Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Grizes kremes
  2017-11-15 18:31:42, szerda
 
  Recept:
75dkg liszt, 20dkg p.cukor, 2 tojás, 6dkg zsír, 5 evőkanál vegyes virágméz!!!!!!2kk.szódabikarbóna, csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék és 4ek. házi tejföl.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. A lisztet hozzáadva összeállítjuk. Ragad, pluszba picit lisztezni kell. Sütőpapíron elnyújtani...(A lehető legvékonyabb legyen!!) Nagy tepsi hátán s.papírostól 4 vékony lapba kisütni. Világosra! 170C°-on 10perc laponként. (Légkeveréssel 160C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...össz.9perc.)
Krém: 1l tej, 6ek. (152g) búzadara, 2 vaniliás cukor, csipet só. Ezt megfőzni, majd hűteni. (Folpackkal befedni, hogy ne bőrösödjön.)
4dl tej, 1 tejszínes pudingpor...szintén megfőzni. Hűteni. (Folpack!)
25dkg margarin, 25dkg p.cukor, ezt kikeverni.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel kidolgozni. Isteni finom, könnyű krémet kapunk.
Összerakás: 1lap, ezt rummal meglocsolni, krém, 2.lap, rum, sárgabarack-lekvár, 3.lap, rum, krém, 4.lap.
1,5 tábla (13,5dkg) olvasztott csoki+3kanál étolaj. Összeolvasztani... Ezzel bevonni. Amint kezd kötni, villával mintázni.
Másnapra szépen lepuhul.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Csokis, HÓPELYHES SÜTEMÉNY
  2017-11-06 11:00:51, hétfő
 
  Hozzávalók:
100 g vaj vagy margarin
150 g cukor
200 g liszt
késhegynyi sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
csipetnyi só
2 evőkanál kakaópor
1 tojás
5-6 ek. tej
100 g csokoládé

A tetejére:
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz
2 dkg vaj

Leírás
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, a cukrot beletesszük,elkeverjük, hozzákeverjük a tojást.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, csipet sót, beleszitáljuk a kakaóport és elkeverjük.
A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas-cukros masszához, hozzáadunk 5-6 evőkanál tejet és alaposan elkeverjük.
Belekeverjü a kis kockára vágott csokoládét
Formába tesszük a tésztát, vagy kis halmokat teszünk a sütőpapírra. Az enyémek mini muffin formában készültek.
Légkeveréses sütőben 180 fokon, 13-15 perc alatt megsülnek.
Míg kihűl, addig elkeverjük a kakaóport a cukorral és a vízzel, majd állandó keverés mellett főzzük amíg a cukor el nem olvad. Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején.
Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó!
Rögtön keverjük bele a vajat és azonnal lehet a süteményre önteni.
Tetszés szerint díszíthetjük. - Vanessa Carrus
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Túrós apró sütemény Karácsinyi
  2017-11-06 10:37:56, hétfő
 
  Hozzávalók:
20 dkg vaj
35 dkg finomliszt
1 db tojássárgája
1.5 tk só
15 dkg ementáli vagy gouda sajt reszelve
15 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
tetszés szerint lenmag, szezámmag, mák, napraforgómag, köménymag

Elkészítés:
Lehetőleg szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk.
A túrót villával áttörjük, a sajtot lereszeljük
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a túrót, a tojássárgát, a tejfölt és jól összegyúrjuk és 30 percre betesszük a hűtőbe..
A pihentetés után 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kockákra vágjuk, vagy mintákat szaggatunk belőle.
Megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk a magvakkal
Előmelegített sütőben 180 C°-on 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nagyon finom! - Vanessa Carrusel receptje
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Aszalt szilvás pulykakuglóf
  2017-11-02 14:30:00, csütörtök
 
  Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé,
30 dkg szeletelt bacon,
20 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál flekken fűszerkeverék,
6 evőkanál tejföl,
4 evőkanál liszt,
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt bors,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
20 dkg aszalt szilva,
2 dl vörösbor.

Elkészítés: a készítés előtti este beáztattam az aszalt szilvát a vörösborba, majd másnap kivettem belőle és lecsöpögtettem. A húst apró kockára vágtam és a flekken fűszerkeverékkel beszórtam. Összekevertem egy tálba a petrezselymet, a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, őrölt borssal és sóval ízesítettem, majd mehetett bele a pulykahús. Jól elkevertem.
A kuglófsütőt előkészítettem, egy tepsi méretű sütőpapírt középen keresztbe bevágtam 5-5 cm-re, ezt húztam rá a kuglófsütő közepén lévő részre, így bele tudtam tenni a sütőformába. Teflonos formám van, ahol nem volt papír, ott sem ragadt bele a hús. A bacon szeletekkel egyenletesen kiraktam, úgy, hogy két oldalról rá tudjam majd hajtani a töltelékre. A töltelék felét beleraktam a formába, majd az aszalt szilvát a töltelékre raktam körbe egyenletesen. Erre mehetett a maradék massza. A bacon szeleteket ráhajtva betakartam a tölteléket és fóliával befedtem. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokra, így sült kb. 30-40 percig, majd levettem a fóliát róla és még kb. 25-30 percig sütöttem, amíg szép piros nem lett. Ekkor kivettem és egy sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam, majd a másik felét is szép pirosra sütöttem. Hagytam hűlni legalább fél órát, hogy szebben lehessen szeletelni. Nagyon finom volt.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Savanyú káposztával töltött kolbászos batyu
  2017-11-02 14:27:33, csütörtök
 
  Hozzávalók: (12 db)
2 csomag leveles tészta (előre nyújtott)
1 fej közepes vöröshagyma
15 dkg savanyú káposzta
20 dkg sütnivaló kolbász
2 db birsalma
2 evőkanál olaj

őrölt bors
őrölt kömény
1 tojássárgája

Elkészítés: a sütnivaló kolbászt kifejtjük a bőréből, félretesszük. A birsalmákat meghámozzuk és szeletekre vágva, kevés vízben feltesszük párolódni, a savanyú káposztát egy másik edényben, kevés vízben majdnem puhára pároljuk, a végén a vizet leöntjük róla. Az olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a kolbászhúst, addig pirítjuk, amíg a hús puha nem lesz, közben sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Hozzáadjuk a káposztát, a villával összetört birsalmát, pár percig együtt pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Mindkét tésztából egy nagyobb pogácsa szaggatóval (kb. 8 cm) 6-6 kört vágunk ki, a töltelékből egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk rá és összefogjuk, mint egy batyut. A megmaradt tészta széléből derelyevágóval kisebb csíkokat vágunk, és azzal fogjuk össze a batyukat. A muffin sütőbe sütőpapírt teszünk, és abba ültetjük a tojások sárgájával lekent tésztákat. Előmelegített sütőbe sütjük kb. 180 fokon, 20-25 percig
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Mennyei pudingos-körtés pite:
  2017-10-27 11:54:55, péntek
 
  krémes süti régi családi recept szerint
Illatos fűszerek, könnyű, lágy krém és a megunhatatlan körte együtt teszik ezt a pitét mesés desszertté.

A pudingos-körtés pite egy régimódi, házias, ám igazán lenyűgöző desszert. Többé már nemcsak a nagyi specialitása. Te is szakavatott pitesütővé válhatsz, csak figyelj egy-két dologra. A legfontosabb, hogy ne hagyd megolvadni a vajat, különben a tészta nem lesz igazán omlós. A vanília és fahéj jól harmonizál a körtével.

Hozzávalók 16 szelethez:

TÉSZTÁHOZ

25 dkg liszt
10 dkg vaj
7 dkg cukor
1 db tojás
1 csipet só

TÖLTELÉKHEZ

70 dkg körte
2 csomag pudingpor
5 evőkanál cukor
8 dl tej
fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg

Elkészítés:
A lisztet morzsold össze a vajjal, majd rakd hozzá a cukrot, a sót, a tojást, és az egészet gyúrd össze. Ha nem áll össze, kevés hideg vizet is adj hozzá. Pihentesd legalább fél órán át a hűtőben, majd nyújtsd ki fél centi vastagra. Helyezd a kivajazott, liszttel megszórt tepsibe vagy piteformába úgy, hogy két-három centis pereme is legyen.

A körtét mosd meg, a közepét szedd ki, és darabold fel. A tejet dolgozd simára a cukorral és a pudingporral, majd kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Hűtsd ki, és egyenletesen kend a formába helyezett pitetésztára. Rakd rá a gyümölcsöt, szórd meg fahéjjal és szegfűszeggel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
A klasszikus, krémes körteleves
  2017-10-27 11:44:29, péntek
 
  Még finomabb lesz a körteleves, ha habaráshoz nem keményítőt, hanem vaníliás pudingot használsz.


A klasszikus, krémes körteleves joghurttal habarva, csodás fűszerekkel

Hideg estéken különösen jólesik egy kis meleg kényeztetés. Végy elő néhány körtét, és készíts gyorsan csodás, selymes gyümölcslevest. Semmiképp ne hagyd ki belőle a vaníliát, a szegfűszeget és a fahéjat. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, tejszínnel kínáld!

Hozzávalók 4 személyre:

4 db körte
2 dl joghurt
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliáspuding
1 rúd vanília
1 db citrom
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Elkészítés:
A körtét mosd meg, pucold meg, és darabold fel. Tedd egy lábosba, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Ízesítsd a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével, a vanília kikapart belsejével, a sóval, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha nem szereted darabosan, botmixerrel pépesítsd.

A habaráshoz a joghurtot dolgozd csomómentesre a pudingporral kézi habverő segítségével, majd vegyél ki a főzőléből néhány evőkanállal, és keverd simára azzal is. Csorgasd a levesbe, közben ne hagyd abba a kavarást. Várd meg, míg ismét felforr, és húzd le a tűzről. Tálaláskor szórd meg fahéjjal, esetleg bazsalikommal vagy citromfűvel.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Birsalmás, szegfűszeges piskóta édesanyám tippjeivel - Ez az
  2017-10-25 17:02:50, szerda
 
  - Ez az egyik specialitása

A piacon rengeteg a birsalma, melyből könnyen és gyorsan csodás piskótát készíthetsz.

A birsalma nyers fogyasztásra nem igazán alkalmas, édességekbe viszont annál jobb. Tökéletes palacsintába, rétesbe, lekvárnak, és könnyű, vajas piskóta is készülhet vele. Már sütés alatt kellemes illat lengi be az egész lakást, alig bírod majd kivárni, míg a tészta legalább langyosra hűl. Mivel a birsalma lassan puhul, érdemes előre megfőzni.

Hozzávalók 16 személyre:

TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
30 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukorszegfűszeg

BIRSALMÁS KEVERÉKHEZ
3 db birsalma
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukorszegfűszeg

Elkészítés:
A birsalmát mosd meg, hámozd meg egy éles késsel, és vágd kisebb darabokra. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, tegyél hozzá szegfűszeget, cukrot és vaníliás cukrot, majd főzd 10-15 percig. Közben a puha vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. Szitáld bele a sütőporral és szegfűszeggel vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Öntsd a csomómentes masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit egyengesd el. Előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órán át. Közben ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta visszaeshet. Amikor a piskóta kezd elválni az edény falától, és szép aranybarna, szúrj bele egy tűt. Ha az nem lesz ragacsos, elkészült. Vedd ki a sütőből, ha kihűl, porcukorral megszórva tálald.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
A kellemes fűszerezésű, krémes állagú almavaj Angliában hódí
  2017-10-25 16:57:06, szerda
 
  Sűrű, édes almavaj fahéjjal és szegfűszeggel - Kenyérre, húsokhoz és sütibe is szuper


Az elnevezés téves, hisz ennek a csodás édességnek a vajhoz nincs semmi köze, sokkal inkább az almaszószra és a lekvárra emlékeztet. Nevét selymes, kenhető állagáról kapta. Mindegy, hogy milyen almából készíted, sőt, akár többfélét is használhatsz. Gasztroajándéknak bármilyen alkalomra kitűnő.


Hozzávalók:

5 db alma
3 bögre cukor
3 teáskanál fahéj
1 db citrom
0.5 teáskanál szegfűszeg
1 csipet só

Elkészítés:
Az almát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A hibás részeket és a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzd puhára 20-25 perc alatt. Ezt követően pürésítsd botmixerrel, és passzírozd át kis lyukú szűrőn.

Keverd a selymes léhez a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét és a sót, majd kis lángon főzd 50 percig. Közben kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor már selymes, sűrű, habos, szedd alaposan elmosott, felforrósított üvegekbe. Ha nagyobb mennyiséget teszel el, érdemes dunsztolni. Akár hat hónapig is eláll, felbontás után tartsd a hűtőben.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Édes gesztenyekrémleves
  2017-10-25 16:46:06, szerda
 
  Tejszínnel tálalva az igazi
Az ősz kedvence az édes gesztenyekrémleves, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.


Bár a gesztenyekrémlevest fagyasztott masszából bármelyik évszakban elkészítheted, természetesen ősszel, friss szelídgesztenyéből főzve a legjobb. Rummal megbolondítva, tejszínnel krémesítve mesés levest tehetsz az asztalra. Önálló édességként is megállja a helyét.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg gesztenyemassza
10 dkg mazsola
8 dl tej
3 evőkanál
méz
3 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukorrum


Elkészítés:
Áztasd rumba a mazsolát, a gesztenyemasszát villával törd össze. A tejből csorgass a pudingporhoz és a cukorhoz egy decit, és keverd simára. A maradék tejet tedd fel főni. Amikor felforr, öntsd hozzá a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyepürét. Folyamatos kevergetés mellett főzd még két percig.

Ezután vedd le a tűzről a levest, add hozzá a vaníliás cukrot, és botmixerrel pépesítsd át az egészet. Keverd bele a rumos mazsolát és a mézet. A tejszínt verd fel kézzel vagy géppel, majd a habot kanalazd a levesre.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
     3/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 169 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2428
  • e Hét: 11073
  • e Hónap: 17445
  • e Év: 68236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.