Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Tündérkert tanösvény és kalandpark
  2014-05-16 23:00:58, péntek
 
  Link

Link

 
 
1 komment , kategória:  Család  
Rick Warren: Mit hiszek a vezetésről ?
  2014-05-16 16:49:04, péntek
 
  A vezetés MINDIG PÉLDAMUTATÁS által történik

A vezetők úgy vezetnek, hogy először maguk teszik meg, amit másoktól várnak. Azért, hogy az életemmel bemutassam, ne csak elmondjam nektek. Ha nem vezetlek benneteket a példámmal, akkor egyáltalán nem vezetek. 30 éve élek a jézusi alapelv szerint: nem fogok semmit sem kérni tőletek anélkül, hogy én már ne tenném. Nem foglak arra kérni, hogy többet szolgálj vagy nagyobb áldozatot hozz mint Kay (Rick Warren feleség ford.) vagy én. Rick Warren


Link



A pásztorolás hitünk valódiságát teszteli

A pásztorolási munka lángoló kemencéje leégetheti személyiségünk durva széleit és egészséges finomodást, növekedést eredményezhet. A pásztori munka -- az emberekkel való mindennapi küszködés legfőbb lényege -- többet tesz azért, hogy alázatossá és próbára tegye a szolgáló szellemiségét, mint amelyre bármilyen mennyiségű tanulás képes lenne. Hallottam Tim Kellert arról beszélni, hogy a prédikáció olyan, mint a tüzelő tüzérség -- relatíve biztonságos és tiszta munka, mert a jó lövészeket ki lehet venni a frontvonalból. De a pásztori munka olyan mint a gyalogság. Test-test elleni, szemtől-szembe küzdelem. Ha jó prédikátorok vagyunk, attól vagy jobb lelkipásztorok leszünk, vagy nem, de ha jó lelkipásztorok vagyunk, biztosan jobb prédikátorok is leszünk.

Darron Patrick:
,,Church Planter: The Man, the Message, the Mission" könyve nyomán
(fordította: Vajda Gábor)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus és Péter a vízen jár
  2014-05-16 08:00:30, péntek
 
  22 Közvetlenül ezután Jézus megparancsolta a tanítványainak, hogy szálljanak be a bárkába, és evezzenek át a túlsó partra, amíg ő hazaküldi az embereket. 23 Miután elbocsátotta a sokaságot, Jézus felment a hegyre imádkozni. Késő estig ott is maradt egyedül. 24 Eközben a bárka már jó messzire volt a parttól, a hullámok erősen csapkodták és dobálták, mivel ellenszél fújt.

25 Valamikor hajnali három és hat óra között Jézus a vízen járva a tanítványokhoz ment. 26 Amikor meglátták őt, ahogy a tó vizén jár, nagyon megrémültek, mert azt gondolták, hogy kísértetet látnak, és ijedtükben kiáltozni kezdtek.

27 Jézus azonnal megszólította őket: ,,Nyugodjatok meg! Én vagyok az, ne féljetek!"

28 Péter erre azt mondta: ,,Uram, ha valóban te vagy az, parancsolj, hogy hozzád mehessek a vízen!"

29 ,,Gyere!" - felelte Jézus.

Péter ki is lépett a csónakból, és a vízen járva elindult Jézus felé, 30 de mikor látta, hogy milyen erősen fúj a szél, megijedt. Ekkor süllyedni kezdett, és felkiáltott: ,,Ments meg, Uram!"

31 Jézus azonnal utána nyúlt, megragadta, és ezt mondta: ,,Kishitű, miért kételkedtél?"

32 Amikor Jézus és Péter beszállt a bárkába, azonnal elállt a szél. 33 A tanítványok leborultak Jézus előtt, imádták őt, és azt mondták: ,,Valóban Isten Fia vagy!"

Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Lépj ki a csónakból !
  2014-05-16 07:50:06, péntek
 
  ,,Péter pedig felelvén néki, monda: Uram,
ha te vagy, parancsolj, hogy hozzád mehessek a vizeken. Ő
pedig monda: Jövel! És Péter kiszállván a hajóból,
jár vala a vizeken..." (Máté 14:28-29)

Könnyű abba a hibába esni, amikor annyira félünk a megbotlástól, hogy nem merünk, hitből kilépni. Töltheted az egész idődet azzal, hogy azon elmélkedsz: ,,Vajon ez volna a hit? Vagy csak feltevés? Mi lesz, ha kilépek hitből, aztán később rájövök, hogy az nem Isten akarata volt?"

Ne aggódj! Isten képes kezelni, bármilyen hibát is követnél el! Én csak tudom, mert jómagam már számtalan hibát elkövettem. Amikor megtörtént, egyszerűen az Úr elé mentem, és olyankor azt mondta nekem: ,,Maradj meg az Igében, fiam! Együtt felülkerekedünk ezen a dolgon." És így is történt mindig.

Ha őszinte szívvel ráállsz az Igére, és szilárdan ragaszkodsz hozzá, Jézus soha nem fog cserbenhagyni... Függetlenül attól, hogy hány ostoba baklövést követsz el. Ezt bebizonyította azon az éjszakán, amikor Péter kiugrott a csónakból a tó közepén.

Elgondolkoztál már valaha ezen az eseten? Péter nem imádkozott, és nem kereste Isten akaratát, mielőtt ezt megtette volna. Ahogy eszébe jutott, rögtön ki is bökte: ,,Uram, ha Te vagy, parancsolj, hogy Hozzád mehessek..."

Mégis, mit mondhatott volna erre Jézus? Azt azért mégsem mondhatta, hogy ,,Nem Én vagyok". Gondolom, azt mondhatta volna: ,,Na, álljunk meg egy pillanatra! Neked nincs elég hited ahhoz, hogy ide gyere. Jobb, ha a csónakban maradsz, mert különben biztosan megfulladsz."

De nem ezt mondta Péternek - és neked sem fogja ezt mondani. Ha ki akarsz lépni, és hitben akarsz járni, Ő ott lesz melletted, hogy felemeljen, ha süllyedni kezdenél. Ha kell, akkor vissza fog vinni a csónakhoz.

Jobb kockáztatni a bizonytalant, mint az életedet elvesztegetni a hitetlenség csónakjában.

Ha kell, csak ugorj fejest a vízbe, és mondd: ,,Uram, segíts!"

Ne hagyd, hogy a félelem visszatartson attól, hogy megtegyed a hit lépését! Gyerünk, szállj ki a csónakból még ma!

ALAPIGE: Máté 14:22-33.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4388
  • e Hét: 13237
  • e Hónap: 24290
  • e Év: 85591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.