|
2014-04-30 19:45:19, szerda
|
|
|
|
|
|
Elég egy-egy különlegesebb hozzávaló ahhoz, hogy a könnyen elkészíthető fogásból igazi csemege készüljön.
Talán kóstoltad már, de nem engedted be a konyhádba a gránátalmát, a mangót vagy a csicsókát. Itt az idő, próbáld ki őket!
Gránátalma: diós-gránátalmás csirke
Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg csirkehús
1 gránátalma (vagy 2 dl szirup)
20 dkg dió
3 evőkanál olívaolaj
só, bors, fahéj
két kiskanál citromlé
1 vöröshagyma
1 evőkanál vaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 kiskanál cukor
Elkészítése: a csirkét darabold körülbelül egyforma nagyságúra, majd a forró olajon, nagy lángon pirítsd át hirtelen, és tedd félre. Egy mélyebb lábosban, amelybe a csirke is belefér, a vajon párold meg a vöröshagymát, add hozzá a paradicsomszószt, és pár percig párold. Tedd bele a diót, majd öntsd fel kb. fél liter vízzel. Fűszerezd kevergetve, majd öntsd hozzá a citromlevet és a gránátalmamagokat. Főzd kb. fél órán át a mártást, és ha kész, add hozzá a félretett csirkét. Lassan párold benne 25 percig.
Mangó: mangócsatnis barna rizs, köretnek
Hozzávalók:
1 fej lila hagyma
1 mangó
barna cukor
fahéj, szegfűszeg, só, bors
gyömbér
almaecet
Elkészítése: a lila hagymát vágd apróra, a mangót pedig kockázd fel. Kevés vajon párold meg a hagymát, majd add hozzá a mangókockákat. Fűszerezd, adj hozzá cukrot ízlésed szerint, és locsold meg egy kis almaecettel. Nagyon alacsony lángon főzd addig, amíg majdnem lekvárállagú nem lesz. Kínáld rizs vagy bármilyen egyszerűbb sült mellé.
Zellerszár, avagy halványító zeller: klasszikus Waldorf-saláta
Hozzávalók:
1 csomag zellerszár
2 alma
2 marék dió
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 kiskanál mustár
fehér bors
Elkészítése: a zellert szedd száraira, mosd meg, majd a fás részeit húzd le, mintha spárgát pucolnál. Vágd kb. fél centis karikákra. Az almát pucold meg, és vágd a zellerhez hasonló méretű kockákra. A diót száraz serpenyőben pirítsd át. Az öntethez keverd el a majonézt, a tejfölt és a mustárt. Az öntettel keverd el a salátát, szórd meg a dióval, és hűtsd be pár órára tálalás előtt.
Csicsóka: csőben sült csicsóka
Hozzávalók:
1 kg csicsóka
vaj
2 dl tej/tejszín
reszelt sajt
só, bors
Elkészítése: a csicsókát késsel pucold meg, és vágd nagyon vékony szeletekre. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és rakd le az aljára a csicsókaszeleteket. A tejszínt keverd el a reszelt sajttal, sózd, borsozd, majd öntsd a csicsókára, és közepesen forró sütőben süsd aranybarnára. Az ételt kombinálhatod krumplival, más zöldségekkel is. |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
Címkék: paradicsomszószt, különlegesebb, kombinálhatod, mangókockákat, mangócsatnis, lekvárállagú, zöldségekkel, elkészíthető, vöröshagymát, aranybarnára, almaecettel, gránátalmás, gránátalmát, elkészítése, serpenyőben, vöröshagyma, citromlevet, hozzávalók, körülbelül, szeletekre, nagyságúra, gránátalma, szegfűszeg, kevergetve, paradicsom, zellerszár, egyszerűbb, halványító, krumplival, csicsókára, klasszikus, félretett, csicsókát, zellerhez, bármilyen, személyre, könnyen elkészíthető, mangót vagy, csirkét darabold, forró olajon, mélyebb lábosban, vajon párold, félretett csirkét, lila hagymát, mangót pedig, zellert szedd, almát pucold, zellerhez hasonló, diót száraz, öntethez keverd, öntettel keverd, csicsókát késsel,
|
|
|
|
könnyen elkészíthető, mangót vagy, csirkét darabold, forró olajon, mélyebb lábosban, vajon párold, félretett csirkét, lila hagymát, mangót pedig, zellert szedd, almát pucold, zellerhez hasonló, diót száraz, öntethez keverd, öntettel keverd, csicsókát késsel, tűzálló tálat, tejszínt keverd, reszelt sajttal, ételt kombinálhatod, paradicsomszószt, különlegesebb, kombinálhatod, mangókockákat, mangócsatnis, lekvárállagú, zöldségekkel, elkészíthető, vöröshagymát, aranybarnára, almaecettel, gránátalmás, gránátalmát, elkészítése, serpenyőben, vöröshagyma, citromlevet, hozzávalók, körülbelül, szeletekre, nagyságúra, gránátalma, szegfűszeg, kevergetve, paradicsom, zellerszár, egyszerűbb, halványító, krumplival, csicsókára, klasszikus, félretett, csicsókát, zellerhez, bármilyen, személyre, készüljön, kóstoltad, fűszerezd, olívaolaj, csirkehús, közepesen, karikákra, konyhádba, hozzávaló, kiskanál, száraira, pucolnál, kockákra, lábosban, öntethez, köretnek, majonézt, almaecet, öntettel, alacsony, hirtelen, csicsóka, evőkanál, tejszínt, egyforma, darabold, sűrített, engedted, citromlé, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 530
- e Hét: 6220
- e Hónap: 12592
- e Év: 63383
|
|
|