2017-07-13 22:44:32, csütörtök
|
|
|
Tészta:
10 dkg vaj,
3 e.k.méz,
30 dkg kr. cukor,
1 e.k. szóda BB,
1 e.k. ecet,
2 egész tojás,
70 dkg liszt,
3 e.k. kakaópor
Nagyobb edényben felolvasztom a vajat, cukrot és a mézet, az ecetet a szódával egy kis pohárban összekeverem, majd beleöntöm a felolvadt masszához, a tojást villával felverem és azt is óvatosan beleadagolom és addig keverem míg barna hab nem keletkezik rajta. Leveszem a tűzről és lassan hozzáadom az előzőleg összekevert lisztet a kakaóporral, mehet bele még 1 dcl tej is hogy könnyebben tudjunk a tésztával dolgozni. Fakanállal nem sikerül a tésztát teljesen összedolgozni, ezért én mikor már nem bírom kavarni, kiborítom a deszkára és gyorsan összegyúrom. Kicsit forró, de nem lehet vele várni mert aztán lehetetlen lesz kinyújtani a lapokat. Igazából 6 részre kellene osztani, én viszont csak 5 re osztom. Gyorsan kinyújtom a lapokat, és mikor ezzel megvagyok kisütöm. Nyújtás közben nem kell a sütéssel foglalkozni mert a tészta kihűl.
Krém:
1drb sűrített tejkonzerv,
25 dkg vaj,
2 drb vaníliás puding,
6 dcl tej,
4 e.k. cukor
A konzervet minimum 1 óráig főzöm, forralom. A tejben megfőzöm a pudingport a cukorral, mikor kihűlt a vajjal együtt habosra keverem és hozzáöntöm a sűrített tejet, jól összedolgozom a krémet és megtöltöm a lapokat.
Még azt elmondom, hogy a tortabevonáshoz jól le kell hűteni a krémet mert nagyon lágy.
e.k. = evőkanál
Jó munkát és jó étvágyat kívánok hozzá :-)
Mária Hrabec‎ Ajnácskő |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|