Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Birsalmasajt, Birsalmakocsonya, Birsalmakocsonya
  2014-09-30 14:15:42, kedd
 
   
  Aki még csak nyersen kóstolta a birsalmát, nem éppen a kedvenc gyümölcsei között fogja számon tartani. Fanyar és savanykás íze miatt bármilyen formában készítjük el, bőven kell hozzá cukrot adni. Természetesen a cukor mennyiséget váltsuk ki valamilyen alternatív édesítőszerre.

Birsalmasajt
Az érett birsalmákat alaposan mossuk meg, vágjuk negyedekre, és forró vízben főzzük puhára (kuktában gyorsabb), majd a leszűrt gyümölcsöt törjük össze burgonyapüré állagúra. (A főzővizet ne öntsük ki, mert a zselé készítéséhez fel tudjuk használni.) Minden kilogramm tört gyümölcshöz kb.80 dkg nyírfacukrot keverünk (lehet kevesebb is) és további 10-15 percig kavargatjuk. Ha túl kevés ideig főzzük, fennáll a veszélye, hogy a készítmény idő előtt megpenészesedik a magas víztartalom miatt. Ízesíthetjük egy citrom vagy narancsa facsar levével, de akár gyömbérrel is.
Ízlés szerint keverhetünk bele diót, mandulát, mogyorót, pisztáciát, kesudiót vagy mazsolát. Öntsük például őzgerincformába, de bármilyen desszertes, bonbonos forma is alkalmas rá. Amikor megdermedt, borítsuk ki a formából és száraz, szobahőmérsékletű helyen, időnként forgatva szárítsuk néhány hétig. Fogyasztásig celofánba csomagolva tárolhatjuk.

Birsalmakocsonya
A gyümölcs héjából és magházából készül a kocsonya, mely pektin-tartalmának köszönhetően válik majd zseléssé. Ezeket az egyébként melléktermékeket annyi vízben kezdjük el főzni, amennyi ellepi. Amikor a lé pirosassá kezd válni, levesszük a tűzről, és szűrőben lecsepegtetjük. Amennyi deciliter lé csepegett le, annyi dkg nyírfacukrot keverjünk hozzá, két citrom kifacsart levét és kb.3 dkg agar-agart, és lassú tűzön főzzük tovább, amíg besűrűsödik. Tortaformába töltjük , esetleg kis tálkákba adagolhatjuk, de befőttes üvegbe is tölthetjük.

Birsalmapüré
Hozzávalók: 1 kg birsalma, 10 dkg nyírfacukor, ízlés szerint egy csipet fahéj, csillagánizs, vanília, szegfűszeg, szerecsendió.
A birsalmákat egyenként alufóliába csomagoljuk és puhára sütjük. Kis fogpiszkálóval szúrópróbát tehetünk. A puhára sült és lehűtött birsalmákat kicsomagolás után átpasszírozzuk és hozzáadjuk a nyírfacukrot, ízlés szerint fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, szerecsendióval. Néhány szem csillagánizst is dobhatunk hozzá. Folyamatos keverés mellett felforraljuk. Egy kilogramm birsalmából kb. 500 g illatos püré lesz. Kiforralt üvegekben, tartósítószer nélkül, hűtőben tárolva két hétig áll el.
Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Címkék: melléktermékeket, birsalmakocsonya, megpenészesedik, szerecsendióval, őzgerincformába, fogpiszkálóval, átpasszírozzuk, lecsepegtetjük, szegfűszeggel, csillagánizst, édesítőszerre, tartósítószer, természetesen, nyírfacukrot, adagolhatjuk, készítéséhez, csillagánizs, birsalmasajt, szerecsendió, köszönhetően, felforraljuk, burgonyapüré, ízesíthetjük, fogyasztásig, birsalmapüré, kicsomagolás, tortaformába, tartalmának, besűrűsödik, tárolhatjuk, birsalmákat, víztartalom, keverhetünk, gyümölcshöz, birsalmából, természetes, kedvenc gyümölcsei, cukor mennyiséget, érett birsalmákat, leszűrt gyümölcsöt, zselé készítéséhez, magas víztartalom, citrom vagy, gyümölcs héjából, egyébként melléktermékeket, csipet fahéj, birsalmákat egyenként, puhára sült, kilogramm birsalmából, Természetes Egészség”, Egészség Természetesen”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png csokor  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Jónás Tamás – Végtelen b...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mi lenne ha  Minden harmadik...  Lóhere  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png virág  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Akarat  Próbálj meg ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nevem  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png lepke  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tanuld meg ezt a versemet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einsteinről  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Erdőn  Egy bizonyos határt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A másik dolog,  Akarat  Nevem  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 21  Png telefon  Fehér virág  Akarat  Szívem tiéd  Akarat  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Annuska bar...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Irgalom és ítélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kedvenc gyümölcsei, cukor mennyiséget, érett birsalmákat, leszűrt gyümölcsöt, zselé készítéséhez, magas víztartalom, citrom vagy, gyümölcs héjából, egyébként melléktermékeket, csipet fahéj, birsalmákat egyenként, puhára sült, kilogramm birsalmából, melléktermékeket, birsalmakocsonya, megpenészesedik, szerecsendióval, őzgerincformába, fogpiszkálóval, átpasszírozzuk, lecsepegtetjük, szegfűszeggel, csillagánizst, édesítőszerre, tartósítószer, természetesen, nyírfacukrot, adagolhatjuk, készítéséhez, csillagánizs, birsalmasajt, szerecsendió, köszönhetően, felforraljuk, burgonyapüré, ízesíthetjük, fogyasztásig, birsalmapüré, kicsomagolás, tortaformába, tartalmának, besűrűsödik, tárolhatjuk, birsalmákat, víztartalom, keverhetünk, gyümölcshöz, birsalmából, természetes, kavargatjuk, fűszerezzük, szúrópróbát, mennyiséget, nyírfacukor, csomagoljuk, gyümölcsöt, desszertes, magházából, pisztáciát, megdermedt, csomagolva, gyömbérrel, készítmény, tölthetjük, alufóliába, szegfűszeg, valamilyen, hozzáadjuk, vaníliával, folyamatos, gyümölcsei, alternatív, hozzávalók, negyedekre, dobhatunk, levesszük, pirosassá, kilogramm, üvegekben, kiforralt, deciliter, csepegett, egyébként, kifacsart, bármilyen, keverjünk, egyenként, szárítsuk, celofánba, savanykás, főzővizet, birsalmát, használni, készítjük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 542
  • e Hét: 9187
  • e Hónap: 15559
  • e Év: 66350
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.