Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
A klasszikus, krémes körteleves
  2017-10-27 11:44:29, péntek
 
  Még finomabb lesz a körteleves, ha habaráshoz nem keményítőt, hanem vaníliás pudingot használsz.


A klasszikus, krémes körteleves joghurttal habarva, csodás fűszerekkel

Hideg estéken különösen jólesik egy kis meleg kényeztetés. Végy elő néhány körtét, és készíts gyorsan csodás, selymes gyümölcslevest. Semmiképp ne hagyd ki belőle a vaníliát, a szegfűszeget és a fahéjat. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, tejszínnel kínáld!

Hozzávalók 4 személyre:

4 db körte
2 dl joghurt
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliáspuding
1 rúd vanília
1 db citrom
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Elkészítés:
A körtét mosd meg, pucold meg, és darabold fel. Tedd egy lábosba, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Ízesítsd a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével, a vanília kikapart belsejével, a sóval, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha nem szereted darabosan, botmixerrel pépesítsd.

A habaráshoz a joghurtot dolgozd csomómentesre a pudingporral kézi habverő segítségével, majd vegyél ki a főzőléből néhány evőkanállal, és keverd simára azzal is. Csorgasd a levesbe, közben ne hagyd abba a kavarást. Várd meg, míg ismét felforr, és húzd le a tűzről. Tálaláskor szórd meg fahéjjal, esetleg bazsalikommal vagy citromfűvel.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Esti ima.........Jó éjt mindenkinek!
  2017-10-26 21:16:32, csütörtök
 
  Ó, édes Istenem! Hálát rebeg lelkem,
Hogy egész napon át úgy szerettél engem.
Bánom sok vétkemet, szent Fiadnak vére
Mossa meg kegyesen szívemet fehérre!
Virrasszon felettem gondviselő szemed,
Kérlek, óvd ez éjjel testemet, lelkemet!
Szűz Anyám s őrangyal, legyetek énvelem,
Ha ti rám vigyáztok, nyugodt lesz éjjelem.
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát  
Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerő
  2017-10-26 08:49:18, csütörtök
 
  A gazdag korhelyleves vitamindús savanyú káposztából készül, turbózd fel vele a szervezetedet!

Egy jóféle korhelyleves nemcsak egy átbulizott éjszaka után kiváló, de influenzaszezon előtt is jól jön. A magyaros fűszerezésű káposztaleves sok-sok füstölt hússal mindig jólesik, ráadásul olyan gazdag, hogy nem is nagyon kívánsz utána mást.
Hozzávalók:

50 dkg savanyú káposzta
1 db kisebb füstölt csülök
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 babérlevél
1 teáskanál fűszerkömény
só - bors

Elkészítés:
A füstölt csülköt rakd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi, és áztasd legalább fél-egy órán át attól függően, hogy mennyire füstös és sós. Ezt követően vágd kisebb darabokra. A káposztát hideg vízben alaposan mosd át. Kicsit meg is vághatod, hogy ne legyenek túl hosszúak a szálak. Rakd a húst és a káposztát is egy nagyobb edénybe, és engedd fel úgy, hogy a víz mindent ellepjen. Tedd hozzá az aprított hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel.

Addig főzd, míg puha nem lesz a káposzta és a hús. Ez körülbelül egy-másfél óra. Ekkor a tejfölt keverd össze a liszttel és kevés főzőlével, majd öntsd a forrásban lévő leveshez. Forrald össze öt-tíz perc alatt. Tálaláskor tejföllel ízesítsd. Karikára vágott füstölt kolbászt is tehetsz bele.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Fokhagymás sült répa tepsiben sütve: laktató, és nem hizlal
  2017-10-25 17:13:47, szerda
 
  A fokhagymás sült répa diétás, egyszerű és nagyon finom

A fokhagymás sült répa az egyik legízletesebb fogyókúrás étel, amit önmagában, mártogatóssal vagy akár köretként is kínálhatsz. Mivel a zöldség sülés közben megkaramellizálódik, még édesebb lesz, így a gyerekek örömmel megeszik. Alig van vele munka, szinte magától elkészül.

Hozzávalók:

60 dkg sárgarépa
0.5 dl olivaolaj
0.5 teáskanál bors
3 gerezd fokhagyma
5 szál petrezselyem1
teáskanál só



Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.

Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
femina.hu



Link
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Ropogós karfiolkrokett sütőben sütve -
  2017-10-25 17:08:57, szerda
 
  Ropogós karfiolkrokett sütőben sütve - Ezt akkor is megeheted, ha fogyózol

A karfiolkrokett nagyon ízletes, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a krumplis változat.


Végre itt a diétás krokett, ami karfiolból készül, kívül ropogós, belül krémes és fűszeres! Fogyókúra alatt is kitűnő választás, hisz egy jó adagban is csak 200 kalória van. Süsd meg sütőben, és akkor nem fog tocsogni az olajban. Érdemes megkóstolni fokhagymás, joghurtos szósszal leöntve is.

Hozzávalók 4 személyre:

1 karfiol
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
zsemlemorzsa

bors


Elkészítés:
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd négy-öt perc alatt roppanósra, majd szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Törd össze villával, vagy tedd késes aprítógépbe. Keverd hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd ízlés szerint. Rakj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható legyen, majd tedd hozzá az aprított petrezselymet.

A masszából formázz tetszőleges nagyságú kroketteket, és forgasd meg jól a zsemlemorzsában. Teríts egy tepsibe sütőpapírt, rakd bele a bundázott zöldségeket, és spricceld meg kevés olajjal. Süsd aranybarnára 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Közben egyszer forgasd át a sütőben. Link
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Birsalmás, szegfűszeges piskóta édesanyám tippjeivel - Ez az
  2017-10-25 17:02:50, szerda
 
  - Ez az egyik specialitása

A piacon rengeteg a birsalma, melyből könnyen és gyorsan csodás piskótát készíthetsz.

A birsalma nyers fogyasztásra nem igazán alkalmas, édességekbe viszont annál jobb. Tökéletes palacsintába, rétesbe, lekvárnak, és könnyű, vajas piskóta is készülhet vele. Már sütés alatt kellemes illat lengi be az egész lakást, alig bírod majd kivárni, míg a tészta legalább langyosra hűl. Mivel a birsalma lassan puhul, érdemes előre megfőzni.

Hozzávalók 16 személyre:

TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
30 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukorszegfűszeg

BIRSALMÁS KEVERÉKHEZ
3 db birsalma
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukorszegfűszeg

Elkészítés:
A birsalmát mosd meg, hámozd meg egy éles késsel, és vágd kisebb darabokra. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, tegyél hozzá szegfűszeget, cukrot és vaníliás cukrot, majd főzd 10-15 percig. Közben a puha vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. Szitáld bele a sütőporral és szegfűszeggel vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Öntsd a csomómentes masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit egyengesd el. Előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órán át. Közben ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta visszaeshet. Amikor a piskóta kezd elválni az edény falától, és szép aranybarna, szúrj bele egy tűt. Ha az nem lesz ragacsos, elkészült. Vedd ki a sütőből, ha kihűl, porcukorral megszórva tálald.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
A kellemes fűszerezésű, krémes állagú almavaj Angliában hódí
  2017-10-25 16:57:06, szerda
 
  Sűrű, édes almavaj fahéjjal és szegfűszeggel - Kenyérre, húsokhoz és sütibe is szuper


Az elnevezés téves, hisz ennek a csodás édességnek a vajhoz nincs semmi köze, sokkal inkább az almaszószra és a lekvárra emlékeztet. Nevét selymes, kenhető állagáról kapta. Mindegy, hogy milyen almából készíted, sőt, akár többfélét is használhatsz. Gasztroajándéknak bármilyen alkalomra kitűnő.


Hozzávalók:

5 db alma
3 bögre cukor
3 teáskanál fahéj
1 db citrom
0.5 teáskanál szegfűszeg
1 csipet só

Elkészítés:
Az almát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A hibás részeket és a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzd puhára 20-25 perc alatt. Ezt követően pürésítsd botmixerrel, és passzírozd át kis lyukú szűrőn.

Keverd a selymes léhez a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét és a sót, majd kis lángon főzd 50 percig. Közben kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor már selymes, sűrű, habos, szedd alaposan elmosott, felforrósított üvegekbe. Ha nagyobb mennyiséget teszel el, érdemes dunsztolni. Akár hat hónapig is eláll, felbontás után tartsd a hűtőben.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Sajtos krumpligombóc ropogós panírban, sütőben sütve - Jobb,
  2017-10-25 16:50:00, szerda
 
  Jobb, mint a krokett

A sajtos krumpligombócok nagyon finomak, és jó gyorsan el is fogynak. A liszt mennyisége a krumpli fajtájától és minőségétől függően változhat. Lehetőleg még melegen kínáld, akkor a legjobb. Kínálj hozzá különféle szószokat, mert önmagában is megáll, mint fogás.

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg krumpli
12 dkg liszt
10 dkg sajt
3 dkg vaj
1 db tojás
1 késhegynyi szerecsendiósóbors


Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vágd kis darabokra, majd főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a vajat, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Ha szükséges, tejjel lazíthatsz a masszán. A lényeg, hogy könnyen formázható legyen. Készíts belőle kis gombócokat, és panírozd be a szokásos módon.

Rakd a golyókat előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. A felesleges panírt rázd le róluk. Tedd a gombócokat forró olajba, és süsd minden oldalukat aranybarnára. Ezt követően szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
Link
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Édes gesztenyekrémleves
  2017-10-25 16:46:06, szerda
 
  Tejszínnel tálalva az igazi
Az ősz kedvence az édes gesztenyekrémleves, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.


Bár a gesztenyekrémlevest fagyasztott masszából bármelyik évszakban elkészítheted, természetesen ősszel, friss szelídgesztenyéből főzve a legjobb. Rummal megbolondítva, tejszínnel krémesítve mesés levest tehetsz az asztalra. Önálló édességként is megállja a helyét.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg gesztenyemassza
10 dkg mazsola
8 dl tej
3 evőkanál
méz
3 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukorrum


Elkészítés:
Áztasd rumba a mazsolát, a gesztenyemasszát villával törd össze. A tejből csorgass a pudingporhoz és a cukorhoz egy decit, és keverd simára. A maradék tejet tedd fel főni. Amikor felforr, öntsd hozzá a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyepürét. Folyamatos kevergetés mellett főzd még két percig.

Ezután vedd le a tűzről a levest, add hozzá a vaníliás cukrot, és botmixerrel pépesítsd át az egészet. Keverd bele a rumos mazsolát és a mézet. A tejszínt verd fel kézzel vagy géppel, majd a habot kanalazd a levesre.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Őszi sláger a tészta nélküli sütőtökös túrótorta
  2017-10-25 14:48:01, szerda
 
  Káprázatos íze van, nem kell piskótát sütni hozzá.


A sütőtök sokak kedvence, és süteményekhez is felhasználható. A ketkes.com alábbi receptjének elkészítése után garantáltan a család kedvence lesz.

Hozzávalók a túrókrémhez

500 g tehéntúró, 2 tojás, 100 g cukor (tetszés szerint több), 1 evőkanál kukoricakeményítő, 25 g mák

Hozzávalók a sütőtök-krémhez

500 g főtt sütőtök pürésítve, 2 tojás, 70 g cukor (tetszés szerint több), 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál kukoricakeményítő

Hozzávalók a szószhoz

100 g tejföl, 100 g főtt sütőtök pürésítve, 30 g cukor, 1 tojás

Elkészítése

A túrókrém alapanyagait tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, utóbbit kihagyhatja belőle. A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz.



Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük. A forma közepén kezdjük a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet teszünk bele. Egy kanállal túrókrémet kanalazunk mellé, megpróbálunk szép körformát alkotni. Így tesszük a töltelékeket a formába, egészen addig amíg elérünk a széléig. Hogy a torta még szebb legyen, egy fogpiszkálóval vonalakat húzunk bele, a közepétől kifelé haladva. 170 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütjük.

A szósz hozzávalóit összekeverjük. Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, majd 7 percre visszatesszük a sütőbe.

Mikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1031
  • e Hét: 6721
  • e Hónap: 13093
  • e Év: 63884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.