Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Sertésszűz tekercsek sajtos gomba szósszal
  2022-12-16 17:33:11, péntek
 
 
Gyorsan kész, nagyon finom, mutatós és ezzel az elkészítéssel biztosan vajpuha lesz a szűz, nem keményedik meg, nem lesz száraz.

Hozzávalók:
15 dkg Ammerlander vaj
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 tk aprított friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
60 dkg sertésszűz
1 fej vöröshagyma
50 dkg csiperke gomba
4 dl cukrozatlan habtejszín
15 dkg reszelt Ammerlander trappisat sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajhoz adom az aprított petrezselyemzöldet, a rozmaringot, a zúzott fokhagymát és egy villával alaposan összekeverem.

A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd a másik oldaláról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal, kiklopfolom, sózom, borsozom, majd megkenem a fűszervajjal, feltekerem és tetszőleges vastagságú tekercseket vágok belőle, melyek végeit megtűzöm egy fogpiszkálóval.

Felhevített serpenyőben néhány perc alatt elősütöm a tekercseket, majd hőálló tálba teszem, befedem benedvesített sütőpapírral és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

A visszamaradt fűszeres vajhoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a felaprított gombát, megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom, reszelt sajtot és kiforralom.

A megsült tekercseket, ízlés szerint burgonyapürével, staekburgonyával, a sajtos gombaszósszal meglocsolva kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Adventi gondolatok 2022
  2022-12-16 11:22:27, péntek
 
  Advent 20. napja, december 16, péntek:


,,Nemsokára eljön szabadításom és megnyilvánul igazságom." (Iz 56, 1b)

Mit jelent az, hogy nemsokára, hamar? Az ószövetségi ember számára bizonyára egy fél nap is hamar volt Hogyan olvassuk a Teremtés könyvéből?

Ter 18.6-8 - ,,Ábrahám besietett sátrába Sárához, és így szólt: "Végy gyorsan három adag lisztet, keleszd meg, és süss lepényt." Azután kiment Ábrahám az állatokhoz, kiválasztott egy fiatal és erős borjút, s odaadta a szolgának, hogy sietve készítse el. Majd tejet és vajat hozott és meghozta az elkészített borjút is, és eléjük tette." Egy borjú gyors levágása, a hús megsütése, több, mint fél nap, 5-6 óra legalább. De hasonló a gyorsaság a Tékozló fiú történetében is: Lk 15, 23, 25: Vezessétek elő a hizlalt borjút, és vágjátok le. Együnk és vigadjunk ....... Az idősebbik fiú kint volt a mezőn. Amikor hazatérőben közeledett a házhoz, meghallotta a zeneszót és a táncot. a nemsokára itt is legalább 5-6 óra. Ma ha nem találunk valami kész ételt, vaqy azonnal tálalható ételt a hűtőben, már kétségbe esünk, a fiatalabbak már ahhoz szoktak, ilyenkor ételfutárral rendelnek valamit.

A nemsokára pedig egy-két perc. A tényleg fiatalok már ahhoz vannak szokva, hogy Tik-Tok, vagy Twitter, Insta, egy-két perces rövid kippek.

De tényleg így kell a hitünk gyakorlásában is? Rögtön élmény? Azonnali eredmény= megnyilvánulás? Rövidítjük, rövidítjük szentmiséinket, mert úgymond a mai ember nem ér rá. Aztán élmény nélküli szertartás-váz marad belőle.

Adjuk meg a módját, legalább a vasárnapi és ünnepi összejöveteleinknek: Nyilvánuljon meg rajtunk, hogy ünneplünk. szép ruha, aktív részvétel, alkalmas, odaszánt idő. Ha belülről valami megnyilvánul bennünk, akkor várhatjuk el, hogy egy hullámhosszra kerülünk, és az isteni igazság megnyilvánulása mellett nem megyünk el észrevétlen.


Timothy Radcliffe, ,,Miért járunk szentmisére?" - című könyvében így ír:

,,A szentmise egy három felvonásos drámához hasonló melynek egyes felvonásait az isteni erények képezik: a hit, a remény és a szeretet. Ezen erények útján formálja át a kegyelem azt, aki részt vesz a szentmisén, ám ez egy lassú és általában nem intenzív élményekkel járó folyamat."


Ferenc pápa:

,,A szentmise az, ami létrehozza a keresztény vasárnapot! A keresztény vasárnap a mise körül forog. Az milyen vasárnap egy keresztény számára, amelyből hiányzik az Úrral való találkozás?"


Lelkiismeretvizsgálat:

Hogyan van jelen az Úr életünkben? Napi ima, napi jó feltétel?

Krisztus nélkül arra vagyunk ítélve, hogy a maga gondjaival a mindennapi fáradozás és a jövőtől való félelem uralkodjon rajtunk. Elhatároztam már, hogy egyetlen napomból sem maradhat ki Krisztus?


Imádság:

Add Uram, hogy jó lehessek,

Soha se gyűlöljek, csak szeressek,

Virágot lássak télben, hóban,

Ne higgyek a rosszban, csak a jóban.


A kenyérnek falatját megbecsüljem,

A szenvedők könnyét töröljem.

A holnaptól sose féljek,

Az embereknek jobb jövőt reméljek.


Uram, ki fönt vagy a Mennyekben,

Úgy tudjak hinni rendületlen.

Hogy mindig jó lehessek,

Soha se gyűlöljek, csak szeressek.
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 199 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2526
  • e Hét: 11171
  • e Hónap: 17543
  • e Év: 68334
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.