|
2018-09-11 21:10:50, kedd
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg cseresznye
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
3-4 db szegfűszeg
1 mk gyömbér
csipet szerecsendió
1 citrom leve és reszelt héja
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Nyomjuk bele a citrom levét, és reszeljük hozzá a citromhéjat. Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.
Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
Címkék: mandulaforgácsba, tejszínhabbal, beleforgatott, besűrűsödjön, szerecsendió, cseresznyét, citromhéjat, botmixerrel, pudingport, csorgassuk, tejszínnel, fűszereket, kevergetve, pépesítsük, hozzávalók, krémlevest, cseresznye, tálaláskor, szegfűszeg, pudingpor, forraljuk, kiszedett, reszeljük, előzőleg, keverjük, vaníliás, magozzuk, kínáljuk, forrásba, pörkölt, szerint, reszelt, kellően, gyömbér, maradék, állandó, cseresznyét magozzuk, citrom levét, cseresznye felét, maradék cseresznyét, előzőleg kiszedett, pudingport keverjük, forrásba lévő, hideg krémlevest,
|
|
|
|
s immár én is felragyogva, ért... Png virág Facebookon kaptam Ami embereknek lehetetlen, az... Facebookon kaptam Mírjam barát... Facebookon kaptam Albert Einstein gondolata Segítsük barátainkat, hogy meg... A másik dolog, Szívem A jó emberek mindig szépek mar... Illyés Gyula - Milyen hamar. Kaffka_Margit Az engedelmesség miért nem vál... Png kislány Szép álmokat! Kaffka_Margit Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztinától Akarat Neked tudnod kell A jó emberek mindig szépek mar... Adakozás Reménység és erő Krisztustól e... Ne kapaszkodj magasabbra, Facebookon kaptam Mai harmónia kártyám Png rózsa csokor Aki nem dolgozik, ne is egyék Facebookon kaptam Alázat Fehér virág Ne kapaszkodj magasabbra, Nagyon különös Szép napot kívánok Facebookon kaptam Paul David Tripp Április 20 Facebookon kaptam Zsolnay Vilmos világhírű kera... Facebookon kaptam A jó emberek mindig szépek mar... Próbálj meg ... Facebookon kaptam Mírjam barát... Az a nap, amelyik nevetés nélk... Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Az igazi szeretetért rendszeri... Facebookon kaptam Paul David Tripp Április 21 Bertolt Brecht -től idézet Lóhere Segítsük barátainkat, hogy meg... Egy hatékony szolga Elköszönt képre írva Facebookon kaptam Facebookon kaptam Régi emberek, akikre máig büsz... Facebookon kaptam Ne kapaszkodj magasabbra, Png cica Jónás Tamás – Végtelen b... Alázat Png nő Garai Gábor - Takarítás Leonardo da Vinci gondolata Még csak most kezdődik a nap Hogy lehet megtartani Tavaszi kép Hiányzik Facebookon kaptam A jó emberek mindig szépek mar... Leonardo da Vinci gondolata A Megváltó szolgálatában Ne kapaszkodj magasabbra, Gyerekként sokat küzdöttünk az... Facebookon kaptam Alvó cicák Jónás Tamás – Végtelen b... Paul David Tripp Április 19 Tóth Ágnes - Szervusz pad Facebookon kaptam Jónás Tamás – Végtelen b... Facebookon kaptam Cs Ildikótó... A nemzeti hovatartozás kulturá... Popper Péter szavai A másik dolog, Png rózsa csokor Facebookon kaptam Mai harmónia kártyám Örülök, hogy látlak! Gonosz démon-álarc Alvó cicák Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztinától Png férfi Facebookon kaptam Egy bizonyos határt Png virág
|
|
|
|
cseresznyét magozzuk, citrom levét, cseresznye felét, maradék cseresznyét, előzőleg kiszedett, pudingport keverjük, forrásba lévő, hideg krémlevest, mandulaforgácsba, tejszínhabbal, beleforgatott, besűrűsödjön, szerecsendió, cseresznyét, citromhéjat, botmixerrel, pudingport, csorgassuk, tejszínnel, fűszereket, kevergetve, pépesítsük, hozzávalók, krémlevest, cseresznye, tálaláskor, szegfűszeg, pudingpor, forraljuk, kiszedett, reszeljük, előzőleg, keverjük, vaníliás, magozzuk, kínáljuk, forrásba, pörkölt, szerint, reszelt, kellően, gyömbér, maradék, állandó, keverés, mellett, nyomjuk, tejszín, ellepje, levesbe, tűzről, hűtsük, ezután, percig, vissza, főzzük, simára, tegyük, vegyük, vízzel, csipet, cukrot, öntsük, citrom, őrölt, ízlés, hozzá, tűzre, cukor, adjuk, fahéj, felét, hideg, annyi, levét, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 613
- e Hét: 6303
- e Hónap: 12675
- e Év: 63466
|
|
|