Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ó ,Jóságos SZENT RITA !
  2018-06-08 18:01:52, péntek
 
  Ó ,Jóságos SZENT RITA !
Isten akaratából téged a nehéz ,lehetetlennek látszó helyzetek szentjeként tisztelnek.Engedd,hogy most én is hozzád forduljak nagy szükségemben,mert emberi segítségre már nem számíthatok jelen helyzetemben.
Tudom,hogy a földi életben naponta fel kell venni a keresztet,most mégis fontos a megoldás elnyerése a továbblépés lehetőségéhez.
Hiszem,hogy Te meghallgatod azokat,akik bizalommal kérik segítségedet, és kieszközölöd Istennél a szükséges kegyelmet.

SEGÍTSÉGEDÉRT LEGYEN ÁLDOTT A LEGSZENTEBB SZENTHÁROMSÁG.
MOST ÉS MINDÖRÖKKÉ.
ÁMEN.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Csokis-mézes puszedli
  2018-06-08 16:58:38, péntek
 
  Hozzávalók:

3 tojás sárgája
1 egész tojás
15 dkg porcukor
3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
4 ek. tejföl
25 dkg méz
5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
60 dkg liszt
2 tk. szódabikarbóna

Máz:
3 tojás fehérje
25 dkg cukor
A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával lefedem és másnapig hűtőbe teszem.
Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártom.
Vagy, a kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehércsokoládéval díszítem.

Ezek a puszedlik most tölteléket is kaptak, amihez 15 dkg diót, 10 dkg cukrot, 5 dkg aszalt, apróra vágott sárgabarackot és 2 ek. sárgabaracklekvárt, egy-két ek. barackpálinkát jól elkevertem. A golyók közepébe mélyedést készítettem, ide töltöttem a diós masszát, majd jól körbezártam.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Ha valakit megszeretsz
  2018-06-08 14:45:26, péntek
 
  Ha valakit megszeretsz, vegyél hozzá egy jó nagy szemeteszsákot. Minden nap dobd bele a másik hibáit! És felejtsd el! Nézz a szemébe! Ember ő is, szegény, mint te, és teli van hibával. Ne azt nézd, hanem a szemeit! Csakis a szemeit! Vagy még inkább: a szívét!

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Út a Végtelenbe
  2018-06-08 14:44:38, péntek
 
  Tudnunk kell, hogy életünk csak itt a földön ér véget, de folytatódik a mennyben.

Életünk fonala olyan, mint egy végtelen pamutgombolyag, amelynek első centimétere a földi élet, a többi az örök életünk. Rövid vándorlásunk, küszködésünk végtelen hosszúnak tűnik, de minden könnycseppünket Mennyei Atyánk szárítja fel.

Életünk egy kézzel szőtt szőnyeghez hasonlít, aminek visszáján nagyon sok bog és összevisszaság látható, eldolgozatlan szálak lógnak szananaszét. Életünk során alulról leginkább az alsó felét látjuk. Halálunk után az Úr megmutatja az elkészült szőnyeg felső oldalát és csodálkozva megpillantjuk, milyen csodálatos minták, formák rajzolódtak ki a kusza szálakból.

Sokszor a földön nem látjuk Isten jóságos jelenlétét, sok mindent nem értünk, de egészen biztos, hogy halálunk után fejünkhöz kapunk, és megdöbbenve látjuk, hogy minden nehézségnek, fájdalomnak megvolt az értelme, mennyi csoda volt az életünkben, egy-egy nehéz pillanatban hányszor jelent meg Isten a szeretetével, és lendített át egy-egy akadályon, amit mi véletlennek tudtunk be...

Isten biztos kézzel tartja kezében az életünket, Ő jól tudja, mikor vagyunk leginkább megérve az üdvösségre, és akkor szakaszt le minket.

Böjte Csaba: Út a Végtelenbe

 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Túrós-lekváros pite "Ízőrzők" Gávavencsellő
  2018-06-08 14:37:17, péntek
 
  Nagyon jónak láttam ennek a süteménynek a tésztáját már a műsort nézve is , de azt hogy érezzem az ízét ehhez kellett egy próbasütés. Kevesebb mennyiségből és egészen kicsi változtatással készítettem nem csalódtam nagyon finom puha a tésztája !!!



Hozzávalók:tésztához:
30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1,5-2 dl langyos tej, csipet só, 1,5 evőkanál zsír olvasztva, 1,5 evőkanál cukor, 1 evőkanál tejföl, 2 tojássárgája.

töltelék: 25 dkg túró, 1 db tojás, kevés reszelt citromhéj és mazsola, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál
búzadara,

tetejére: baracklekvár, 2 tojásfehérje habnak és másfél evőkanál cukor.

Elkészítése:
Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt lisztet szórtam hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszt közepébe tettem a csipet sót, tojássárgáját, tejfölt , cukrot,; felfutott élesztőt olvasztott zsírt és összekevertem apránként tettem hozzá a tejet; fakanállal kevertem a tésztának az állaga hasonlít egy palacsinta tésztához inkább híg mint sűrű legyen.
Zsírral kikentem egy kisebb tepsit( 29x22 cm) liszttel beszórtam és ebbe öntöttem bele a masszát amit elegyengettem és fél órát pihentettem. Ezalatt kikevertem a túrós tölteléket; a hozzávalókkal. A massza tetejére kanalaztam a túrókeveréket villával elegyengettem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem de közben  kb. 15' után kivettem a sütőből megkentem a lekvárral és ráhalmoztam a tojásfehérje és cukor keményre vert habját  visszatettem a sütőbe és készre sütöttem.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Lekváros-mákos falatkák/leveles tésztával
  2018-06-08 11:39:22, péntek
 
  Kevés megmaradt darált mák "megmentésére" +szilvalekvár hozzáadásával készült leveles tészta felhasználásával.

25 dkg bolti leveles tészta, 2-3 evőkanál darált mák, 2-3 evőkanál szilvalekvár, 1 tojás a tészta kenésére.

Elkészítése:
Tésztát szoba hőmérsékleten hagytam kiengedni majd kinyújtottam és megkentem a darált mák és lekvár keverékével ezután feltekertem mint a bejglit tetejét kicsit lenyomtam és késsel felszeleteltem háromszög formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  tetejét felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25 ' sütöttem.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Mákos-citromos keksz
  2018-06-08 11:33:09, péntek
 
  Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető kekszeket amihez még a gyúrótáblát sem kell elővenni.

Hozzávalók:
15 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 3 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál szemes mák, fél citrom reszelt héja + 1 evőkanál citromlé, 1 egész tojásnak a fele, fél teáskanál sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só./ ez a mennyiség fél adag amiből 27 db lett

Elkészítése:
Lisztet elvegyítettem a sóval, sütőporral és a szódabikarbónával. Tálba kikevertem a margarint a cukorral  hozzátettem a tojást, citrom reszelt héját és a mák felét. Ehhez a keverékhez tettem apránként a lisztes keveréket  és a citromlevet  összegyúrtam a tésztát. Sütőpapírral béleltem ki egy tepsit és a tésztából diónyi  tésztát formáltam amit tepsibe raktam , mikor az egésszel elkészültem mindegyik közepét ujjammal  benyomtam  és a maradék mákkal beszórtam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 13' sütöttem. Tepsiben hagytam hűlni
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Melyiket válasszam?
  2018-06-08 09:13:20, péntek
 
 
Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz, és így szól: - Doktor úr, óriási bajban vagyok
és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. A gyermekem még nincs egy éves, és
megint terhes lettem. Nem akarok ilyen közeli korú gyerekeket. - Rendben, mit
szeretne tőlem?
- Azt szeretném, hogy szakítsa meg a terhességemet, nagyon számítok Önre.
Az orvos gondolkodóba esik, majd így szól: - Azt hiszem, van egy jobb megoldás, ami
az Ön számára is kevésbé veszélyes. A nő elmosolyodott, gondolván, a doki
megértette, mit szeretne.
Az orvos folytatta: - Nézze, hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia,
öljük meg azt, amelyik az ölében van most.
Így tudna egy kicsit pihenni, mielőtt a másik megszületik. Ha meg akarjuk ölni az
egyiket, mindegy melyik az. Az Ön testére semmi veszélyt nem jelentene, ha az ölében
lévő babát választaná.
A hölgy elszörnyedt. - Na de, doktor úr! Milyen szörnyű! Megölni egy gyereket, az bűn!
- Szerintem is, - mondta az orvos ; de nekem úgy tűnt, ez Önnek nem probléma,
és azt gondoltam, akkor ez a legjobb megoldás. Az orvos elmosolyodott, érezte,
érthető volt az álláspontja. Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség
aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek meg, vagy azt, aki még az anyaméhben van.
A bűn ugyanaz! A szeretet azt mondja: Feláldozom magam, hogy a másiknak jobb legyen.
Az abortusz azt mondja: Feláldozom a másikat, hogy nekem jobb legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
5000 éve bevált tippek a kánikula enyhítésére...
  2018-06-08 08:46:39, péntek
 
  Segít az Ajurvéda

Indiában tudják, mi a kánikula! Az Ajurvéda, a legősibb indiai orvostudomány hasznos tanácsokkal segít “túlélni" a hőséget. Nagy A. Csongor, az SVL (Science of Vedic Life, a Védikus élet tudománya) alapítója ad nekünk tippeket.



Indiában mindenki ismeri, hogy melyik növényeknek van hűtő és fűtő hatása a szervezetre. Ez az indiai konyha alapja. Úgy néz ki, eljött az ideje eltanulni nekünk is az indiaiaktól ezt a hasznos tudományt.

Mit együnk, igyunk kánikulában? Hogyan lehet elviselhetőbbé tenni a hőséget? A szélsőséges időjárás mindig egyensúlyzavart okoz a szervezetben. Ha nem tudjuk, mit kell tennünk ilyen esetekben, akkor az kisebb-nagyobb mértékben elkerülhetetlenül emésztési zavarokhoz, különböző gyulladásokhoz vezet. Ilyenkor mindig fokozottan kell vigyázni az egészségünkre! Mit tegyünk?

Mit igyunk, ha kínoz a hőség?
A jeges italok jól eshetnek ilyenkor, de leállíthatják az emésztést és emésztési rendellenességekhez vezethetnek. A szervezetre hűtő hatású italok hideg-langyos fogyasztása viszont nagyon jótékony hatású. Belülről hűtenek. Próbáljuk ki! Természetesen ajánlott bő mennyiségű folyadék bevitele. Viszont étkezés előtt és után fél órával ne igyunk. Étkezés közben langyos folyadékot kortyolgathatunk.

Teák közül: bodzavirág, borsmenta, fodormenta, citromfű, eperlevél, ezerjófű, édeskömény, golgotavirág, kamilla, körömvirág, levendula, mályva, orbáncfű, útifű
Tejtermékek: Tej, joghurt, kefir szintén hűtő hatásúak.
Gyümölcsök, gyümölcslevek: Édes alma, körte, édes bogyós gyümölcsök, gránátalma, görögdinnye, sárgadinnye

Mit együnk kánikulában?
Az édes, fanyar, keserű ízek hűtő hatásúak. A sós, savanyú és csípős, pikáns ízeket kerülni kell ebben az időben, mert azok belülről fűtenek. Nem elég, hogy kívül kánikula van, úgy fogjuk érezni magunkat, mint egy kazán! A hűtő hatású ízeket, könnyű ételeket kell előnyben részesíteni. A lédús, főtt ételek, nyers saláták, levesek előnyösek.

A fűszeres, sült, nehéz, emésztést megterhelő ételeket most el kell felejteni. Ilyenkor a csökkenő étvágy is jelzi, hogy a szervezetnek kisebb adag ételre van szüksége. Nagy melegben napi kétszeri étkezés elegendő: délelőtt és kora délután. Ajánlatos kerülni a száraz ételeket is, a túlzott só használatot, chipseket.

A következő élelmiszerek ajánlottak, mivel hűtő hatásúak a szervezetre:
Gabonák: fehér rizs, basmati rizs, árpa, zab
Zöldségek: édeskömény gumó, saláta, uborka, spárgatök, cukkini, spárga, zöldbab, zöldborsó, brokkoli, káposzta, karfiol, burgonya, édesburgonya, csicsóka, pasztinák, zeller, valamint karela és okra
Babfélék: mungóbab, aduki bab, csicseriborsó, fehér bab, tarkabab, szójabab és tofu
Tejtermékek: tehéntej, joghurt, ghí (tisztított vaj)
Fűszerek: római kömény, édeskömény, koriander mag, tárkony

Mit ne igyunk, együnk ha melegünk van?
Fűtő hatású italok, élelmiszerek a következők:
Teák: ánizs, csipkebogyó, fahéj, fekete üröm, gyömbér, kakukkfű, narancshéj, macskagyökér, maté tea, zsálya

Fűszerek: Csípős és erős fűszerek: csípős fűszerpaprika, chili, feketebors és más borsok, sok só, fahéj, szegfűszeg, gyömbérpor, kardamom, majoránna, oregánó, rozmaring
Zöldségek: csípős paprika, padlizsán, paradicsom, retek, hagyma, fokhagyma, torma

Tejtermékek: zsíros sajtok, tejföl
Olajos magvak: mogyoró, pisztácia, szezámmag
Gyümölcsök: savanyú gyümölcsök, citrom, cseresznye, ananász, grapefruit, narancs

Egyéb: csokoládé, alkohol, kávé, méz

Életmód tanácsok kánikulában:
Testmozgás: nyugtató jógagyakorlatok ajánlottak, kerülni kell a megerőltető, izzasztó mozgást
Munka: Nyugtató, lazító tevékenységek végzése, kerülni a túlhajszolást.

Érzelmek: Különösen kerülni kell a heves, fűtő érzelmeket, veszekedést, dühöt, kritikus hangulatokat.

Hűtsük le magunkat!

Hideg víz: Kerüljük a tűző napot, hideg vízben fürdés, kellemesen hűvös zuhany a nap folyamán többször nagyon jó komfortot teremt. Hideg borogatást használhatunk a homlokra és a tarkóra. Hideg, hűtő hatású színek: fehér, világoskék, zöld

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A lábmasszázs hatásai
  2018-06-08 08:37:06, péntek
 
  Több mint 14 ezer idegvégződés található a lábakban, így nem csoda hogy rendkívül érzékenyek és fokozottan reagálnak az érintésre. A láb masszírozásával az egész test feloldódik.

Ez az egyszerű, de hatékony módszer nyugtató érzést kölcsönöz a partnerünknek, így érdemes rutintevékenységként beépíteni az életmódunkba a nyak- és a hátmasszázzsal együtt. Könnyen elsajátítható még akkor is, ha sosem tanultunk masszázst.



Előnye, hogy nincs szükség semmi különleges előkészületre vagy eszközre. Bárhol elvégezhető még úgy is, ha partnerünk a kanapén ülve tévét néz.

Nézzük először a fő mozdulatsort, amelyet alkalmaznunk kell!
Effleurage: Ezzel kezdjük mindig, illetve fejezzük be a kezelést. Egyszerűen fogjuk a lábat a két tenyér közé, és teljes hosszában simítsuk fel-alá.

Ujjkörzés: Helyezzük mindkét hüvelykujjunkat a lábra, és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk végig.

Csuklózás: Szorítsuk ökölbe a kezünket, és nyomjuk a talpba, majd fordítsuk el - menjünk így végig a talpon a saroktól az ujjakig. Lábforgatás: egyik kézzel fogjuk meg a lábujjakat, másikkal a sarkat, és lassan forgassuk el a lábfejet az óramutató járásával megegyező irányba. Ismételjük meg mindkét irányban kétszer.

Lábforgatás: Egyik kézzel fogjuk meg a lábujjakat, másikkal a sarkat, és lassan forgassuk el a lábfejet az óramutató járásával megegyező irányba. Ismételjük meg mindkét irányba kétszer.

Kiterjesztés: Helyezzük a hüvelykujjunkat és a tenyérdombunkat a lábfej felső részére úgy, hogy az ujjaink átfogják az egész talpat. Húzzuk végig a lábfejen a hüvelykujjat fentről egészen a lábfej széléig, majd újra helyezzük vissza a kiindulópontba.

Lábujj forgatás: Fogjuk a kezünkbe a lábfejet, és a mutató-, illetve hüvelykujjal forgassunk el minden egyes lábujjat finoman az óramutató járásával azonos, majd ellenkező irányba.

Bokakörzés: Egyszerre masszírozzuk körkörösen a lábfej külső, illetve belső részét a két ujjunkkal.

Húzd és told: Tegyük egyik kezünket a lábfej külső oldalára, a másikat a belső felére, majd gyengéden egyik kezünkkel húzzuk, másikkal pedig toljuk egy irányba a lábfejet.

Első lépés
Kezdjük a jobb lábbal. Tartsuk a két kezünk között - egyiket tegyük a lábfejre, másikat a talp alá. Húzzuk a kezeket az ujjakig, majd toljuk vissza a bokáig. Ismételjük meg legalább háromszor, és növelhetjük a nyomást is.

Második lépés
Tartsuk meg a sarkat a bal kezünkkel, a jobbal pedig fogjuk meg az ujjakat, és toljuk a lábszár felé ezt a kezünket lassan, ameddig kényelmes és nem okoz fájdalmat. Ez segít a talpban lévő feszültségek kioldásában.

Harmadik lépés
Tegyük a sarkokra mindkét hüvelykujjunkat, az egyiket kicsit feljebb, mint a másikat. Majd apró körmozgásokat végezzünk, váltva a hüvelykujjakat. Így haladjunk előre az ujjakig. Fontos, hogy a boltívnél kevésbé nyomjuk az ujjakat.

Negyedik lépés
Helyezzük a középső ujjainkat a lábfejre, a nagylábujj és a mellette lévő ujj hornyába. Apró körkörös mozdulatokkal masszírozzuk végig a boka irányában. Ha végeztünk, ugorjunk eggyel arrébb a második és a harmadik ujj közé. Ismételjük, amíg a sor végére nem érünk.

Ötödik lépés
Tegyük mindkét kezünket a láb két oldalára úgy, hogy az ujjbegyek a bokacsontnál legyenek. Használjunk erőteljes masszázst az óra járásával azonos irányban a bokacsont körül egyszerre, párhuzamosan. Majd az óramutató járásával ellentétes irányban ismételjük meg.

Hatodik lépés
Vegyük a lábfejet oldalról a két kezünk közé. Gyenge toló-húzó mozdulatokkal görgessük ellentétes irányba a lábfejet a tenyereink között. Ismételjük meg kétszer.

Hetedik lépés
Tegyük mindkét hüvelykujjunkat a talpra úgy, hogy egymással szembe mutassanak, a többi ujjunkkal öleljük körbe a lábfejet, hogy ellen tudjunk tartani. Csúsztassuk a hüvelykujjakat cikkcakkban, először a balt, majd a jobbat áthúzva a másik felett. Kezdjük a saroknál, és fejezzük be az ujjaknál.

Nyolcadik lépés
Fejezzük be a masszírozást a lábfej tetejének és aljának átsimításával szemből, felváltott kézzel. Fedjük le a teljes területet legalább kétszer. És ismételjünk meg mindent a másik lábnál is.

Tudta?
Az idősek egyik legnagyobb félelme, hogy elesnek - nem véletlen, hiszen ilyenkor akár végzetes sérüléseket is szenvedhetnek. Tanulmányok viszont bebizonyították, hogy lábmasszázzsal javítható az egyensúly. Hat hét után már komoly javulás tapasztalható a testtartásban és az állóképességben.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Masszázs és Csakrák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 416
  • e Hét: 9061
  • e Hónap: 15433
  • e Év: 66224
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.