|
3/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 50
|
|
|
|
2017-11-15 18:31:42, szerda
|
|
|
Recept:
75dkg liszt, 20dkg p.cukor, 2 tojás, 6dkg zsír, 5 evőkanál vegyes virágméz!!!!!!2kk.szódabikarbóna, csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék és 4ek. házi tejföl.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. A lisztet hozzáadva összeállítjuk. Ragad, pluszba picit lisztezni kell. Sütőpapíron elnyújtani...(A lehető legvékonyabb legyen!!) Nagy tepsi hátán s.papírostól 4 vékony lapba kisütni. Világosra! 170C°-on 10perc laponként. (Légkeveréssel 160C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...össz.9perc.)
Krém: 1l tej, 6ek. (152g) búzadara, 2 vaniliás cukor, csipet só. Ezt megfőzni, majd hűteni. (Folpackkal befedni, hogy ne bőrösödjön.)
4dl tej, 1 tejszínes pudingpor...szintén megfőzni. Hűteni. (Folpack!)
25dkg margarin, 25dkg p.cukor, ezt kikeverni.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel kidolgozni. Isteni finom, könnyű krémet kapunk.
Összerakás: 1lap, ezt rummal meglocsolni, krém, 2.lap, rum, sárgabarack-lekvár, 3.lap, rum, krém, 4.lap.
1,5 tábla (13,5dkg) olvasztott csoki+3kanál étolaj. Összeolvasztani... Ezzel bevonni. Amint kezd kötni, villával mintázni.
Másnapra szépen lepuhul. |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2017-11-06 11:00:51, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
100 g vaj vagy margarin
150 g cukor
200 g liszt
késhegynyi sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
csipetnyi só
2 evőkanál kakaópor
1 tojás
5-6 ek. tej
100 g csokoládé
A tetejére:
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz
2 dkg vaj
Leírás
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, a cukrot beletesszük,elkeverjük, hozzákeverjük a tojást.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, csipet sót, beleszitáljuk a kakaóport és elkeverjük.
A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas-cukros masszához, hozzáadunk 5-6 evőkanál tejet és alaposan elkeverjük.
Belekeverjü a kis kockára vágott csokoládét
Formába tesszük a tésztát, vagy kis halmokat teszünk a sütőpapírra. Az enyémek mini muffin formában készültek.
Légkeveréses sütőben 180 fokon, 13-15 perc alatt megsülnek.
Míg kihűl, addig elkeverjük a kakaóport a cukorral és a vízzel, majd állandó keverés mellett főzzük amíg a cukor el nem olvad. Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején.
Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó!
Rögtön keverjük bele a vajat és azonnal lehet a süteményre önteni.
Tetszés szerint díszíthetjük. - Vanessa Carrus |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2017-11-06 10:37:56, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg vaj
35 dkg finomliszt
1 db tojássárgája
1.5 tk só
15 dkg ementáli vagy gouda sajt reszelve
15 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
tetszés szerint lenmag, szezámmag, mák, napraforgómag, köménymag
Elkészítés:
Lehetőleg szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk.
A túrót villával áttörjük, a sajtot lereszeljük
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a túrót, a tojássárgát, a tejfölt és jól összegyúrjuk és 30 percre betesszük a hűtőbe..
A pihentetés után 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kockákra vágjuk, vagy mintákat szaggatunk belőle.
Megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk a magvakkal
Előmelegített sütőben 180 C°-on 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nagyon finom! - Vanessa Carrusel receptje |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2017-11-02 14:30:00, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé,
30 dkg szeletelt bacon,
20 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál flekken fűszerkeverék,
6 evőkanál tejföl,
4 evőkanál liszt,
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt bors,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
20 dkg aszalt szilva,
2 dl vörösbor.
Elkészítés: a készítés előtti este beáztattam az aszalt szilvát a vörösborba, majd másnap kivettem belőle és lecsöpögtettem. A húst apró kockára vágtam és a flekken fűszerkeverékkel beszórtam. Összekevertem egy tálba a petrezselymet, a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, őrölt borssal és sóval ízesítettem, majd mehetett bele a pulykahús. Jól elkevertem.
A kuglófsütőt előkészítettem, egy tepsi méretű sütőpapírt középen keresztbe bevágtam 5-5 cm-re, ezt húztam rá a kuglófsütő közepén lévő részre, így bele tudtam tenni a sütőformába. Teflonos formám van, ahol nem volt papír, ott sem ragadt bele a hús. A bacon szeletekkel egyenletesen kiraktam, úgy, hogy két oldalról rá tudjam majd hajtani a töltelékre. A töltelék felét beleraktam a formába, majd az aszalt szilvát a töltelékre raktam körbe egyenletesen. Erre mehetett a maradék massza. A bacon szeleteket ráhajtva betakartam a tölteléket és fóliával befedtem. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokra, így sült kb. 30-40 percig, majd levettem a fóliát róla és még kb. 25-30 percig sütöttem, amíg szép piros nem lett. Ekkor kivettem és egy sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam, majd a másik felét is szép pirosra sütöttem. Hagytam hűlni legalább fél órát, hogy szebben lehessen szeletelni. Nagyon finom volt.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2017-11-02 14:27:33, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: (12 db)
2 csomag leveles tészta (előre nyújtott)
1 fej közepes vöröshagyma
15 dkg savanyú káposzta
20 dkg sütnivaló kolbász
2 db birsalma
2 evőkanál olaj
só
őrölt bors
őrölt kömény
1 tojássárgája
Elkészítés: a sütnivaló kolbászt kifejtjük a bőréből, félretesszük. A birsalmákat meghámozzuk és szeletekre vágva, kevés vízben feltesszük párolódni, a savanyú káposztát egy másik edényben, kevés vízben majdnem puhára pároljuk, a végén a vizet leöntjük róla. Az olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a kolbászhúst, addig pirítjuk, amíg a hús puha nem lesz, közben sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Hozzáadjuk a káposztát, a villával összetört birsalmát, pár percig együtt pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Mindkét tésztából egy nagyobb pogácsa szaggatóval (kb. 8 cm) 6-6 kört vágunk ki, a töltelékből egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk rá és összefogjuk, mint egy batyut. A megmaradt tészta széléből derelyevágóval kisebb csíkokat vágunk, és azzal fogjuk össze a batyukat. A muffin sütőbe sütőpapírt teszünk, és abba ültetjük a tojások sárgájával lekent tésztákat. Előmelegített sütőbe sütjük kb. 180 fokon, 20-25 percig
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2017-10-27 11:54:55, péntek
|
|
|
krémes süti régi családi recept szerint
Illatos fűszerek, könnyű, lágy krém és a megunhatatlan körte együtt teszik ezt a pitét mesés desszertté.
A pudingos-körtés pite egy régimódi, házias, ám igazán lenyűgöző desszert. Többé már nemcsak a nagyi specialitása. Te is szakavatott pitesütővé válhatsz, csak figyelj egy-két dologra. A legfontosabb, hogy ne hagyd megolvadni a vajat, különben a tészta nem lesz igazán omlós. A vanília és fahéj jól harmonizál a körtével.
Hozzávalók 16 szelethez:
TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
10 dkg vaj
7 dkg cukor
1 db tojás
1 csipet só
TÖLTELÉKHEZ
70 dkg körte
2 csomag pudingpor
5 evőkanál cukor
8 dl tej
fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
A lisztet morzsold össze a vajjal, majd rakd hozzá a cukrot, a sót, a tojást, és az egészet gyúrd össze. Ha nem áll össze, kevés hideg vizet is adj hozzá. Pihentesd legalább fél órán át a hűtőben, majd nyújtsd ki fél centi vastagra. Helyezd a kivajazott, liszttel megszórt tepsibe vagy piteformába úgy, hogy két-három centis pereme is legyen.
A körtét mosd meg, a közepét szedd ki, és darabold fel. A tejet dolgozd simára a cukorral és a pudingporral, majd kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Hűtsd ki, és egyenletesen kend a formába helyezett pitetésztára. Rakd rá a gyümölcsöt, szórd meg fahéjjal és szegfűszeggel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.Link |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2017-10-27 11:44:29, péntek
|
|
|
Még finomabb lesz a körteleves, ha habaráshoz nem keményítőt, hanem vaníliás pudingot használsz.
A klasszikus, krémes körteleves joghurttal habarva, csodás fűszerekkel
Hideg estéken különösen jólesik egy kis meleg kényeztetés. Végy elő néhány körtét, és készíts gyorsan csodás, selymes gyümölcslevest. Semmiképp ne hagyd ki belőle a vaníliát, a szegfűszeget és a fahéjat. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, tejszínnel kínáld!
Hozzávalók 4 személyre:
4 db körte
2 dl joghurt
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliáspuding
1 rúd vanília
1 db citrom
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só
Elkészítés:
A körtét mosd meg, pucold meg, és darabold fel. Tedd egy lábosba, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Ízesítsd a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével, a vanília kikapart belsejével, a sóval, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha nem szereted darabosan, botmixerrel pépesítsd.
A habaráshoz a joghurtot dolgozd csomómentesre a pudingporral kézi habverő segítségével, majd vegyél ki a főzőléből néhány evőkanállal, és keverd simára azzal is. Csorgasd a levesbe, közben ne hagyd abba a kavarást. Várd meg, míg ismét felforr, és húzd le a tűzről. Tálaláskor szórd meg fahéjjal, esetleg bazsalikommal vagy citromfűvel.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2017-10-25 17:02:50, szerda
|
|
|
- Ez az egyik specialitása
A piacon rengeteg a birsalma, melyből könnyen és gyorsan csodás piskótát készíthetsz.
A birsalma nyers fogyasztásra nem igazán alkalmas, édességekbe viszont annál jobb. Tökéletes palacsintába, rétesbe, lekvárnak, és könnyű, vajas piskóta is készülhet vele. Már sütés alatt kellemes illat lengi be az egész lakást, alig bírod majd kivárni, míg a tészta legalább langyosra hűl. Mivel a birsalma lassan puhul, érdemes előre megfőzni.
Hozzávalók 16 személyre:
TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
30 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukorszegfűszeg
BIRSALMÁS KEVERÉKHEZ
3 db birsalma
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukorszegfűszeg
Elkészítés:
A birsalmát mosd meg, hámozd meg egy éles késsel, és vágd kisebb darabokra. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, tegyél hozzá szegfűszeget, cukrot és vaníliás cukrot, majd főzd 10-15 percig. Közben a puha vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. Szitáld bele a sütőporral és szegfűszeggel vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Öntsd a csomómentes masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit egyengesd el. Előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órán át. Közben ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta visszaeshet. Amikor a piskóta kezd elválni az edény falától, és szép aranybarna, szúrj bele egy tűt. Ha az nem lesz ragacsos, elkészült. Vedd ki a sütőből, ha kihűl, porcukorral megszórva tálald.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2017-10-25 16:57:06, szerda
|
|
|
Sűrű, édes almavaj fahéjjal és szegfűszeggel - Kenyérre, húsokhoz és sütibe is szuper
Az elnevezés téves, hisz ennek a csodás édességnek a vajhoz nincs semmi köze, sokkal inkább az almaszószra és a lekvárra emlékeztet. Nevét selymes, kenhető állagáról kapta. Mindegy, hogy milyen almából készíted, sőt, akár többfélét is használhatsz. Gasztroajándéknak bármilyen alkalomra kitűnő.
Hozzávalók:
5 db alma
3 bögre cukor
3 teáskanál fahéj
1 db citrom
0.5 teáskanál szegfűszeg
1 csipet só
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A hibás részeket és a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzd puhára 20-25 perc alatt. Ezt követően pürésítsd botmixerrel, és passzírozd át kis lyukú szűrőn.
Keverd a selymes léhez a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét és a sót, majd kis lángon főzd 50 percig. Közben kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor már selymes, sűrű, habos, szedd alaposan elmosott, felforrósított üvegekbe. Ha nagyobb mennyiséget teszel el, érdemes dunsztolni. Akár hat hónapig is eláll, felbontás után tartsd a hűtőben.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2017-10-25 16:46:06, szerda
|
|
|
Tejszínnel tálalva az igazi
Az ősz kedvence az édes gesztenyekrémleves, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.
Bár a gesztenyekrémlevest fagyasztott masszából bármelyik évszakban elkészítheted, természetesen ősszel, friss szelídgesztenyéből főzve a legjobb. Rummal megbolondítva, tejszínnel krémesítve mesés levest tehetsz az asztalra. Önálló édességként is megállja a helyét.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg mazsola
8 dl tej
3 evőkanál
méz
3 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukorrum
Elkészítés:
Áztasd rumba a mazsolát, a gesztenyemasszát villával törd össze. A tejből csorgass a pudingporhoz és a cukorhoz egy decit, és keverd simára. A maradék tejet tedd fel főni. Amikor felforr, öntsd hozzá a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyepürét. Folyamatos kevergetés mellett főzd még két percig.
Ezután vedd le a tűzről a levest, add hozzá a vaníliás cukrot, és botmixerrel pépesítsd át az egészet. Keverd bele a rumos mazsolát és a mézet. A tejszínt verd fel kézzel vagy géppel, majd a habot kanalazd a levesre.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
3/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 50
|
|
|
|
2021. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
11 db bejegyzés |
e év: |
169 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2428
- e Hét: 11073
- e Hónap: 17445
- e Év: 68236
|
|
|