztem, hogy megkérdezem tőlük, mi a jó házasság titka, de okafogyottá vált a kérdés, hiszen az egész beszélgetés erről szólt. Tamás azonban szívesen felel.
- A jó házasság titka, hogy mindig tele van titokkal. Nem tudunk napirendre térni egymás fölött. Kérdezted, hogy mi fogott meg Iliben? Ez nem múlt idő, hanem jelen, mert mindennap arra ébredek, hogy egy csodálatos nő van mellettem. És én ettől teljesen le vagyok nyűgözve."



Parókia - Házasság hete
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Házasság hete  
Ne add fel !
  2014-02-07 09:56:11, péntek
 
  ,,Ne fáradjunk bele cselekedni a jót, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel." (Galata 6,9)

Link
Link



A kudarc sosem végleges. Nem vagy kudarcra ítélve, míg fel nem adod, és bármikor is akarnád feladni, az bizony "túl hamar van". Nem határozhatod meg egy személy nagyságát az ajándékai, a gazdagsága vagy képzettsége alapján. Az alapján határozhatod meg, hogy mi bátortalanítja el őt.

Tehát mi bátortalanít el téged az álmodhoz vezető úton? Lehet olyan egyszerű, mint, hogy egy barát, egy rokon, vagy egy családtag azt mondja: ,,Nem gondolom, hogy ez jó ötlet!"

Galata 6,9-ben a Biblia ezt mondja: ,,Ne fáradjunk bele cselekedni a jót, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel." Szeretnétek tudni, hányszor akartam felmondani a Saddleback gyülekezetben? Minden hétfő reggel, amikor arra gondoltam, ,,Uram, biztosan van valaki, aki sokkal jobban tudná csinálni, mint ahogy én tettem tegnap. Ez túl nagy feladat egy embernek."

Isten azt mondja, ,,Tarts ki a kitartásban!" Lehet, hogy néha tényleg nem valami fényesen végzem a dolgom, de nem tudom, hogyan léphetnék ki, nem tudom, hogyan adhatnám fel.

Isten a hited alapján dolgozik az életedben. A Biblia azt mondja, ,,Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni", ,,ami nincs hitből, az bűn" és ,,legyen a te hited szerint." Szóval mit teszel hittel? Minden reggel felkeléskor meg kell kérdezned magadtól, hogy mit tehetsz meg ma hit által. Ez egy fontos kérdés, mert az ilyen tettek dicsőítik Istent.

Sok minden van az életedben, amit nem te irányítasz. Nincs hatalmad afelett, hogy kik a szüleid, mikor születtél, hol születtél vagy milyen nemzetiségű vagy. Nem a te hatáskörödbe tartozott az sem, hogy milyen ajándékokat és tehetségeket kaptál. Nem te döntöd el hogy nézel ki.

Ami azonban teljes mértékben rajtad múlik az az, hogy mennyire hiszel Istenben. Isten használja azokat az embereket, akik várják, hogy cselekedjen, akik sosem adják fel, akik kockáztatnak hit által, akik elveszik az álmot, amit kaptak, és tesznek is érte. Te döntöd el, hogy olyan ember leszel-e, akit Isten tud használni céljai beteljesítésére.

Beszéljünk róla:

Milyen dolgok bátortalanítanak el a céljaidhoz vezető úton?
Mit gondolsz, milyen választ szeretne látni Isten részedről az ilyen körülmények közt?
Milyen hitbeli lépést vár tőled ma Isten?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.31) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A Vigasztaló hangja
  2014-02-07 09:01:25, péntek
 
  ...a Segítő - a Szent Szellem..." (János 14:26, EF) Link

Link



Előfordult már veled, hogy összetévesztetted a vádló hangját Isten hangjával?

Szeretném leszögezni, hogy a kritizáló, ítélkező, vádló hang nem Isten hangja! Isten nem egy kákán is csomót kereső személy, aki egész nap azzal foglalkozik, hogy a hibáidra irányítsa a figyelmet, és azokkal nyaggasson.

Nem, az Ő Szent Szelleme azért él benned, hogy bátorítson, megerősítsen, szeressen, és mindarra rámutasson, ami igaz rád, mert te Krisztusban vagy, Aki teljességgel gyönyörű. ,,Mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban" (1 János 4:17).

Aki vádol, aki azt mondja, hogy tisztátalan vagy, és méltatlan Isten szeretetére és áldására, az az ördög, a testvéreink vádlója (Jelenések 12:10). Azonban, a szelíd, kedves hang ott legbelül, ami felemel és meg vigasztal, amikor elbátortalanodsz és szomorú vagy, az a Szent Szellem. Ezért írta le Őt Jézus, mint ,,Vigasztalót", ,,Segítőt". Azért van benned, hogy vigasztaljon, bátorítson, és emlékeztessen arra, hogy Isten igazsága vagy Krisztusban. Azért van ott, hogy felemeljen és segítsen.

Kedvesem, tanulj meg hallgatni a Szent Szellem kedves hangjára. Hagyd, hogy bátorítson, megerősítsen, és képessé tegyen arra, hogy felülkerekedj a gyengeségeiden.

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
1 komment , kategória:  Építő gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3293
  • e Hét: 12142
  • e Hónap: 23195
  • e Év: 84496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.